Έφυγε από τον Παναθηναϊκό για καλύτερα και κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης

Βασικός και... αναντικατάστατος ποδοσφαιριστής που έφυγε με μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό, πήγε σε πρωταθλήτρια ομάδα και τώρα κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης όντας στην 6η θέση! Διαβάστε ποιος είναι.

Έφυγε από τον Παναθηναϊκό για καλύτερα και κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης
zeca abeid nano EUROKINISSI

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν περίεργο για τον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε πωλήσεις παικτών με σκοπό να υπάρξει ενίσχυση της ομάδας και στη συνέχεια για... ανεξήγητο λόγο, και αφού είχε ολοκληρωθεί το ρόστερ, τράβηξε την... πρίζα.

Μία από τις "απώλειες" ήταν αυτή του αρχηγού της ομάδας Κάρλος Ζέκα. Ο έμπειρος Πορτογάλος μέσος αποχώρησε για περίπου 1.500.000€, ενώ υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την πρωταθλήτρια Κοπεγχάγη με απολαβές 1.000.000€ τη σεζόν!

Το ξεκίνημα του Ζέκα στη νέα του ομάδα ήταν εξαιρετικό, με τα "λιοντάρια" να μετρούν τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα με ενεργητικό 12 γκολ (τρεις τεσσάρες)! Στη συνέχεια, ωστόσο, υπήρξε... απότομη κατηφόρα.

Σε σημείο που η Κοπεγχάγη από πρώτη στο τέλος της περσινής σεζόν, έχει πέσει στην θέση της βαθμολογίας, 21 ολόκληρους πόντους πίσω από την κορυφή! Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός πως υπάρχει κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης!

Βλέπετε, στην Δανία μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου έχουμε μπαράζ. Για τον πρωταθλητή, την Ευρώπη και τον υποβιβασμό. Οι έξι πρώτοι παίζουν για τον τίτλο και τις διοργανώσεις της UEFA, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ χωρίζονται σε δυο ομίλους των τεσσάρων.

Οι δυο τελευταίοι από κάθε όμιλο παίζουν νοκ-αουτ ματς για τον υποβιβασμό και οι δυο πρώτοι νοκ άουτ ματς για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο! Ο νικητής στη συνέχεια παίζει με τον τέταρτο από το γκρουπ των "έξι" για την Ευρώπη. Μπερδεμένο; Αν το δεις με βαθμούς όχι τόσο.

Με δεδομένο πως οι βαθμοί μεταφέρονται όπως είναι στον κανονικό πίνακα, η Κοπεγχάγη και έκτη να τερματίσει, αν μείνει πολύ μακριά από την πρώτη τετράδα θα χάσει την Ευρώπη! Υπάρχουν πέντε αγωνιστικές ακόμα για να... μην την πατήσει. Θα τα καταφέρει; Και όλα αυτά ενώ έχει αποκλειστεί και από το κύπελλο!

Έφυγε από τον Παναθηναϊκό για καλύτερα και κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης

* Υπάρχει και το σενάριο οι θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη να γίνουν τρεις, αν το κύπελλο κατακτήσει ομάδα που θα μπει στα νοκ άουτ μπαράζ για το Γιουρόπα Λιγκ. Τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα για τον Ζέκα.

Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK