Ελλάδα – Αλβανία...

Ελλάδα – Αλβανία...
Παιχνίδι κριτήριο , όχι μόνο για την Εθνική μας και την πρόκριση της στο Παγκόσμιο της Γερμανίας, αλλά και για τον κόσμο της που για πρώτη φορά, θα είναι εκείνος που θα παίξει τον ρόλο του οικοδεσπότη σε μια ομάδα που μας νίκησε, μετά τον Πανευρωπαϊκό τίτλο μας.Παιχνίδι όπου κατά την διένεξη του, στην χώρα της Αλβανίας, σε τίποτα δεν θύμιζε την ατμόσφαιρα της Πορτογαλίας, εντούτοις καλούμαστε, να αποδείξουμε ότι η συμπεριφορά μας, στο Καραισκάκη, έχει ξεφύγει από τα κόμπλεξ του παρελθόντος. Είναι ένας αγώνας που μπορούμε να δείξουμε ότι πέρα από την Ευρωπαϊκή αγωνιστική ταυτότητα της Εθνικής μας, την ίδια ακριβώς «ταυτότητα» έχουν και οι φίλαθλοί μας.

Αναγνωρίζοντας τώρα τις ιδιαιτερότητες, που υπάρχουν στην χώρα μας με το θέμα των μεταναστών και ειδικά με τους ανθρώπους προερχόμενους από την χώρα της Αλβανίας, θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα υπέρ μας, αν παρουσιάσουμε το ακριβώς αντίθετο από ότι βιώσαν , οι όποιοι φίλαθλοι μας, και είδαμε όλοι εκεί.
Φυσικά δεν μιλάω για αγκαλιές και χορούς με τους Αλβανούς, αλλά ένα ωραίο αγωνιστικό τοπίο τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό, ειδικά την ώρα του αγώνα.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν και από τις δύο πλευρές. Το ζητούμενο είναι όμως πόσο ο φίλαθλος που θα πάει να δεί ποδόσφαιρο στο Καραισκάκη, θα ανεχτεί να γίνει μέρος μιας διένεξης περισσότερο πολιτικής παρά αθλητικής. Γιατί καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι ακόμα και με υπηκόους χωρών, που φαίνεται ότι έχουμε πολιτικο-κοινωνικά προβλήματα, μέσα στο γήπεδο , σίγουρα δεν θα λύθουν αυτά. Είναι απλά ένα παιχνίδι που καλούμαστε να διασκεδάσουμε ΟΛΟΙ και να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε και ικανοί να παρουσιάσουμε την φημισμένη φιλοξενία μας.
Ενόψη φυσικά και κάποιας υποψηφιότητας για μια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση στο μέλλον, όπου είναι σίγουρο ότι μια καλή εικόνα στο Καραισκάκη θα βοηθήσει πάρα πολύ.

Νίκλαν Αλέξανδρος

News 24/7

24MEDIA NETWORK