FreeOpera: H απόδραση των 11

FreeOpera: H απόδραση των 11

Ο διοικητής της φυλακής Opera στα περίχωρα του Μιλάνου, Alberto Fragomeni , προσπαθούσε να σκεφτεί τον τρόπο να οργανώσει το πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου στην φυλακή του, όταν ένας στενός του φίλος τον κάλεσε σπίτι του για να δούνε μία ταινία και να μιλήσουνε.

Η ταινία-φετιχ των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων Victory (σ.p. Η απόδραση των 11 ) του John Huston βρισκόταν στην μέση της, αλλά ο Fragomeni είχε ήδη ενθουσιαστεί. Δεν ήταν βέβαια το roster της ομάδας των φυλακισμένων ( Pele, Moore, Ardiles) που τον ενθουσίασε, αλλά η προοπτική.

Την άλλη μέρα το πρωί, ο πολυσχιδής διευθυντής έβαλε μπρος την ιδέα του και μετά από αρκετούς μήνες πιέσεων και γραφειοκρατικών διαδικασιών, η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έδωσε (FIGC) τελική άδεια στην ομάδα της φυλακής του να πάρει μέρος στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας. Η ομάδα λέγεται FreeOpera και θα έχει την πολυτέλεια να δώσει και τα 30 παιχνίδια του πρωταθλήματος στην έδρα της για ευνόητους λόγους. Σε κάθε παιχνίδι, η φιλοξενούμενη ομάδα θα έχει το δικαίωμα 50μέλους αποστολής (παίκτες-προπονητές-παράγοντες και οπαδοί

Το roster της FreeOpera αποτελείται από 30 παίκτες, 5 από αυτούς είναι ξένοι. Εκλέκτορας ο Marco Nichetti , o οποίος έχει παίξει στην Inter to 1994. Για την τελειότερη απόδοση του σεναρίου, η Ιταλική ομοσπονδία ενέκρινε και την συμμετοχή της ομάδας που αποτελείται από τους φύλακες και τους διοικητικούς της φυλακής. Οι ομάδες προπονούνται μαζί και ο αγώνας τους θεωρείται το derby της χρονιάς.


Από την κερκίδα της Opera, o prisoner διαβάζει τον σοφό τοίχο : “ Μία σταγόνα μέλι κρατάει περισσότερες μύγες από 1 τόνο κόλλα.»

News 24/7

24MEDIA NETWORK