Δείγμα Υγείας

Δείγμα Υγείας
Την Κυριακή που μας πέρασε η ΑΕΚ έκανε την υπέρβαση.Το ίδιο έκαναν και οι οπαδοί της.Δείγμα υγείας,δείγμα καλού κλίματος της ομάδας,δείγμα του πώς πρέπει να χτίζεται και να λειτουργεί μια ευρωπαική ομάδα.Δε νομίζω να υπάρχει υγιής φίλαθλος που να μή χάρηκε απο την αναγέννηση αυτής της πολύπαθης ομάδας,που τα προηγούμενα χρόνια μαστίστηκε απο οικονομική ανασφάλεια και κακοδιαχείριση και απο πέρα για πέρα λανθασμένη στάση των ίδιων της των φιλάθλων.Την Κυριακή μας δόθηκε απλά η αφορμή να μιλήσουμε για το "φαινόμενο" ΑΕΚ ,αφού τα δείγματα σωστής λειτουργίας είχαν διαφανεί απο πολύ νωρίτερα.Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γήπεδο που προσφέρει όλες τις ανέσεις.Απο εκεί και πέρα,η ομάδα ακτινοβολούσε νεανικότητα και φρεσκάδα(όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα θα καταλάβουν).Η ΑΕΚ πραγματικά αναγεννήθηκε απο τις στάχτες της.

Είδαμε οικογένειες στο γήπεδο,είδαμε όμορφη ατμόσφαιρα,είδαμε(πάνω απ'όλα)ωραία μπάλα. Το ίδιο συμβαίνει και στο Καραισκάκη,όταν παίζει ο Ολυμπιακός. Απόδειξη του οτι η έλλειψη γηπέδων ήταν μια αιτία του κακού. Η διαιτησία δεν πρέπει να θεωρείται αιτία του κακού,αφού παντού στη Ευρώπη οι διαιτησίες είναι αμφιλεγόμενες(μια ματια στο χτεσινο αγώνα Μάντσεστερ-Άρσεναλ θα σας πείσει).

Εντούτοις,η ποιότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι είδος εν ανεπαρκεία και αυτό οφείλεται στην αγορά παικτών χαμηλής ποιότητας απο φτηνές αγορές της Ανατολικής Ευρώπης,των Βαλκανίων και της Αφρικής. Ειδικά ο Παναθηναικός,εφέτος,είναι άχρωμος και κάκιστος όσον αφορά την ποιότητα των παικτών(με εξαίρεση τον Αργεντίνο και τον Παπ).

Πάντως τα εώς τώρα δείγματα είναι ενθαρρυντικά όσον αφορά την προσέλευση κόσμου και τα γήπεδα(με εξαιρέσεις βέβαια),ενώ και απο τη Θεσσαλονίκη τα δείγματα είναι θετικότατα. Είναι πάντως κοινή διαπίστωση οτι όσο πιο επαρχιακό γίνεται το ποδόσφαιρο τόσο καλύτερο διαφαίνεται το μέλλον του ποδοσφαίρου μας.

Εν κατακλείδι,θα ήθελα να πώ οτι μετά απο πολλά χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνει σημάδια υγείας. Επιτέλους φεύγουν απο τα γήπεδα οι κάφροι του παρελθόντος και μπορούμε σιγά-σιγά να αντιλαμβανόμεθα το ποδόσφαιρο σαν κοινωνικό αγαθό,σαν απόδραση απο την καθημερινότητα. Ας συνεχίσουμε να το βλέπουμε έτσι,ας γίνουμε επιτέλους Ευρωπαίοι και στην πράξη,όχι μόνο στα χαρτιά.

Μάριος Νεμέας

News 24/7

24MEDIA NETWORK