Δεν είσαι εντάξει Αγιε Βασίλη

Δεν είσαι εντάξει Αγιε Βασίλη
Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη,

Συνηθίζεται να παίρνεις γράμματα από όλα τα παιδάκια του κόσμου παραμονές της Πρωτοχρονιάς. Κι εσύ πάντα ανταποκρίνεσαι στις επιθυμίες τους και τους φέρνεις ότι ζητήσουν. Και στον γιο μου έφερες ένα αυτοκινητάκι. Όμως δεν είσαι εντάξει!

Και εξηγούμαι: δεν μπορεί να μην είδες τον χαμό που έγινε στον "Τριτο Κόσμο" μόλις τέσσερις μέρες πριν την γιορτή σου. Δεν μπορεί να μην ένιωσες τον πόνο τόσων χιλιάδων κατεστραμμένων ανθρώπων που θα συνεχίσουν να ζουν μέσα στα ερείπια της χώρας και της ζωής τους και θα θεωρούν τους νεκρούς τους τυχερούς. Σίγουρα ακούστηκαν οι κραυγές απόγνωσης μέχρι το Ροβανιέμι, την Καισάρεια, την Λαπωνία ή όπου αλλού κατοικείς. Στις Πύλες του Παραδείσου θα συνωστίζονται χιλιάδες ψυχές που θα ζητούν την επουράνια αμοιβή τους για τα χρόνια της επίγειας υπομονής τους, στις άθλιες πόλεις της Ινδίας, της Σρι Λάνκα, της Ταιλάνδης, της Ινδονησίας, της Σομαλίας... Κι εσύ τί έκανες; Τέσσερις μέρες είχες να το σκεφτείς και να μην έρθεις σ'εμάς, τους χορτάτους και νωθρούς από την κρεπάλη αλλά να πάς εκεί που είχαν ανάγκη από τα δώρα σου αλλά γράμματα δεν τους άφησαν να μάθουν για να σου γράψουν. Γιατί τα παιδιά εκεί δεν τα στέλνουν στο σχολείο αλλά τα βάζουν και δουλεύουν πότε στα χωράφια, πότε στα εργοστάσια, πότε στις διμοιρίες των παραστρατιωτικών οργανώσεων, πότε στα πορνεία για τους χοντρούς ευρωπαίους. Τα ξέρεις... Μην πεις όχι!

Λοιπόν σε ρωτάω: γιατί; Γιατί δεν μάζεψες τα ξωτικά σου και τους καλικαντζάρους και να τους πεις να μαζέψουν όπως είναι τον σάκο από το έλκυθρο, να αδειάσουν τα δώρα και να τον γεμίσουν με σκηνές, φάρμακα, κουβέρτες, νερό, γάλατα, αλεύρι, κλπ και να φύγεις ανατολικά να βρεις "αυτούς τους φουκαράδες" (που λέμε κι εμείς οι άρχοντες) να τους τα μοιράσεις. Γιατί χασομερούσες αυτές τις τέσσερις μέρες έξω από τα trendy πολυκαταστήματα, σε πεζόδρομους, σε κοσμικές μαζώξεις, σε φωτογραφίσεις περιοδικών και σε ένα σωρό άλλες άχρηστες εκδηλώσεις; Σε είδαν πολλοί, μην κρύβεσαι! Μπορείς να μου δώσεις μία απάντηση; Μπορείς να δώσεις μία απάντηση στον εαυτό σου;

Προσπαθώ να σε δικαιολογήσω και δεν μπορώ! Μήπως περίμενες ότι οι μεγάλοι της γης θα δώσουν την λύση; Αν ναι, σου λέω ότι οι ΗΠΑ "απελευθέρωσαν 35 εκατομμύρια δολλάρια για ανασυγκρότηση της περιοχής" και 30 εκατομμύρια ευρώ η μητέρα Ε.Ε. Εκπληκτικά ποσά αν αναλογιστείς ότι 0,2 εκ. στοίχησε το γηπεδάκι 5Χ5 του χωριού μου (χωρίς αποδυτήρια) ενώ 7,5 εκατομμύρια ευρώ είναι το χρέος της... ΠΑΕ Ηρακλής.

Γι'αυτό σου γράφω σήμερα. Για να σου πω ότι δεν είσαι εντάξει και να ξανασκεφτείς τις προτεραιότητες που βάζεις στην άγια σου ζωή. Να μην ξανάρθεις σε μας επειδή μας αγαπάς αν πρώτα δεν έχεις πάει σε όποιον πρέπει να επισκεφθείς είτε σε πιστεύει και σου γράφει είτε όχι. Ήθελα να σου πώ ακόμα ότι είμαι πολύ θυμωμένος μαζί σου αλλά δεν δικαιούμαι να μιλάω γιατί και εγώ έκανα τον "Αγιο Βασίλη" στους δικούς μου αγαπημένους έγκαιρα, ενώ ακόμα δεν έχω στείλει ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς των οργανώσεων που φροντίζουν για την επιβίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σ' αυτό τον κόσμο του χρήματος. Κοίτα λοιπόν να επανορθώσεις, όπως θα κάνω κι εγώ.

Καλή χρονιά,
Μιχάλης

ΥΓ: Ο γιος μου σε ευχαριστεί για το αυτοκινητάκι. Το στρίμωξε στο δωμάτιο μαζί με το βουνό από τα υπόλοιπα παιχνίδια του, όπως έκαναν και πολλά άλλα παιδιά σε όλο τον (δυτικό) κόσμο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK