Deep Blue

Deep Blue

Ο prisoner δεν πίστευε στην ποινή του βλέποντας την Ελληνική ομάδα να κερδίζει αξιοκρατικά και τίμια την πρόκριση στις 4 καλύτερες Εθνικές ομάδες της Ευρώπης. Έψαξε σε όλα του αρχεία και δεν μπόρεσε να βρει μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του θεσμού Βρήκε όμως, το πολύ-λεξικό του και συνόδευσε τις μεγάλες αποστολές στο αεροδρόμιο.Στην συνέχεια, βυθίστηκε σε πελάγη ευτυχίας.

Adios Espana.

Arrivederci Italia.

Auf wiedersehen Deutschland.

Goodbye England.

Au revoir France.


Αγωνιστική 2η και 3η

Προημιτελική Φάση


«Grecia es un gran equipo.»

«H Ελλάδα είναι μεγάλη ομάδα.» Ο Ραούλ, ή κάποιος που του μοιάζει πολύ και εμφανίστηκε στα γήπεδα της Πορτογαλίας, δεν μάσησε τα λόγια του. Ο Βαλερόν δεν σάστισε καθόλου. «Οι Έλληνες έχουν την πιο αποτελεσματική ομάδα της διοργάνωσης. Είναι έξυπνοι. Θα συμβούλευα να μην την θεωρεί κανείς έκπληξη.» Η προειδοποίηση δεν είχε μεταφραστεί στα γαλλικά. O Πιρές το κατάλαβε αργά και υπερθεμάτισε: “Δεν υπάρχουν πια μικρές ομάδες. Κοιτάξτε τους Ελληνες. Μία σοβαρή ομάδα. Μία ομάδα που αξίζει συγχαρητήρια.» Η Ελλάδα βρίσκεται στους τέσσερις και καλή τύχη σε όποιον προσπαθήσει να υποστηρίξει ότι δεν το αξίζουμε.


Θεωρία Συνωμοσίας : Lagom

Σουηδοί και Δανοί παρουσίασαν το τέλειο έγκλημα. Lagom είναι μία σουηδική λέξη που δεν έχει εύκολη μετάφραση. Σημαίνει την αγαλλίαση να είσαι νορμάλ, να είσαι ακριβώς στο μέσο όρο. Lagom λοιπόν στο κρισιμότερο ματς απέναντι στους Δανούς. Ισοπαλία που έμοιαζε με ωδή στον Μακιαβέλι και έστελνε τους Ιταλούς πίσω στο σπίτι. «Τα μακαρόνια της μαμάς θα είναι έτοιμα τώρα», παραφράζοντας το κυνικό πανό που βρισκόταν στον αγώνα Ιταλίας-Βουλγαρίας.. H Repubblica σχολίαζε όσο πιο εύστοχα μπορούσε: “ αν υπήρχε μία συνωμοσία, υπήρχε από τους εαυτούς μας, να χάνουμε ευκαιρίες, να είμαστε φυλακισμένοι των τεντωμένων νεύρων μας και να κάνουμε ηλίθιες αλλαγές.»


ΕΡΤ: το ποδοσφαιρικό μας «Γκουαντανάμο»

Όμηροι της τηλεοπτικής μετάδοσης, προσπαθούμε με ψυχραιμία να δικαιολογήσουμε τα εκατοντάδες λάθη των τηλε-σχολιαστών μας. Η γαλήνη μας διασπάται συνεχώς από το μαραθώνιο άστοχων σχολίων και λανθασμένων εκτιμήσεων και το ποτήρι ξεχειλίζει όταν συνειδητοποιούμε πώς σπαταλούνται οι φόροι μας.


Knock-out χωρίς γάντια

Ο Ρικάρντο έβγαλε τα γάντια του για να τελειώσει το σισύφειο μαρτύριο των Αγγλων. Ο Εουσέμπιο ούρλιαζε δίπλα του και όλοι γινόμασταν μάρτυρες μίας συγκλονιστικής ποδοσφαιρικής στιγμής. Το δημοσιογραφικό επιτελείο της ΕΡΤ συνέχιζε την αναψυχή του και η απόκρουση έμοιαζε βγαλμένη από τις αλάνες. O Nούνο Βαλέντε κινήθηκε προς την μπάλα, ο Ρικάρντο του έστειλε μία ματιά-τελεσίγραφο. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έστησε την μπάλα στα 11 μέτρα και με τιτάνια ψυχραιμία έβαλε τα γυαλιά σε Μπέκαμ και Ρουί Κόστα.


Galacticos, …we have a problem

Η εφιαλτική χρονιά των σούπερ άσσων της Ρεάλ Μαδρίτης δεν δείχνει να τελειώνει. Μετά την εγχώρια αποτυχία, ήρθε η περιπέτεια της Πορτογαλίας για τον Ραούλ, τον Μπέκαμ και τον Ζινταν για να βιώσουν την χρονιά του πιθήκου. Ο Φίγκο που πήρε πειδεικτικά το δρόμο των αποδυτηρίων, όταν έγινε αλλάγη από τον Σκολάρι, σώθηκε προς το παρόν, από τον Ποστίγκα και τον Ρικάρντο.


Podolski & Hitzlsperger Ltd

Ομάδα που βασίστηκε περισσότερο στα ποδοσφαιρικά στερεότυπα παρά στην ουσία, η Γερμανία χαιρέτισε αμέσως την διοργάνωση. Βασισμένη στα στερεότυπα ότι οι Γερμανοί πάντα πάνε καλά στις μεγάλες διοργανώσεις, επένδυσε στην προϊστορία και όχι στα νιάτα της. Τώρα, τα περιθώρια στένεψαν και το παγκόσμιο κύπελλο απέχει μόλις δύο χρόνια.


Head Bangers’ Ball

Επειδή είμαστε πνευματικός λαός, διαλέξαμε συμβολικά τον τρόπο που θα επιτύχουμε την μεγαλύτερη επιτυχία της Ιστορίας μας. Η κεφαλιά του Χαριστέα έκανε τον ποδοσφαιρικό κόσμο να παραλύσει και έριξε τους τίτλους τέλους στην πιο πετυχημένη ποδοσφαιρική γενιά της Γαλλίας.


Ο σοφός τοίχος σε ρόλο κυνικού και αδίστακτου τεχνοκράτη, επαναλαμβάνει προληπτικά για τέταρτη φορά την παρότρυνση στον Otto Rehagel παραφράζοντας έναν άλλο Otto, τον Von Bismarck:

“ H ιστορία είναι ένα απλό κομμάτι χαρτί τυπωμένο με γράμματα που γράφουν οι δημοσιογράφοι. Δουλειά δική μας είναι να την δημιουργήσουμε και να τους αναγκάσουμε να την γράψουν. »


News 24/7

24MEDIA NETWORK