Επενδύστε ή σωπάστε!

Επενδύστε ή σωπάστε!
Αφορμή για το δικό μου e-mail αποτελεί ο τελευταίος τελικός Κυπέλλου Μπάσκετ που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης και συνεχίζει να απασχολεί τα ΜΜΕ.

Αρχικά θα ήθελα να τονίσω τη βαθύτατη θλίψη μου για το γεγονός ότι ένας τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο πιο ιστορικές ομάδες της χώρας υποβαθμίστηκε τόσο από πλευράς οργάνωσης (με έκπληξη παρατηρούσα τους διοργανωτές να μην γνωρίζουν τον τρόπο στέψης τουτροπαιούχου) όσο και από πλευράς συμπεριφοράς και τακτικής των μελών του Aρη.

Μεγαλύτερη έκπληξη, όμως, μου προκάλεσαν οι αντιδράσεις των Μ.Μ.Ε. και των δημοσιογράφων που είχαν αναλάβει την κάλυψη του αγώνα, οι οποίοι υποστήριζαν ότι οι άνθρωποι του Aρη φώναζαν απολύτως δικαιολογημένα για τη διαιτησία.

Οι άνθρωποι του Aρη ήταν έξαλλοι με τη διαιτησία του παιχνιδιού επειδή όπως λένε τους καταλογίστηκαν πολλά foul και το γεγονός αυτό άλλαξε τις ισορροπίες του τελικού. Πρέπει επιτέλους οι παράγοντες του Ελληνικού Μπάσκετ να καταλάβουν ότι ο Έλληνας, και ιδιαίτερα η νέα γένια, γνωρίζουν πολύ καλά τα βασικά του αθλήματος που μας έχει κάνει αμέτρητες φορές περήφανους τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο!!

Ο Aρης, όσο και να ισχυριζόταν ότι κατεβαίνει στο Ηράκλειο για να χτυπήσει στα ίσα τον Τελικό, είχε ήδη χάσει το τρόπαιο από τη συνέντευξη Τύπου με συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε στελέχη μιας ιστορικής ομάδας. Ο κ. Παπαχατζής φρόντισε από νωρίς να πυροδοτήσει το κλίμα δείχνοντας ασέβεια σε έναν άνθρωπο, ο οποίος αποτελεί αυτή τη στιγμή ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το Ελληνικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης. Και μην μπει κανείς στη λογική να πει ότι ο κ. Ομπράντοβιτς εξακολουθεί να παραμένει στο Ελληνικό Πρωτάθλημα λόγω των χρημάτων που του προσφέρουν ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, γιατί είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα ίδια χρήματα θα τα έβρισκε σε κάποια άλλη χώρα με χαρακτηριστική άνεση, όντας ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης.

Μετά το τέλος του αγώνα, εξοργισμένοι οι άνθρωποι του Aρη, δεν παρέλαβαν τα μετάλλια τους, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για τη διαιτησία. Το επιχείρημά τους για αυτή την αντίδραση ήταν το γεγονός ότι οι 4-5 καλύτεροι παίκτες τους φορτώθηκαν με 5 foul και δεν κατάφεραν στο τέλος να βοηθήσουν την ομάδα τους...Και ρωτώ εγώ: αν αυτό συνέβαινε στον Παναθηναϊκό θα επηρέαζε τη ροή του αγώνα;;; Έχοντας παίξει πάνω από 15 χρόνια μπάσκετ είμαι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα έφτανε στο σημείο να χάσει ένα τρόπαιο από καμιά διαιτησία και κανένα εξωαγωνιστικό παράγοντα παρά μόνο από τον ίδιο του τον κακό εαυτό.

Και ο λόγος;;; ρίξτε μια ματιά στο roster της ομάδας και θα καταλάβετε...3 ισάξιοι playmakers, 3 ισάξιοι περιφερειακοί σουτέρ, και 6 παίκτες πολυσύνθετοι που μπορούν να καλύψουν με χαρακτηριστική άνεση πάνω από 2 θέσεις...σχεδόν όλοι τους διεθνείς και ηγέτες στις προηγούμενες ομάδες τους. Ας μας πει κάποιος ποια ομάδα του Ελληνικού Πρωταθλήματος διαθέτει τέτοια πληρότητα...Καμία!!!

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι καλό θα είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το Ελληνικό Μπάσκετ να σταματήσουν να κατηγορούν διαιτησίες και εξωαγωνιστικούς παράγοντες και να επαναφέρουν το Εθνικό μας άθλημα εκεί που του αρμόζει! Να δείξουν ανάλογη επενδυτική διάθεση με αυτή των αδερφών Γιαννακόπουλων και να προγραμματίσουν τις κινήσεις έτσι ώστε να αναστηθεί το άθλημα που μας έχει χαρίσει τόσες χαρές. Διαφορετικά ας σωπάσουν...

Βαγγέλης Ζ. 24 ετών, φοιτητής Πανεπιστημίου Πειραιά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK