Εθνική: Ραντεβού με...Έλληνες

Η Εθνική βρίσκεται στο... δρόμο για την ανακοίνωση του διαδόχου του Φώτη Κατσικάρη και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος προχωράει στις δύο επιλογές του. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Εθνική: Ραντεβού με...Έλληνες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εθνική βρίσκεται στον...δρόμο για την ανακοίνωση του διαδόχου του Φώτη Κατσικάρη. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποφάσισε πως πλέον δεν δέχεται τόση πίεση από την περιρέουσα ατμόσφαιρα οπότε θα είναι προσωπική η επιλογή ακριβώς όπως ήθελε από την αρχή.

Έχοντας ως πρώτο ζητούμενο να μην επιλεγεί κάποιος τεχνικός με αποδοχή από το ευρύ μπασκετικό κοινό, ο έμπειρος παράγοντας προχωρά στις δύο επιλογές του. Η πρώτη και σταθερή παραμένει ο Δημήτρης Πρίφτης με συνεργάτη τον Θανάση Σκουρτόπουλο.

Η δεύτερη αφορά στον Λευτέρη Σούμποτιτς ο οποίος επαναπατρίστηκε μετά την αποχώρησή του από τον Λίβανο. Η φημολογία των ημερών αναφέρει πως μέσα στην εβδομάδα, θα υπάρξει ραντεβού με τον Πρίφτη και τον Σκουρτόπουλο προκειμένου να συζητηθούν οι σκέψεις τους για την εθνική.

Η λογική του συγκεκριμένου διδύμου, αφορά στο γεγονός πως πέραν της έλειψης αποτελεσμάτων, ο Κατσικάρης έβαλε βάσεις για την ομάδα προκειμένου να πορευτεί ανανεωμένη στο εγγύς μέλλον της.

Αμφότεροι οι προπονητές υπήρξαν οι άμεσοι συνεργάτες του κόουτς της Μούρθια οπότε σε αυτή την συλλογιστική η ομάδα έχει συνέχεια.

Δεν θα πρέπει να αποκλείεται η πιθανότητα να προταθεί στους δύο Έλληνες κόουτς να διατηρήσουν τον ίδιο ρόλο με τον Λευτέρη Σούμποτιτς, ο οποίος άλλωστε λείπει τρία χρόνια από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα κι έξι από την ελληνική.

Όλα δείχνουν πως αν η συνάντηση με τον Πρίφτη και τον Σκουρτόπουλο(σίγουρα με τον δεύτερο και μάλιστα όπως τονίζεται από το περιβάλλον του θα γίνει άμεσα) εξελιχθεί καλά, θα κερδίσει καταρχάς μία θέση στον ...ορίζοντα της νέας εθνικής ανδρών οπότε μένει να εξεταστεί αν θα είναι το προπονητικό δίδυμο ή οι συνεργάτες ενός πιο έμπειρου κόουτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK