Δεν θέλουν να… μπλέκουν με Άραβες!

Η κίνηση του ΠΑΟ να προεισπράξει τις δόσεις του Μπεργκ απ’ την "Πειραιώς", οι λόγοι της αρνητικής στάσης της τράπεζας, το αίτημα του Κωνσταντίνου στον Αλαφούζο και η προσπάθεια για να υπάρξει "ταμειακή διευκόλυνση" από "τρίτο" πρόσωπο. Αποκαλυπτικό παρασκήνιο του Contra.gr.

Δεν θέλουν να… μπλέκουν με Άραβες!
berg

Όπως ανέφερε το Contra.grπρο ημερών, στην αναζήτησή τους για ρευστό και δη για το 1,3 εκατ. ευρώ των δόσεων του Οκτώβρη προς τους παίκτες, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσπάθησαν πολύ σκληρά τον τελευταίο μήνα να προεισπράξουν τα χρήματα των δύο δόσεων που έχουν λαμβάνειν απ’ την πώληση του Μάρκους Μπεργκ.

Συγκεκριμένα, απ’ το καλοκαιρινόdealτης παραχώρησης του Σουηδού επιθετικού στην Αλ Αΐν, ο Παναθηναϊκός θα λάβει ακόμη 1.550.000 ευρώ. Τις 750.000 ευρώ τον Ιανουάριο του ’18 και τις υπόλοιπες 800.000 ευρώ τον Φεβρουάριο του ’18. Οι "πράσινοι" λοιπόν επεδίωξαν να προεισπράξουν με κάποιον τρόπο τα χρήματα αυτά και έκαναν επαφές (και) με την τράπεζα "Πειραιώς", αλλά και με άλλες ελληνικές τράπεζες.

Η απάντηση που εισέπραξαν ωστόσο, δεν ήταν… θετική. Όχι γιατί τοdealδεν θα μπορούσε να είναι προσοδοφόρο γι’ αυτές (ίσα-ίσα που θα κρατούσαν και ένα μικρό ποσό ως "προμήθεια" για την όλη διαδικασία), αλλά διότι δεν… ψήνονται και ιδιαίτερα στο να κάνουνbusinessμε Άραβες. Όπως τόνιζαν στελέχη της "Πειραιώς" προς τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, οι Άραβες δεν είναι και οι πλέον… εύκολοι πελάτες για το τραπεζικό σύστημα και ενδεχόμενη "εμπλοκή" της τράπεζας και την πληρωμή της μέσω των χρημάτων της μεταγραφής του Μπεργκ, θα ήταν τρομερά χρονοβόρα και "ζόρικη". Γι’ αυτό και το… ξέκοψαν προς τον Παναθηναϊκό, μολονότι ασκήθηκαν πιέσεις και από υψηλά… στρώματα προς αυτές.

Η δεύτερη επιλογή για το "τριφύλλι" ήταν η "ταμειακή διευκόλυνση" από… τρίτο πρόσωπο και γι’ αυτό απευθύνθηκαν προς τον "εξαφανισμένο" μεγαλομέτοχο, Γιάννη Αλαφούζο. Αυτός που το ζήτησε συγκεκριμένα, ήταν ο (υπηρεσιακός) πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου την ημέρα που συναντήθηκαν για να πάρει εξουσιοδότηση εκπροσώπησής του στην Επαναληπτική Γενική Συνέλευση.

ΟMr. ΣΚΑΪ έδειξε μία διάθεση να βοηθήσει κάπως, όμως το "μήνυμά" του ήταν πως το συγκεκριμένο ποσό (1,3 εκατ.) δεν είναι σε θέση να το διαθέσει στην παρούσα φάση, αφού πρέπει να καταβάλει και την εφορία που υποχρεούται να πληρώνει στις 30 Νοεμβρίου. Δεν το απέκλεισε στο 100% και υποσχέθηκε πως θα ψάξει και για άλλο "πρόσωπο", όμως η αλήθεια είναι πως το να βρεθεί όλο το ποσό που απαιτείται ως το τέλος Νοέμβρη, είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολο. Εκτός αν γίνει κάποια μεγάλη… ανατροπή ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας…

ΓΟΥΛ