Εν Τούτω Νίκα

Εν Τούτω Νίκα

Ο Prisoner συνήλθε από το κώμα ευτυχίας και προσπαθεί να συγκεντρώσει τα δισεκατομμύρια μόρια σκέψης του. Από το 1923, όταν τρεις τηλεγραφητές από το Μάντσεστερ νοίκιασαν κάποια γραφεία για να ξεκινήσουν το πρώτο Ποδοσφαιρικό προ-πο, δεν έχει εμφανιστεί μεγαλύτερη έκπληξη σε παγκόσμιο θεσμό ποδοσφαίρου. Από το ξεκίνημα της μεγάλης περιπέτειας, τρία χρόνια πριν, οι πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίαου από την ελληνική ομάδα ήταν απλώς για να συμπληρωθούν οι λίστες των bookmakers.Τώρα, το τρόπαιο είναι στην Ελλάδα και θα συμβολίζει για πάντα την πίστη στις δυνατότητές μας. Θα είναι το σύμβολοπου θα παρακινεί τις μελλοντικές μας προσπάθειες.
Η πτήση της επιστροφής : Οι Αγγλοι έγραψαν ότι η συγκεκριμένη πτήση πρέπει να ακυρωθεί, αφού ο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του «είναι ικανοί να περπατήσουν στο νερό». Οι πιλότοι σε πολλές πτήσεις ανακοίνωσαν το δρομολόγιο πτήσης απλώς αναφέροντας τα αποτελέσματα της ομάδας μας πετώντας πάνω από την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Γαλλία.
HR mistake: Σε ένα ρεσιτάλ αυτοσαρκασμού, η Daily Record της Γλασκώβης διατυπώνει την ερώτηση κλειδί προς την ποδοσφαιρική της ομοσπονδία και τους αναγνώστες της :
Μήπως προσ(ε)λάβαμε λάθος Γερμανό;
Η τέχνη του να είσαι…
« Είμαστε με το παιχνίδι ή με την ομάδα? Η Εθνική, δηλαδή, μας ενθουσιάζει επειδή μας αρέσει η μπάλα ή επειδή αγαπάμε την Ελλάδα? Σε πολλές περιπτώσεις είναι δυνατόν να ισχύουν και τα δύο. Μπορείς και την μπάλα να γουστάρεις και την πατρίδα σου να υποστηρίζεις. Στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύουν… Η επιτυχία όμως δεν καθιστά απαραιτήτως θελκτικό ένα ποδοσφαιρικό θέαμα που εξελίσσεται σε ταχύτητα περιφοράς Επιταφίου, με φαντασία παρατεταμένου χασμουρητού, που δεν μπορεί να αλλάξει τρεις πάσες στη σειρά και που δημιουργεί λιγότερες ευκαιρίες από τα γκολ που βάζει….»
Ι.Κ.Πρετεντέρης, Βήμα, Σάββατο 3 Ιουλίου 2004
Ανοικτή γραμμή : Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επίδειξη ενδοεπικοινωνίας από εκείνη των Ελλήνων πριν από την εκτέλεση των δύο κόρνερ στον ημιτελικό και στον τελικό αντίστοιχα. Το πρωτόγνωρο συναίσθημα ότι έδω κάτι θα συμβει κυρίευσε όσους παρακολουθούσαν τους δύο αγώνες και επιβεβαιώθηκε αργότερα στις ανταλλαγές εμπειριών.
Παίζει ο θεός...ζάρια; Το 1987 η Πόρτο στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μπάσκετ. Το 2004 η Πόρτο στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο.
Ο σοφός τοίχος παραφράζει τον διάσημο coach Vince Lombardi ως ελάχιστο φόρο τιμής στους νικητές
« Πιστεύω στο θεό και πιστεύω στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αλλά πιστέυω με όλη μου την καρδιά ότι η μεγαλύτερη αντρική στιγμή, η στιγμή που εκπληρώνει ότι έχει ιερό είναι η στιγμή που βρίσκεται στο χόρτο, εξουθενωμένος, άδειος από όλη του την θετική ενέργεια, με το κορμί του να τρέμει και το πλήθος να τον αποθεώνει που είναι νικητής.»

News 24/7

24MEDIA NETWORK