Διαιτησία ώρα μηδέν

Διαιτησία ώρα μηδέν
Αφορμώμενος από την ομολογουμένως αλλοπρόσαλη διαιτησία του κου Τσαχειλίδη στον αγώνα Άρης-Ξάνθη, γράφω αυτές τις γραμμές προβληματισμένος. Προβληματισμένος διότι το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται κάθε Κυριακή και τα ίδια πρόσωπα καπηλεύονται το δικαίωμα του κρίνειν εις βάρος του ίδιου του αθλήματος. Όλοι γνωρίζουμε οτι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν είναι να υποστείς αδικία, ειδικά στον επαγγελματικό σου τομέα.

Οι επαναλαμβανόμενες κακές διαιτησίες μαστίζουν εδώ και δεκαετίες το χώρο του ποδοσφαίρου, πολλώ δε μάλλον τα τελευταία χρόνια με όλες τις υπόνοιες οτι οι διαιτησίες δεν είναι απλώς λανθασμένες αλλά και κατευθυνόμενες. Η Ε.Π.Α.Ε. και η Ε.Π.Ο. είναι αμέτοχες στο ζήτημα αυτό και αρκούνται σε τιμωρίες διαιτητών προς γνώσιν και συμμόρφωσιν των υπόλοιπων αλλά και των ιδίων. Αποτέλεσμα ουδέν,πραγματικά τίποτα δε δείχνει να αλλάζει και το πράγμα έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Φρονώ οτι όλοι εμείς οι φίλαθλοι λησμονούμε πως ο διαιτητής την ώρα του αγώνα εργάζεται. Δεν είναι θεατής ούτε περαστικός. Όταν εργάζεσαι δε δικαιούσαι να είσαι κατώτερος των περιστάσεων, ειδικά όταν η ώρα της εργασίας σου δεν ξεπερνά τη 1μιση ώρα. Όλα αυτά τα χρόνια βλέπω διαιτητές που απολογούνται στους παίκτες, που χαιδεύουν τους παίκτες φιλικά λες και τους ξέρουν από χτές, που τους βλέπεις και μόνο σεβασμό δε σου προκαλούν. Διαιτητές χωρίς ειδικό βάρος, κύρος, αυστηρότητα και αξιοπιστία. Πού είναι οι Ευρωπαίοι διαιτητές επιπέδου Champions League που αν τολμήσεις και πεις κανένα Γαλλικό στα πεταχτά σε στέλνουν στα αποδυτήρια για κανένα...γαλλικό καφέ.

Μόνο ο Βασσάρας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και κανα δύο άλλοι. Είμαι της γνώμης οτι ο διαιτητής που δεν κάνει καλά τη δουλειά του πρέπει να υφίσταται βαριές συνέπειες διότι διαμορφώνει αποτελέσματα και πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τις προσπάθειες των παικτών. Δε δύναμαι πλέον να είμαι "στο ίδιο έργο θεατής", ας πάρουν οι υπεύθυνοι μέτρα, ας αποπέμψουν τους γνωστούς υπονομευτές του πρωταθλήματος. Φθάνουν οι εξωγηπεδικοί υπονομευτές, ας μη συνεχίσουμε να υφιστάμεθα και εσωγηπεδικούς. Ή αλλιώς, ας βάλουν ηλεκτρονικό σύστημα διαιτησίας, με ριπλέι και τα λοιπά, ώστε οι αποφάσεις να είναι σίγουρα σωστές και όλα να βούν καλώς.

Μάριος Νεμέας

News 24/7

24MEDIA NETWORK