Coca

O prisoner βρίσκεται σε ρήξη διαρκείας με την διοίκηση αφού τα θέματα του δεν συμβαδίζουν με την αισθητική της μάζας και αναγκάζουν τον αναγνώστη να υποβληθεί στο μαρτύριο της σκέψης. Η απομόνωση τον ανάγκασε να σκεφτεί διπλωματικά και να συμβιβαστεί με την ιδέα της εμπορικότητάς για έντεκα ολόκληρα λεπτά. Μετά νύσταξε..


Να ζήσεις Dieguito και χρόνια πολλά: Κάπου στην Δυτική Αβάνα, στην ίδια περιοχή που μένει ο Fidel Castro, βρίσκεται το κέντρο Ψυχικής Υγείας που φιλοξενεί τον Diego Armando Maradona. Στις 30 Οκτωβρίου έκλεισε τα 44 του χρόνια και η μετάλλαξη του μοιάζει με βίαιο παραλήρημα. Το αιώνιο φτωχόπαιδο που καταβρόχθισε αχόρταγα τα αγαθά της καπιταλιστικής κοινωνίας δεν μπορεί να προσαρμοσθεί στην νοοτροπία της πλουτοκρατίας. Η πτώση του είναι καθολική και τρομάζει όσο και το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Η τελευταία αυτοβιογραφία του-« Εl Diego»- είναι μια διάφανη αφήγηση που αποκαλύπτει ότι και το πρώτο του βιβλίο- « Εγώ ο Ντιέγκο, Αποφάσισα να τα πω όλα”: O Maradona είναι ένας εωσφορικός τύπος με ξεκάθαρο εσωτερικό χάος και ένα αιώνιο αυτοκαταστροφικό φλερτ. Μία διαδρομή που τον ταλανίζει μεταξύ λατρείας και λύπησης, αλλά του εξασφαλίζει μία από τις καλύτερες θέσεις στο πάνθεον της μνήμης μας.

Homework: Διαβάστε το "Εl Diego"


Homeland Investment Act: Ένα από τα κλειδιά της εκλογικής αναμέτρησης έχει ονοματεπώνυμο. Ο Bush πέρασε στο παρα-πέντε από το αμερικάνικο Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο με τον συγκεκριμένο τίτλο υπέρ των αγαπημένων μας αμερικάνικων πολυεθνικών. Πρόκειται για ένα bonus 12μήνης ισχύος προς τις εταιρείες με στόχο να επαναπατριστούν κεφάλαια στην χώρα τους με εξαιρετικά μειωμένο συντελεστή φορολογίας 5,25% αντί του κανονικού 35%

Homework: Κατεβάστε ή πηγαίνετε να δείτε to “ The corperation “ ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στο βιβλίο του Joel Bakan « Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΤΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗΣ"


Στα αρχεία ….μου: Η αισιοδοξία είναι υγεία και οι υποθέσεις που οδηγούνται στην ελληνική δικαιοσύνη γεμίζουν με ανακούφιση τα ΜΜΕ. Ο κόσμος μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Ενδεικτικά να αναφέρω Φάλκον (1999), Ρικομέξ (1999), Σάμινα (2000), Ελικόπτερα ΕΚΑΒ (2001), Τροχαίο στα Τέμπη (2003) και διάφορες άλλες υποθέσεις που το μαχαίρι… ψάχνει το δρόμο για το κόκαλο.

Homeworκ: Βρείτε πώς κατέληξαν οι παραπάνω υποθέσεις


E Ρε Τι, πληρώνουμε: Στην πιο πρόσφατη συνέντευξη του ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Άγγελος Στάγκος δήλωσε «Το έλλειμμα της ΕΡΤ αγγίζει περίπου (sic) τα 23 εκατομμύρια 900 χιλιάδες ευρώ. Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει όταν μπουν και οι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ. Εκεί θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα. »

Homework: Ποιος κρατικός φορέας έχει το μεγαλύτερο έλλειμμα;


O σοφός τοίχος σας υπενθυμίζει το απόλυτο αγχολυτικό για καταστάσεις καθημερινής τρέλ(λ)ας: Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι


News 24/7

24MEDIA NETWORK