Εκτός από Παναθηναϊκό και ΝΒΑ υπάρχει και η Φενέρμπαχτσε για τον Καλάθη!

Ο Παναθηναϊκός θα είναι η πρώτη ομάδα με την οποία θα μιλήσει ο Νικ Καλάθης για τη συνέχεια της καριέρας του. Η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς όμως δεν πρόκειται να αφήσει την υπόθεση και ετοιμάζει πρόταση που όπως αναφέρουν τουρκικές πηγές θα είναι δελεαστική.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
Νικ Καλάθης EUROKINISSI

Την Πέμπτη από το Contra.gr διαβάσατε για τη σημασία που έχει η αλλαγή μανατζέρικης στέγης από τον Νικ Καλάθη ενόψει του καλοκαιριού κατά το οποίο ο ομογενής γκαρντ μένει ελεύθερος.

Η αλλαγή αυτή έχει μεγαλύτερο σημείο αναφοράς στην αμερικανική αγορά εφόσον ο παίκτης θελήσει να επιστρέψει στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ (κάτι που διόλου απίθανό δεν είναι).

Ωστόσο, και η ευρωπαϊκή αγορά δεν πρόκειται να μείνει ασυγκίνητη μπροστά στον free-agent Καλάθη ο οποίος μάλιστα προέρχεται από την κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Εννοείται ότι τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Παναθηναϊκός. Και για συναισθηματικούς λόγους (αφού ο Καλάθης τον Ιούνιο θα συμπληρώσει έξι γεμάτες σεζόν στην ομάδα) αλλά και ηθικούς όπως άλλωστε έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο και ο ίδιος ο Νικ. Το πρώτο γραφείο που θα διαβεί θα είναι αυτό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Από εκεί και πέρα όμως τουρκικές πηγές εξακολουθούσαν μέχρι και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε να υποστηρίζουν ότι πολύ σύντομα η πλευρά Καλάθη θα λάβει δελεαστική πρόταση και από την Φενέρμπαχτσε.

Προφανώς και δεν έχει καμία σημασία το γεγονός ότι η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμη και ότι η Φενέρ έχει μπροστά της την πρόκληση του φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Οι κορυφαίες ομάδες ετοιμάζουν το μέλλον τους από πολύ νωρίς, όπως άλλωστε κάνει και ο Παναθηναϊκός.

Η εκτίμηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για το ταλέντο του Καλάθη είναι δεδομένη. Αλλωστε ο Νικ έκανε το μπαμ στον Παναθηναϊκό το 2011 κάτω από τις οδηγίες του Ζοτς τόσο στα ματς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας κόντρα στην Μπαρτσελόνα όσο και στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης κατά το οποίο οι πράσινοι στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία τους.

Οι ίδιες (τουρκικές) πηγές αναφέρουν ότι η πρόταση της νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης θα είναι τόσο δελεαστική που η πλευρά του Καλάθη δεν θα μπορεί να αγνοήσει σε καμία περίπτωση. Το χρήμα άλλωστε δεν λείπει από την Φενέρμπαχτσε ενώ το φορολογικό καθεστώς στην Τουρκία είναι τρομερά πιο ευνοϊκό για τους παίκτες σε σχέση με το αντίστοιχο ελληνικό. Οπότε, όλα παίζονται!

Οπως και να έχει πάντως ο Καλάθης θα μιλήσει πρώτα με τον Παναθηναϊκό όπως τονίσαμε και πιο πάνω. Από την έκβαση αυτής της συζήτησης, και φυσικά από την επιθυμία του παίκτη, θα κριθούν τα πάντα.

N.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK