Έρχεται ο Ρόμπερτς, απομένει ο "πλάγιος"

Ο Ολυμπιακός είδε και αποείδε με την αύξηση των κασέ των παικτών που ενδιαφερόταν αρχικά και έτσι καταλήγει οριστικά στην επιλογή Μπράιαν Ρόμπερτς. Ο Αμερικανόςπλέι μέικερ θα είναι τελικά, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο παίκτης που θα ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή των φιναλίστ της Ευρωλίγκα.

Charlotte Hornets guard Brian Roberts (22) in the first half of an NBA basketball game Saturday, March 4, 2017, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Charlotte Hornets guard Brian Roberts (22) in the first half of an NBA basketball game Saturday, March 4, 2017, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) AP

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τον Τζάκσον να πηγαίνει στην Κίνα,δεν μπορούσε να περιμένει τον Γκρέιτζερ συνεχώς και με τον παίκτη να έχει και μεγάλες προτάσεις και από Ευρώπη και έτσι αποφάσισε να πάει σε μια λύση που κρίνεται η καλύτερη για την εποχή και τα δεδομένα. Ο Ρόμπερτς με θητεία στην Ευρώπη με την Μπάμπεργκ, έκανε μερικές καλές σχετικά χρονιές στο ΝΒΑ και πρόπερσι είχε συμβόλαιο σχεδόν 3εκ.

Όμως δεν πήγε καλά δόθηκε στο Πόρτλαντ στο μέσο της χρονιάς και τελικά πέρσι γύρισε πάλι στην Σάρλοτ με 1εκ για να παίξει 41αγ με 3,5π. Ο Ρόμπερτς γενικά πάντως αν και δείχνει ότι η καριέρα του είναι σε φθίνουσα πορεία,επιλέχθηκε καθώς έχει εμπειρία και από Ευρώπη, είναι προσιτός (κοντά στα 800-900χιλ)αφού δεν θα έβρισκε εύκολα και πρόταση από το ΝΒΑ, είναι και καλούτσικος σκόρερ και κλασικός άσος.

ΜΕΝΕΙ Ο ΠΛΑΓΙΟΣ

Ο Ολυμπιακός πλέον κλειδώνει την καθαρή περιφέρεια (Σπανούλης, Μάντζαρης, Στρέλνιεκς και Ρόμπερτς) και ψάχνει ένα ακόμα ξένο που να είναι πλάγιος και να παίζει στις θέσεις 2-3. Ένα παίκτη τύπου Λοτζέσκι που να παίζει όμως εξίσου στην θέση "2"για να υπάρχει ενίσχυση σε περίπτωση τραυματισμών.

Άλλωστε φέτος ο Παπαπέτρου θα παίζει αποκλειστικά στο "3" και θα μοιραστεί τη θέση μαζί με τον Παπανικολάου. Όμως αν υπάρξει τραυματισμός θα πρέπει να υπάρχει και μια τρίτη επιλογή και επειδή αυτό ισχύει και για το "2" ο Σφαιρόπουλος αναζητά παίκτη που να παίζει στο 2-3 και να είναι πλάγιος όπως λέμε.

Το ποσό που θα διαθέσει ο Ολυμπιακός δεν είναι άσχημο(περίπου 500χιλ) και μάλλον θα στραφεί στην αμερικάνικη πάλι πλευρά από τα κολέγια για να βρει ένα παίκτη λαβράκι που θα του κάνει τη διαφορά και στο μέλλον. Πάντως βιασύνη δεν υπάρχει για την τελευταία θέση για να κλείσει το ρόστερ.

Σ.Γ.

AP Photo/David Zalubowski

News 24/7

24MEDIA NETWORK