ΣΤΗΛΕΣ

Γ. Καρράς: Ο σούπερ παππούς του Γαλανόλευκου Φάρου!

Είναι 90 χρονών και είναι μαζί μας στην εκδρομή του Γαλανόλευκου Φάρου στην Νότια Αφρική. Μην σας κάνει εντύπωση, δεν πρόκειται για έναν κανονικό παππού. Θα καταλάβετε στην πορεία.

Γ. Καρράς: Ο σούπερ παππούς του Γαλανόλευκου Φάρου!




Γεννημένος στην ΜικράΑσία το 1920, 12 χρονών πήγε στο Ηράκλειο πρόσφυγας και από τότε μένειεκεί.”Μένει” που λέει ο λόγος δηλαδή, γιατί ο κυρ Γιώργος με τατρία παιδιά και ταπέντε εγγόνια δεν μένει ποτέ σε ένα μέρος.



Από τους πιο γνωστούς ηλεκτρολόγους εγκαταστάσεων της εποχής του άρχισε τα ταξίδια για επαγγελματικούς στην αρχή λόγους, από νωρίς. Μέχρι τα 40 του είχε γυρίσει όλη την Ευρώπη. Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Νορβηγία, Σουηδία. Μετά άρχισαν τα ταξίδια στην Ρωσία, την Κίνα, την Βραζιλία.




Ταχρόνια της σύνταξης



Τα τελευταία 25 χρόνια που έχει πάρει σύνταξη, μόνο συνταξιούχο δεν θυμίζει. Ξέρετε με το τσάι του, τα φάρμακά του, την κουβερτούλα του στον καναπέ. Ίσα ίσα, ο κυρ Γιώργος δεν έχει πάρει ποτέ φάρμακα στην ζωή του, δεν έχει κάνει ποτέ εγχείρηση (μόνο τον παλιο-προστάτη, όπως λέει γελώντας) και αρρωσταίνει σπάνια. Γερό σκαρί! Μας βάζει όλους κάτω!


Όταν πήγαμε στο
table mountainη θερμοκρασία ήταν λίγο πάνω από το 0. Όλοι μας ήμασταν κουμπωμένοι μέχρι το σαγόνι με μπουφάν και κασκόλ και ο κυρ. Γιώργος ήταν μόνο με ένα πουκάμισο και ένα σακάκι! Μόνο. Τα ίδια και όταν κάναμε τα
800 χιλιόμετρα διαδρομή. Όλοι μας ζητούσαμε στάση για τσιγάρο, φαγητό, τουαλέτα και μας έλεγε γελώντας:
“Νέα παιδιά είμαστε, ας κάνουμε υπομονή”.




Οδικώςστη Σουηδία!



Μόλις πριν απότρία χρόνια, όταν ο παππούς Γιώργος ήταν 87 χρονών, πήγε οδικώς με ένα φίλο του δάσκαλο, 30 χρόνια νεότερο, μέχρι τη Σουηδία για να δει την κόρη του που μένει μόνιμα εκεί! Και αν δεν το πιστεύετε, διαβάστε και αυτό! Οδήγησε μόνος του 8470 χιλιόμετρα! Άθλος ακόμα και για έναν άνθρωπο με τα μισά του χρόνια!



Τον περασμένο Νοέμβριο ήταν στην Συρία και μόλις επιστρέψει με το καλό από την Νότια Αφρική με τον Γαλανόλευκο Φάρο, τον Ιούλιο ετοιμάζει εκδρομή στην Σιβηρία! Και στο τέλος του χρόνου, έχει δηλώσει συμμετοχή για εκδρομή στην Χιλή και στην Παταγονία! Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει! Και στο “Survivor” να πάει, θα ποντάρω όσα έχω ότι θα βγει νικητής!




Το μυστικό της μακροζωίας του



Το ότι έφτασε τα 90 και κάνει όλα αυτά, οφείλεται κατά τον ίδιο στο ότι δεν έχει καπνίσει ποτέ του. Επίσης, μας είπε ότι τρώει πολύ μέλι, φρούτα, γαλακτομικά και κάνει ηλιοθεραπεία κάθε μέρα στην αυλή του σπιτιού του για μία ώρα.




Για το τέλος μαςαφιέρωσε και μια μαντινάδα:




“Εσύ μου λες τα εκατό,
μαεγώ θα τα περάσω
και ύστερα θα το σκεφτώ
ανθέλω να γεράσω”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK