Είναι τρελοί αυτοί οι Ελληνες!

Είναι τρελοί αυτοί οι Ελληνες!
Για όσους ξέχασαν γιατί είμαστε Ελληνες...


Από την στιγμή που ο ρέφερι σφύριξε την λήξη του συγκλονιστικού, ιστορικού και θριαμβευτικού αγώνα κόντρα στη Γαλλία, το contra.gr και η στήλη "Paparazzi" δέχεται "καταιγισμό" μηνυμάτων και φωτογραφιών από όλους τους Ελληνες σε ολόκληρο τον κόσμο!

Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραθέσουμε τα καλύτερα στιγμιότυπα. Εσείς αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να στέλνετε! Και θα τα δείτε εδώ...


"Μπράβο ρε παιδιά!

Μας έχετε κάνει υπερήφανους όπου κι αν βρισκόμαστε! Μένο Σιγκαπούρη και έχω τρελαθεί με την Εθνική. Εβγαλα σημαία στο μπαλκόνι μετά τη νίκη. Αντε και το κύπελλο!"

[email protected]

"Γεια σας από Σικάγο! Εμαθα να ζω με τσαμπουκά, να αγωνίζομαι και να κερδίζω στις δύσκολες ώρες της ξενυχτιάς, που απ'ότι βλέπω από την στήλη σου, πολλοί την έζησαν και την ζούνε. Ποτέ μα ποτέ στα 15 χρόνια μου στην Αμερική δεν έκλαψα σαν μικρό παιδί όπως την Παρασκευή με την λήξη του αγώνα. Η Ελλάδας μας το χρειαζόταν αυτό! Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό, στα παιδιά που έδειξαν τι εστι Ελληνας και πως παλεύει και στον κύριο Ρεχάγκελ, σε όλους τους συνεργάτες του για την μεγαλύτερη αθλητική χαρά που ζήσαμε! Καλή αντάμωση στη πατρίδα".

[email protected]

"Εν τέλει αισθανόμαστε έστω και για λίγο, εθνικά υπερήφανοι! Από το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να μας κάνει... τον αθλητισμό! Ας είναι καλά αυτά τα παιδιά που μας ψήλωσαν έστω και για λίγο..."

[email protected]

"Γεια σας παιδιά από τη μακρινή Αριζόνα!!!!

Από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, από τους καουμπόϋδες και από τους κάκτους και τα φαράγγια της μακρινής Αριζόνα, θέλω και εγώ να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στην ομαδάρα μας που μας έκανε υπερήφανους σε όλο τον πλανήτη! Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στον προπονηταρά μας και σε εσάς που είστε μία όαση για τα αθλητικά νέα εδώ στην έρημο. Εχω πήξει να βλέπω μπέηζμπολ εδω πέρα! Να'στε καλά και πάντα επιτυχίες!

[email protected]

"Εθνική Ελλάδος σε ευχαριστούμε που μας έκανες υπερήφανους σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, ιδιαίτερα στον ελληνισμό της Αυστραλίας. Bill από Sydney"

[email protected]

"Χαιρετώ εσάς, που για λίγο εδώ στο εξωτερικό (Πρέστον, Αγγλία), είσαστε ένας από τους πιο σημαντικούς συνδέσμους για να μαθαίνουμε τα νέα της πατρίδας μας! Σας ευχαριστούμε θερμά για αυτή τη σκληρή προσπάθεια. Σαν Ελληνας που είμαι και εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτή η στιγμή είναι τόσο σημαντική όσο ένα έπος. Ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική κουλτούρα θα υπάρχει πάντα και δεν θα μπορέσουν ποτέ να το σβήσουν! Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωτεργάτη αυτής της επιτυχίας, τον Οτο Ρεχάγκελ και τους συνεργάτες του. Φυσικά αυτά τα παλικάρια που "πολέμησαν" σκληρά σαν τους 300 του Λεωνίδα και μην ξεχνάμε τους οπαδούς της Εθνικής μας, οι οποίοι πήγαν με κάθε μέσο για να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο για αυτό το όμορφο αποτέλεσμα! Καλή συνέχεια σε όλους και καλές επιτυχίες!"

[email protected]

"Εδώ Ελλάδα όλου του κόσμου! Ευχαριστούμε την Εθνική Ελλάδας! Και τον κύριο Ρεχάγκελ! Μας κάνατε υπερήφανους! Μακάρι να μπορέσω να στείλω φωτογραφίες από την Περούτζια. Σήμερα όλοι οι Ελληνες πανηγυρίζουν! Ευχαριστούμε και πάλι"

[email protected]

"Γεια σας από την άλλη μεριά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα από το Τορόντο! Εννοείται ότι και εδώ το "κάψαμε" μετά την κορυφαία εμφάνιση της Εθνικής. Μάλιστα, στήθηκε τρελό πανηγύρι στην ελληνική συνοικία, το οποίο σαν άλλοι... paparazzi φροντίσαμε να αποθανατίσουμε! Να πω με την ευκαιρία, ότι το contra είναι πόρωση και ότι για εμάς εδώ στα ξένα, είναι μία μικρή αθλητική όαση. Ευχή τώρα να χαρούμε και ένα καλό ματσάκι στον ημιτελικό!"

[email protected]

"Αγαπητέ Paparazzi

Είμαστε τρελαμένοι Ελληνάρες σε ένα ναυπηγείο στη Ν.Κορέα! Περιμένουμε σαν τρελοί να σηκώσουμε την κούπα ψηλά για να την δουν όλοι οι λούζερς! Για πάρτη σου παιχταρά μου και συνέχισε έτσι. Ελλαδάρα και... κρουασάν στα κάγκελα! Φιλιά"

[email protected]

"Η ομαδάρα μας τρέλανε εδώ στο Μιλάνο όπου σπουδάζουμε. Μπορεί να είμαστε λίγοι εδώ, αλλά έχουμε "ελληνοποιήσει" πολλούς, όπως τους δύο σκανδιναβούς της φωτογραφίας (νομίζω είναι προφανές ποιοί είναι)!!!

Aντε και τελικό!

[email protected]

"Δύο λογάκια θα πω...

Την ώρα που η Ελλάδα ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων πριν μερικά χρόνια, υπήρχαν ανα τον κόσμο αρκετοί που είτε λόγω έλλειψης παιδείας, είτε λόγω σνομπισμού, δεν γνώριζαν καν που πέφτει η πατρίδα μας στον χάρτη. Και όταν τελικά έμαθαν, όρμηξαν όλοι εναντίον της ασκώντας την χειρότερη κριτκή. Μετά το 65ο λεπτό όμως στον αγώνα Γαλλίας-Ελλάδας, θέλοντας και μη, με το στανιό, όλος ο κόσμος από άκρη σε άκρη έμαθε και που πέφτει η Ελλάδα και τι είναι ικανή να κάνει. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Εθνικής που ανάγκασαν αυθόρμητα αρκετά μάτια να δακρύσουν. Πάντα τέτοια παιδιά!!!"

[email protected]

"Καλημέρα σε όλη την Ελλάδα από τον Κώστα,τον Βαγγέλη και τον Διονύση.Ανατριχιάσαμε εχτές το βράδυ.Τέτοια υπερηφάνεια δεν έχουμε ξανανιώσει.Είμαστε φοιτητές στην Ιταλία και όλοι παραμιλάνε εδώ... Γράψαμε ιστορία!!!Δεν υπάρχουν λόγια...Όλα τα παιδιά δώσανε την ψυχή τους και πιστέψανε στο θαύμα. Το θαύμα έγινε και ο επιμένων νικά ή μάλλον ο επιμένων ελληνικά. Ο προπονητής έβαλε τάξη σ'αυτή την εθνική και έφερε κλίμα ευφορίας...Μεγάλη μορφή ο Ρεχάγκελ και σίγουρα τ'όνομά του θα μείνει στην ιστορία.Ότι κι αν γίνει από δω και πέρα πιστεύω ότι δεν μας νοιάζει... Δείξαμε παγκοσμίως την ελληνική καρδιά...Σας παρακαλώ τους ακόλουθους στίχους να τους περάσετε στο site,γιατί το θεώρησα υποχρέωσή μου να κάνω κάτι γι αυτή την εθνική που μας έστειλε στα ουράνια. Φιλιά,Κώστας.

Ήταν βραδιά Παρασκευής
Και 25 Ιούνη,
Φίλαθλοι Γάλλοι γέλαγαν,
Χτυπώντας το κουδούνι,


Κι'αντίκρυ Έλληνες πολλοί,
Περίπου οκτώ χιλιάδες,
Συνθήματα για εμψύχωση
Λέγαν στους παιχταράδες


Νικοπολίδης,Μπασινάς,Δέλλας και Κατσουράνης
Σεϊταρίδης και Καψής,Ντέμης και Ζαγοράκης
Για τελευταίους άφησα τους Καραγκούνη,Φύσσα
, Τον Χαριστέα που έπαιξε τους Γάλλους όμοια κι' ίσα


Κι'όσοι στον πάγκο μείνανε
Ήρωες τιμημένοι
Μέσα στους έντεκα κι'αυτοί,
Δαφνοστεφανωμένοι!!!


Κι'όλο το τιμ το τεχνικό
Aξιοι πρωτεργάτες,
Στην εθνική δουλέψανε
Σαν «δούλοι και εργάτες»
Και την ανέβασαν ψηλά
Στην πρώτη την τετράδα,
Κι όλοι φωνάζουν δυνατά
ΖΗΤΩ ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ"






Ξηρογιάννης Κωνσταντίνος
[email protected]

"Καλησπέρα σε σένα Paparazzi και σε όλη την όμορφη πατρίδα. Είμαι φοιτητής στη Βρετανία και τώρα είμαι εδώ πάνω στα κρύα και στις βροχές. Αλλά η ομαδάρα όλες αυτές τις μέρες μου κρατάει συντροφιά. Είναι η πρώτη φορά που κλαίω από χαρά! Σου γράφω για έναν λόγο: Θα στείλω email και στην ΕΠΟ, είναι ευκαιρία τώρα να αλλάξει και το όνομα μας. Δεν μπορώ να βλέπω GREECE στον φωτεινό πίνακα. Δεν είμαι Γκρέκος! Είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ! Εσείς οι δημοσιογράφοι μπορείτε να το κάνετε θέμα! Ας γίνει μετά τη διοργάνωση να μην αλλάξουμε τα γούρια! Αλλα ας γίνει. Εύχομαι στην Εθνική μας ότι καλύτερο! ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ..."

[email protected]

"Από Γαλλία, Γκρενόμπλ!!!!

Εγινε χαμός χθες! Δεν ήμασταν πολλοί, αλλά βγήκαμε και φωνάζαμε πολύ! Και από φίλους μου που επικοινωνούσα στο Παρίσι, γινόταν και εκεί χαμός μέχρι τις 3 η ώρα! Να'σαι καλά και τα λέμε την Πέμπτη με το καλό!"

[email protected]


Φωτογραφίες από Στοκχόλμη, Μιλάνο, Παρίσι, Τορόντο, Ν.Κορέα... από ολόκληρο τον πλανήτη!



Η Γεροντοκόρη

Ποιόν ψυχίατρο κυρ Αστυνόμε; Φέρτε μας αε-ροπλάαανο, το παιχνί- το παιχνίδι, δεν το χάνωωω!

Έχει ο ψυχίατρος να μας δώσει εισιτήρια; Μπορεί να ναυλώσει 10 τσάρτερ; Ποιές διακοπές και ποιά άδεια; Θα πάμε στην Πορτογαλία και ξεχνάμε και το 5θήμερο στην Κρήτη και το κάμπινγκ στην Αντίπαρο...όλα τα λεφτά μας θα τα φάμε στα αεροπορικά και στα "βρώμικα".

Στις 8 το πρωί επέστρεψε ο παπούς στο σπίτι, από την Ομόνοια. Έληξε το παιχνίδι, φόρεσε μια φουστανέλα από τότε που πολεμούσε στα βουνά, αρματώθηκε τα φυσεκλίκια, πήρε την σημαία με το κοντάρι, χτύπησε και στον κυρ Αρίστο του 5ου ο οποίος είχε ντυθεί ασορτί με τον παππού και τράβηξαν με τα πόδια για την Ομόνοια. Εγώ τους είχα για πεθαμένους. Δεν περίμενα να γυρίσουν. Είχα βάλει να βράζει και το στάρι, σιδέρωνα και τα μαύρα και περίμενα τηλέφωνο. Ενενήντα χρονών άνθρωποι χωρίς οξυγόνο, χωρίς τα χάπια τους, δεν είχαν και πολλές ελπίδες.

Έκατσα στον καναπέ, άνοιξα την τηλεόραση και τί να δώ; Κοντινό πλάνο ο παππούς να χορεύει με μια Βραζιλιάνα και κάτι άλλοι ομοεθνείς της σκούρας να χτυπάνε κάτι τύμπανα. Παναγία μου, λέω. Χάθηκαν στον δρόμο, πέρασαν τα σύνορα και βγήκαν Τσιμπουτί.Κοίτα να δεις που θα εμφανιστεί ο φύλαρχος με το κόκκαλο στην μύτη και την κουτάλα στο χέρι, έτοιμος να τους βράσει.

Ανοίγει λίγο το πλάνο και βλέπω την πλατεία Ομονοίας. Όσο μπορούσαν να την δω από τον κόσμο. Ούτε στην απελευθέρωση τέτοιο γλέντι.

Στην γειτονιά, βγάλανε τις σούβλες. Μερικοί κοιμήθηκαν στα μπαλκόνια με την σημαία αγκαλιά. ΄Οπως τότε με τους σεισμούς. Ξεχυθήκαμε στα πάρκα, στις πλατείες, βγήκαμε στους δρόμους.

Η μπάλα μας ενώνει, η μπάλα μας χωρίζει, κυρ Αστυνόμε μου. Μέχρι και ο απέναντι αγκαλιάστηκε με την γυναίκα του. Πρωί, βράδυ βρίζονται, χθες τα βρήκανε. Πήγανε και στον Μήτσο για παϊδάκια. Είχε να την βγάλει έξω από το ταξίδι του μέλιτος. Αυτή, τον γάμο της τον χρωστάει στον Χαριστέα. Ποιός θα το περίμενε να είμαστε στους 4; Μέχρι και ο παππούς που πιστεύει πως ο Έλβις ζει, για την Εθνική είχε τις επιφυλάξεις του. Έβλεπε και τον Γεωργίου και επηρρεαζόταν. Αφού για να συνηδητοποιήσει πως βάλαμε γκολ και "πετάξαμε" έξω την Γαλλία έπρεπε να του τραβήξω για λίγα λεπτά την μάσκα οξυγόνου. Πέρασε η ζωή του ταινία μπροστά από τα μάτια του και μετά από 10-15 λεπτά πανηγύρισε το γκολ. Στο '65 έβαλε το γκολ ο Χαριστέας, στο '80 βγήκε στο μπαλκόνι. Οι γείτονες μπερδεύτηκαν και νόμιζαν ότι βάλαμε και δεύτερο αλλά δεν το πήρε πρέφα ο Βερνίκος και το πήρε ο δικός μου ο παππούς.

Εύχομαι να το σηκώσουμε αδέρφια και ας μείνω ανύπαντρη. Και για να σας δώσω και ένα δεύτερο κίνητρο θα φωτογραφηθώ με την σημαία και αν το πάρουμε θα την βγάλω, όπως η Ιωάννα Λίλη. Μα χρυσή μου, ποιό το ενδιαφέρον...τόσες φορές σε έχουμε δει γυμνή; Aσε να πάρουμε και εμείς σειρά μην είναι και το τυχερό μας.

Μήπως σας βρίσκεται μια σημαία να τυλιχτώ, κυρ Αστυνόμε μου;



Με την υπογραφή...

-**- Σας ευχαριστώ ρε μάγκες. Σας ευχαριστώ για όλα. Για το κλάμα που έριξα μετά την λήξη του αγώνα, για τα πανηγύρια, για την υπερηφάνια, για όλα! Εχετε κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Και μόνο που υπάρχετε φτάνει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK