"Δεν έχω το κουράγιο, να σε δω στα μάτια…"

Οι "Γουλιές… Δηλητήριο" κάνουν πρεμιέρα και αποκαλύπτουν τι είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στον Μαρίνο Ουζουνίδη το μεσημέρι της 24ης Σεπτεμβρίου, λίγο μετά το πρωτοφανές, συνολικό "άδειασμα" του μεγαλομετόχου προς τον 48χρονο τεχνικό. Τα δύο καλοκαιρινά "…προχώρα κι εγώ είμαι εδώ", το συμβόλαιο του Ταυλαρίδη και το backstage του φάουλ του Μολίνς με τον ΠΑΣ.

"Δεν έχω το κουράγιο, να σε δω στα μάτια…"

Αν υπήρχε δικαστήριο… ανακολουθίας, ο Γιάννης Αλαφούζος θα κινδύνευε με πολύ μεγάλες «καμπάνες», μετά τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στον Παναθηναϊκό. Διότι πέρα από την -άνευ προηγουμένου- «πιρουέτα» που έκανε στη σχέση του με τον «αιώνιο» αντίπαλο, ακυρώνοντας σε χρόνο…dt, τον αγώνα που έκανε επί μία τριετία για να καταπολεμήσει το παρασκήνιο και όσα γίνονταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επειδή «…έτσι πρόσταζε η μεγάλη κομματική “ομπρέλα”» που έχει αγκαλιάσει συγκεκριμένο μπλοκ επιχειρηματιών, υπάρχουν και ζητήματα ηθικής. Κι ένα τεράστιο «άδειασμα» προς τον κόσμο, αλλά πολύ περισσότερο προς τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Τον άνθρωπο που λειτούργησε (μόνο με την παρουσία του, τη δουλειά του και τη συσπειρωτική του διάθεση) ως μόνιμο… αλεξικέραυνο προς τον μεγαλομέτοχο, ιδίως απ’ τον περασμένο Ιούνιο, όταν οι συνεργάτες του Αλαφούζου «άδειασαν» τον Νίκο Λυμπερόπουλο στην υπόθεση του Μπεργκ και τον οδήγησαν σε παραίτηση…

Ξέρεις τι είναι να σου λέει ο μεγαλομέτοχος στα τέλη Ιουνίου «…προχώρα το πλάνο σου κανονικά κι εγώ είμαι εδώ», ζητώντας όμως να πέσει το μπάτζετ στο μισό; Κι όταν το κάνεις εσύ ο προπονητής μαζί με τους συνεργάτες σου (από 22,7 εκατ. ευρώ επί ημερών Στραματσόνι, το προϋπολογισμένο μπάτζετ της σεζόν 2017-18 έπεσε στα 11,2 εκατ. ευρώ), να έρχεσαι και να ρωτάς την 30Αυγούστου «…πρόεδρε, τώρα που πωλήθηκε ο Ζέκα πως θα καλύψουμε το κενό;» και να εισπράττεις την απάντηση «…πάρε αυτούς που χρειάζεσαι κι εγώ είμαι εδώ». Και να βλέπεις μετά από τρεις εβδομάδες (όχι μετά από ένα χρόνο ή 6 μήνες), το «…εγώ είμαι εδώ», να γίνεται «…εγώ φεύγω». Γιατί «…ξαφνικά, εγώ δεν είμαι εγώώώ» που λέει και ο ΛΕ.ΠΑ! Αν αυτό δεν είναι «άδειασμα», τότε τι είναι σ’ αυτή τη ζωή;

Αν κάτι πάντως έμεινε σταθερό στη συμπεριφορά του Αλαφούζου, αυτό είναι το… στρίβειν δια του αρραβώνος, λόγω των «τύψεων». Το μεσημέρι της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, την επομένη της δεύτερης ήττας του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο (όπου ο Ουζουνίδης είχε τονίσει στη συνέντευξη Τύπου, πως έπρεπε άμεσα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση), ο τεχνικός του «τριφυλλιού» τον αναζήτησε για να κλείσουν ραντεβού και να μιλήσουν από κοντά για το τι μέλει γενέσθαι με την ομάδα. Όταν επικοινώνησαν ωστόσο στο τηλέφωνο, ο απερχόμενος μεγαλομέτοχος το μόνο που απάντησε προς τον Ουζουνίδη ήταν πως δεν θα μπορούσε να βρεθούν εκ του σύνεγγυς, διότι «…δεν έχω το κουράγιο να σε δω στα μάτια»! Και το ίδιο βράδυ, έστειλε -αντ’ αυτού- τους συνεργάτες του σε συνάντηση με τον 48χρονο τεχνικό, για να τον ενημερώσουν πως χρηματοδότηση από τον Αλαφούζο… γιοκ, από τούδε και στο εξής.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έβγαλε τέτοιες «τύψεις» ο Αλαφούζος. Το ίδιο έκανε από ένα σημείο και μετά και πέρσι και γι’ αυτό «έκοψε» να πηγαίνει στο «Γ. Καλαφάτης», διότι ένιωθε ντροπή προς τους παίκτες λόγω των καθυστερήσεων που υπήρχαν στις πληρωμές των δόσεών τους. Το ίδιο έκανε και στην ΠΑΕ, όπου είχε σταματήσει να ανεβαίνει (και) γιατί έπρεπε να έρθειface-to-faceμε ένα σωρό εργαζόμενους που ήταν ήδη αρκετούς μήνες «μέσα» στις πληρωμές τους. Τον «έτρωγε» αυτό και ήταν ένας απ’ τους λόγους της συνολικής «αποστασιοποίησής» του απ’ την ομάδα, μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο τον περασμένο Νοέμβρη… Άλλο αυτό όμως, κι άλλο το «άδειασμα» που έκανε προς το κλαμπ, τον προπονητή, τους παίκτες και τον κόσμο της ομάδας. Υπάρχουν πολλά πράγματα σ’ όλη αυτή την ιστορία που παραμένουν «κενά» και αναπάντητα. Επί του παρόντος… Διότι η αλήθεια, το που, ποιος και γιατί (καθ)οδήγησε τις εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση, κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα βγει στον «αφρό».

Μια άλλη απορία, είναι το αν σκοπεύει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει ο Γιάννης Αλαφούζος ή οι στενοί συνεργάτες του που τον ακολούθησαν στη… φυγή του απ’ την ΠΑΕ, τι ακριβώς εννοεί με το «καλύπτω υποχρεώσεις 20 εκατ. ευρώ», όπως είχε ανακοινώσει στη δήλωση-αποχώρησης που έκανε το βράδυ της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου. Θα πληρώνει μόνο την εφορία, τα δύο δάνεια κι ότι άλλο «βαρύ» συνοδεύει την υπογραφή του με την ΠΑΕ και τον δεσμεύει; Θα πληρώσει και κάποια απ’ τα υπόλοιπα ή αυτά θα πάνε στο… έλεος του Θεού. Διότι να με συγχωράτε, μα το συμβόλαιο του Ταυλαρίδη, βάσει του οποίου έκανε προσφυγή ο Ελληνας στόπερ κι ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να οδηγηθεί σε ανεπανόρθωτη ζημιά με «-3», την προεδρική υπογραφή «Γιάννης Αλαφούζος» έχει πάνω. Ηταν πολύ πριν τονMr.Manos». Οπως και του Τελάντερ, και του Εσιέν και του Λέτο… Και ειδικά του «Ταύλα» το συμβόλαιο έχει ηθικά… διπλή υπογραφή Αλαφούζου, αφού ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος ήταν εκείνος που αποφάσισε να πάρει πάνω του το θέμα και να το ανανεώσει/επεκτείνει πρόωρα τις πρώτες μέρες του Γενάρη του 2016. Δίχως να έχει την παραμικρή εισήγηση απ’ τον τότε προπονητή της ομάδας, Αντρέα Στραματσόνι (απ’ τα λίγα που δεν «χρεώνονται» ΚΑΙ στον Ιταλό). Ο Αλαφούζος αποφάσισε, διότι πολύ απλά… έτσι του ήρθε, χωρίς να ρωτήσει κανέναν κι αποφάσισε να «δέσει» με έναν χρόνο ακόμα τον Ταυλαρίδη. Ε, δεν θα έπρεπε σ’ αυτόν τουλάχιστον να έχει φροντίσει ο ίδιος να πληρωθεί αυτό το «30άρι», για να μην κινδυνεύει με τα χειρότερα και η ομάδα; Τι ρωτάω, ε;

Πάμε να πάρουμε και καμιά… τζούρα απ’ τα αγωνιστικά τώρα, με μερικά «ντεσού» απ’ το τελευταίο ματς με τον ΠΑΣ, αφού δεν έχει και πρωτάθλημα το σαββατοκύριακο. Για όσους… εξεπλάγησαν, ο Γκιγέρμο Μολίνς δεν πήρε τυχαία πάνω του την εκτέλεση του φάουλ στο ματς με τους Γιαννιώτες. Ο Ουζουνίδης αναζητούσε εδώ και καιρό έναν «εκτελεστή» για τα απευθείας φάουλ, ωστόσο με όλες αυτές τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ, έπρεπε να περιμένει λίγο, αφού προείχε να «επιλύσει» άλλα αγωνιστικά ζητήματα. Το τελευταίο δεκαήμερο ωστόσο, έκανε αρκετές «δοκιμές» και στις στατικές φάσεις στο Κορωπί και βλέποντας τις καλές επιδόσεις του Μολίνς, του έδωσε οριστικά το «χρίσμα» να παίρνει εκείνος και μόνο (όταν αγωνίζεται) τις εκτελέσεις των απευθείας φάουλ και των πέναλτι. Τις υπόλοιπες εκτελέσεις από τα πλαϊνά χτυπήματα φάουλ και των κόρνερ θα τις αναλαμβάνει κατά 90% ο Χίλιεμαρκ.

Και κάτι άλλο για τον Μολίνς: Μπεργκ δεν είναι, ούτε αποκτήθηκε βεβαίως με αυτή τη λογική/ταμπέλα. Κάθε μέρα που περνάει ωστόσο, ο Σουηδός αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο μία αντίστοιχη περίπτωση «Πέτριτς». Σε καλύτερη κατάσταση, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε κι αυτός τα προηγούμενα χρόνια από σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ είναι και 4 χρόνια νεότερος απ’ όταν είχε έρθει ο «Πέτρο» στην Ελλάδα. Με χαρακτήρα «διαμάντι» (όπως ήταν και ο «Πέτρο») και με μεγάλη επιρροή μέσα στα αποδυτήρια. Ένα παιδί που γουστάρει εδώ που βρίσκεται, το περιβάλλον της ομάδας και τη χώρα, τόσο ο ίδιος όσο και η φαμίλια του, σε σημείο που να μην έχει φύγει ούτε… μέρα εκτός Ελλάδος για να πάει στη Σουηδία να δει την υπόλοιπη οικογένειά του (γονείς κλπ). Κι όπως έλεγε ένας άνθρωπος που τον γνωρίζει πολύ καλά «…ότι και να γίνει τους επόμενους μήνες στον Παναθηναϊκό, ο τελευταίος που θα φύγει θα είναι ο Μολίνς. Θέλει να μείνει για χρόνια στην ομάδα και τη χώρα, όπως κι αν έρθουν τα πράγματα για τον σύλλογο».

News 24/7

24MEDIA NETWORK