Ελπίζουμε ακόμα;

Ελπίζουμε ακόμα;
Πραγματικά απορώ με τους διάφορους κυρίους που βγαίνουν στα παράθυρα ή πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και διαλαλούν τη πεποίθησή τους για την αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, την εξάλειψη της βίας και άλλων σεναρίων επιστημονικής φαντασίας.

Μα καλά, ποιόν κοροιδεύουν? Γιατί τον απλό, υγιή φίλαθλο όχι μόνο δεν είναι δυνατόν να τον εξαπατήσουν, αλλά στην καλύτερη γι'αυτούς περίπτωση μπορούν μόνο να τον διασκεδάσουν.

Για ποιά αναγέννηση μιλάμε? Με την αγορά παικτών 3ης και 4ης διαλογής? Με γήπεδα χοιροστάσια ακατάλληλα ακόμα και για τους ποδοσφαιριστές? Με κοινό που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τους τρόφιμους του Κορυδαλλού? Με διαιτησίες περίσσιας ευρηματικότητας όπου πλέον κοντεύουμε να ξεχάσουμε και εμείς οι ίδιοι τους πραγματικούς κανονισμούς? Ή μήπως με συγχωροχάρτια-χορηγίες-ψηφοθηρικές τακτικές τύπου Καραϊσκάκη, χρέη Κοσκωτά, ρθρο 44, Πυλαία, Νέος Πανιώνιος κτλ κτλ κτλ (ο κατάλογος είναι ατελείωτος).

Για ποιά καταπολέμηση της βίας μιλάμε? Όταν δίνεται απλόχερα η δυνατότητα στους τηλε-κάφρους να καθυβρίζουν τους πάντες στο όνομα της ολυμπιακής ιδέας? Να πωρώνουν και να εξωθούν τους ομοιδεάτες τους σε βίαιες συμπεριφορές και παράλληλα να εξαγριώνουν όλους τους υπόλοιπους με το υβρεολόγιό τους και την απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας? Όταν με χαρακτηριστική άνεση, με την επικάλυψη της αγανάκτησης λόγω σφαγιαστικής διαιτησίας, πλακώνουν στον ξύλο τον διαιτητή (βλ. Ευθυμιάδης)? Όταν ούτε τον άνθρωπό σου δεν μπορείς πλέον να κηδέψεις, καθώς μέχρι και η στιγμή του απόλυτου πόνου έχει μετατραπεί σε ευκαιρία για τσαμπουκά και ξύλο? Όταν λεηλατούνται πόλεις, συνοικίες, περιουσίες, σχεδόν κάθε Κυριακή, από τις ορδές βαρβάρων?

Και όταν επιτέλους-αν και πολύ καθυστερημένα και να δεχτώ (σε πρώτη φάση) επιλεκτικά, επιβάλλεται μια πραγματική τιμωρία, τι γίνεται? Μιλάμε για σχέδια εξόντωσης, συσπειρώσεις και αίολες αποφάσεις. Τι να περιμένουμε και σε τί να ελπίζουμε όταν επιχειρηματίες, βουλευτές και λοιποί επιφανείς παράγοντες της κοινωνίας μας δέχονται για συνομιλητή τους τον εκάστοτε κάφρο και ενωμένοι σαν γροθιά δηλώνουν ότι θα πολεμήσουν την αδικία? Με ποιόν μωρέ θα την πολεμήσετε? Με τον δολοφόνο-υπάλληλο, τον έμμισθο ταραξία, τον τηλέ-χούλιγκαν και την λοιπή αληταρία? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Κλείστε τους επιτέλους.... Και την θύρα 7 της κολάσεως, και την θύρα 13- κεφάλια ανοίξαμε, και την ορίτζιναλ 21 με σήμα τη βόμβα, και την 4-που τέσσερις αιώνες να περάσουν τα ίδια θα κάνουν και αν δεν βρίσκουν αντίπαλο δέρνουν τον Πρόεδρο και όλους αυτούς που από περιθωριακοί έχουν γίνει μόνιμοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και όλοι εμείς παρείσακτοι, γραφικοί και ανεπιθύμητοι.

Και όμως μετά από ΟΛΑ αυτά.... εμείς ελπίζουμε ακόμα...

Παναγιώτης Δροσάτος

News 24/7

24MEDIA NETWORK