Δεν αλλάζει τίποτα για τον Παναθηναϊκό

Η επικείμενη αλλαγή ισορροπιών στις σχέσεις Σαββίδη-Μαρινάκη και Μελισσανίδη δεν «αγγίζει» τους «πράσινους» που έχουν ξεκαθαρίσει τις θέσεις και τις απόψεις τους για το πώς πρέπει να λειτουργεί συνολικά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Δεν αλλάζει τίποτα για τον Παναθηναϊκό

Τα όσα γράφονται ή φημολογούνται παρασκηνιακά το τελευταίο 24ωρο, περί πιθανή αλλαγή ισορροπιών στις σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, δεν φαίνεται να «αγγίζουν» και -κατ’ επέκταση- να απασχολούν ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό…

Οι «πράσινοι» ήταν εξαρχής υπέρ της συνολικής «κάθαρσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μιας μεγάλης αλλαγής, με νέα πρόσωπα που θα υπηρετούσαν τη διαφάνεια. Πάνω σ’ αυτές τις αρχές άλλωστε, πρωτοστάτησαν από το 2013 στο κυνήγι της διαφθοράς και του προηγούμενου καθεστώτος της ΕΠΟ (κι όχι μόνο), ενώ την τελευταία διετία, συμπορεύτηκαν σε αρκετά ζητήματα με τις «κεφαλές» του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, βλέποντας πως υπήρχαν πράγματα στα οποία είχαν κοινές απόψεις.

Ολο αυτό «μεταφράστηκε» εν πολλοίς ως «συμμαχία», ωστόσο ανάμεσα στο πώς έχει «επικοινωνηθεί» όλο αυτό προς τα έξω και στο τι ισχύει πραγματικά, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη.

Πολύ απλά, διότι ο Παναθηναϊκός εξαρχής δεν είχε (και δεν έχει) καμία διάθεση να μπει και να συμμετάσχει σε «παρεάκια», αλλά ακολουθεί το δικό του δρόμο, έχοντας συγκεκριμένες απόψεις και θέσεις για το πώς πρέπει να λειτουργεί συνολικά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Κι όσο κι αν όντως υπήρξαν σημεία «επαφής» με τους δύο «δικεφάλους κι εκφράστηκε η στήριξη του Παναθηναϊκού προς την υποψηφιότητα του Σπύρου Γραμμένου, στην πορεία (για όσους… ξεχνάνε) οι «πράσινοι» είχαν διαχωρίσει πλήρως τη θέση τους και τη στάση τους, από πρόσωπα του «αμαρτωλού» παρελθόντος του ελληνικού ποδοσφαίρου (όπως οι Μπέος και Μητρόπουλοι).

Και δεν είναι διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να ακολουθήσουν διάφορες «πρακτικές» στις εκλογικές διαδικασίες των ΕΠΣ, που δεν θα τους εκφράζουν. Αυτές οι «αποστάσεις» που κρατούν εδώ και μήνες οι «πράσινοι» κι εν προκειμένω ο Γιάννης Αλαφούζος, ήταν κι ένας απ’ τους λόγους που «πάγωσαν» οι σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη (συν βεβαίως την καλοκαιρινή «μάχη» στις τηλεοπτικές άδειες).

Το αν όντως υπήρξε «αλλαγή» στις σχέσεις του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού είναι κάτι που θα φανεί πολύ πιο ξεκάθαρα τους επόμενους μήνες, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές της ΕΠΟ.

Και να ισχύει όμως αυτό, για τον Παναθηναϊκό δεν αλλάζει τίποτα στην ουσία αυτών που έχει εκφράσει ο σύλλογος εδώ και καιρό, ως θέσεις και «πιστεύω» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, όταν όλες οι πλευρές αρχίσουν να ανοίγουν τα… κανονικά «χαρτιά» τους, θα οριοθετηθούν και οι επόμενες (πολύ πιο επίσημες) κινήσεις των «πράσινων», σ’ ένα καλοκαίρι που αναμένεται πολύ «θερμό» απ’ όλες τις απόψεις…

ΓΟΥΛ

News 24/7

24MEDIA NETWORK