Δεν πήγε στην Γκαζιαντεπσπορ λόγω... ISIS

Διαβάστε ποιος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, παρότι δεν υπολογίζεται από τον Βλάνταν Ιβιτς, προτίμησε να μείνει στη Θεσσαλονίκη κι ας είχε προτάσεις από τέσσερις διαφορετικές χώρες. Το φοβερό παρασκήνιο για την άρνηση του να πάει στην Τουρκία και στην ομάδα του Ιτανζ. Γραφει ο Δημήτρης Σαμόλης.

Δεν πήγε στην Γκαζιαντεπσπορ λόγω... ISIS

Ο στόπερ έκπληξη της περασμένης σεζόν - για την ακρίβεια του πρώτου μισού - που... ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να σκάσει 550.000 ευρώ στον Πανιώνιο προκειμένου να τον "ανεβάσει” Θεσσαλονίκη στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, δηλαδή ο Δημήτρης Χατζηϊσαΐας, επέλεξε να μείνει ως 6ος στόπερ στις επιλογές του Βλάνταν Ίβιτς παρά να μεταναστεύσει. Kι ας υπήρχαν ενδιαφερόμενες ομάδες από τρεις διαφορετικές χώρες. Γιατί δεν ήταν μόνο η ρουμανική Στεάουα, όπως δηλαδή είχε γραφτεί...

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως, με την σειρά: ο Χατζηϊσαΐας πήγε στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2016 και στο εξάμηνο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 αγωνίστηκε σε 10 παιχνίδια, οκτώ στη Super League και δύο στο Κύπελλο.

Το καλοκαίρι, όπως διαμορφώθηκε το ρόστερ και κατόπιν επιθυμίας του προπονητικού επιτελείου, έγινε σαφές στον 24χρονο στόπερ ότι δύσκολα θα έπαιρνε χρόνο στα παιχνίδια του "Δικεφάλου". Ο Χατζηϊσαίας θα μπορούσε να βρει ομάδα, αλλά για το γεγονός ότι εντέλει δεν το κατάφερε, φταίει και ο ίδιος και η ομάδα.

Στόχος του ποδοσφαιριστή εξ αρχής ήταν να μείνει στον ΠΑΟΚ. Δεν ήθελε να παραχωρηθεί στη Στεάουα με μεταγραφή (ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Βαρέλα). Όταν μετά έγινε κουβέντα να πάει ως δανεικός, ο Δικέφαλος του Βορρά δεν τα βρήκε στην οψιόν αγοράς του με την ομάδα του Βουκουρεστίου (ζήτησε αρχικά 1.200.000 ευρώ, μετά 1.000.000 ενώ οι Ρουμάνοι έδιναν μέχρι 600.000 ευρώ).

Το τελευταίο 20ημερο της μεταγραφικής περιόδου ενδιαφέρθηκαν Ομόνοια και Ανόρθωση, στις οποίες ο ποδοσφαιριστής είπε "όχι". Αρνητική όμως, ήταν η απάντηση που έδωσε και στην Γκαζιάντεπσπορ, την ομάδα του πρώην ΠΑΟκτζή κίπερ Σαρλ Ιτάνζ. Όπως διέρρευσε δεν ήθελε να μετακομίσει στην Τουρκία...

Για την ακρίβεια, σύμφωνα τουλάχιστον με τον αστικό μύθο, ο Δημήτρης Χατζηϊσαΐας ψάχτηκε όχι τόσο για την ομάδα όσο για την περιοχή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Συρία και συγκεκριμένα σε πόλεις (όπως η Τζαραμπλούς για παράδειγμα) που ελέγχονται από τον ISIS και η κατάσταση είναι έκρυθμη. Μάλιστα λίγες ημέρες πριν φτάσει στον Έλληνα αμυντικό η πρόταση από την Γκαζιάντεσπορ, στην πόλη είχε γίνει έκρηξη με 50 νεκρούς και 100 τραυματίες.

Ο Χατζηϊσαϊας δεν ήθελε να πάει να ζήσει στο Γκαζιαντέπ (λέγεται ότι έχει πολλούς "εν ύπνω" πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) και έτσι η τουρκική ομάδα δεν μπήκε καν σε διαπραγμάτευση με τον ΠΑΟΚ

Από εκεί και πέρα ο Χατζηϊσαΐας δεν θέλησε να πάει δανεικός ούτε σε άλλη ελληνική ομάδα, προτιμώντας εντέλει να μείνει στους Θεσσαλονικείς και να παλέψει για να κερδίσει ξανά την θέση του στην ομάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK