Ε, όχι και ρατσιστές!

Ε, όχι και ρατσιστές!
Μέγα θέμα τείνει να δημιουργηθεί με την υποτιθέμενη «ρατσιστική» επίθεση σε βάρος του ποδοσφαιριστή του Αιγάλεω Κόφι Αμπονσά από τους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας του, την Κυριακή 3 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (1-0).

Εντούτοις, είναι λογικό οι περισσότεροι να αγνοούν κάποιες παραμέτρους και θα ήθελα να μου επιτρέψετε να σας τις εκθέσω.

Στο Αιγάλεω κατοικούν πλήθος αλλοδαπών από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 (Πακιστανοί, Ιρακινοί κ.λ.π.) τους οποίους από δεκαετίες έχει «αγκαλιάσει» η τοπική μας κοινωνία, χωρίς ποτέ να δημιουργηθούν προστριβές ή να παρουσιασθεί το παραμικρό «ρατσιστικό» συμβάν.

Επιπροσθέτως, στην ποδοσφαιρική ομάδα του Αιγάλεω έχουν κατά καιρούς αγωνιστεί πολλοί αλλοδαποί παίκτες (οι Αλβανοί Αντριάν Μπαρμπολούτσι, Τίνι Κόλλια, Νάρμπιο Γκότσι, οι έγχρωμοι Ρόλαντ Γουόρι, Φερνάντο Ντε Σόουζα, Μαχαμαντού Κονάτε, Καρντόσο Νούνιεζ, Ζαν Ντενί Ουάνγκα, Μουβσουέλ Μουσούμπου, Οσμάν Ντίοπ, Όλιβερ Μακόρ, οι Ιρανοί Φατεμί και Ραμπινί κ.λ.π.)

Κάποιοι (αρκετοί) από αυτούς προσέφεραν τα μέγιστα και οι οπαδοί τραγουδούσαν ρυθμικά τα ονόματά τους, άλλοι ατυχώς δεν τα κατάφεραν, ουδείς όμως τους αποδοκίμασε ή έμεμψε για το χρώμα του δέρματός τους, την καταγωγή ή το θρήσκευμά τους.

Ας μην κρυβόμαστε. Μπορεί στο γήπεδο κάποιες στιγμές να αποδοκιμάζεται εξίσου και ο λευκός και ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, αυτό όμως γίνεται από τον οπαδό που πληρώνει το πανάκριβο εισιτήριο και έχει την απαίτηση ο παίκτης να τα δίνει όλα.

Δε θα τον αποδοκιμάσει όμως ο Αιγαλιώτης οπαδός (και πιστέψτε με, γνωρίζω καλά και τους «οργανωμένους» αφού είμαι μέλος του τοπικού Συνδέσμου Φιλάθλων Αιγάλεω Α.Ο. «η Θύρα 12» αλλά και τους «ανοργάνωτους» της ομάδας μου) από «ρατσιστική» διάθεση.

Ο προπονητής κ. Ντουμιτρέσκου διέπραξε μέγα ατόπημα και κηλίδωσε με τις τουλάχιστον άστοχες δηλώσεις του το όνομα των φιλάθλων μιας ομάδας, που η πορεία της η ιστορική είναι απολύτως ταυτισμένη με εκείνη της πόλης.

Έδωσε λαβές σε «πεινασμένους» για τέτοιου είδους ανύπαρκτα ζητήματα, όπως επιτρέψτε μου να πιστεύω προσωπικά ότι είναι το θέμα «ρατσισμός» στην Ελλάδα (τουλάχιστον μέχρις στιγμής και σε σχέση με ότι γίνεται αλλού) «κονδυλοφόρους» να κάνουν «την τρίχα τριχιά» και να κατηγορούν συλλήβδην από τα έντυπά τους (βλέπε άρθρο με τίτλο «Πίθηκοι έβρισαν άνθρωπο στο Αιγάλεω») το σύνολο σχεδόν των οπαδών του Αιγάλεω, τη στιγμή που το μόνο που έλαβε χώρα ήταν χλιαρές αποδοκιμασίες (μη ρατσιστικού περιεχομένου, το ξαναλέω) από ελάχιστους προς τον παίκτη (αποκλειστικά για την απόδοσή του) και δυσφορία προς τον προπονητή που επιμένει να χρησιμοποιεί έναν αθλητή ο οποίος λόγω προσωπικού του προβλήματος με ασθένεια συγγενικού του προσώπου (όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο καιρό) είναι εμφανέστατα ανέτοιμος να συμμετέχει στην αρχική ενδεκάδα.

Είναι αδιανόητο να παρουσιάζεται με αυτό τον τρόπο ένα ασήμαντο έως ανύπαρκτο θέμα, τη στιγμή που στο Αιγάλεω αγωνίζονται δύο ακόμη έγχρωμοι (Σιντιμπέ, Εντουσέϊ) οι οποίοι χαίρουν άκρας εκτίμησης από τους φιλάθλους της ομάδας, παρά τις όποιες άσχημες αγωνιστικές στιγμές, που σε κάθε ποδοσφαιριστή (Έλληνα ή ξένο, λευκό ή έγχρωμο) μπορούν να εμφανισθούν.

Τονίζω επίσης ότι ουδέποτε αποδοκιμάσθηκε με «ρατσιστικού» περιεχομένου συνθήματα στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» οποιοσδήποτε αντίπαλος ποδοσφαιριστής, προπονητής ή οπαδός.

Κακά τα ψέματα. Λίγοι έχουμε απομείνει που παρακολουθούμε την ομάδα (λίγοι αλλά αγνοί οπαδοί της) μέσα στον κυκεώνα των μεγάλων οπαδικών προτιμήσεων. Αυτοί όμως οι λίγοι, γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας και σας διαβεβαιώ ότι το παραμικρό να συμβεί, αμέσως θα γίνει αντιληπτό στην εξέδρα.

Ας ψάξουν λοιπόν όσοι δημιούργησαν από το τίποτα στην κυριολεξία αυτό το θέμα, για τα αίτια των δηλώσεων του κ. Ντουμιτρέσκου. Δεν είναι άλλωστε πολύ δύσκολο να καταλάβουν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK