Γι' αυτό δεν επιλέχθηκε το Παγκρήτιο για τελικό

Ο Σταύρος Καραΐνδρος έχει όλο το παρασκήνιο σχετικά με το πως αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στο "Πανθεσσαλικό" του Βόλου κι όχι στο "Παγκρήτιο"

Γι' αυτό δεν επιλέχθηκε το Παγκρήτιο για τελικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όπως ήταν γνωστό, σε περίπτωση που η ΑΕΚ έπαιρνε την πρόκριση τότε το Παγκρήτιο συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες να φιλοξενήσει τον εφετινό τελικό. Όταν οριστικοποιήθηκε το ζευγάρι της 6ης Μαϊου, τότε έπεσε στο τραπέζι το στάδιο του Ηρακλείου, το οποίο ήταν πανέτοιμο για να υποδεχθεί τη μεγάλη αναμέτρηση.

Κι όταν λέμε πανέτοιμο, κυριολεκτούμε, αφού είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες, το στάδιο είχε πάρει τη σχετική άδεια και κάποιες μικρές προσθήκες στο θέμα των καμερών, είχε δεσμευθεί η ΕΠΟ πως θα τις αναλάμβανε αυτή. Για να το πούμε πιο απλά, το Παγκρήτιο -σε σχέση με το Πανθεσσαλικό - ήταν η μέρα με τη νύχτα.

Παρ' όλα αυτά, επιλέχθηκε η λύση του Πανθεσσαλικού, με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ομάδων και πέρασε στην άκρη αυτή της Κρήτης για έναν μοναδικό και απλούστατο λόγο: η μετακίνηση.

Το ανησυχητικό κομμάτι που αφορούσε το ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός στο Ηράκλειο είχε να κάνει με την ακτοπλοϊκή μετακίνηση των οπαδών και την πιθανότητα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στα καράβια που θα μετέφεραν τον κόσμο. Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να πάρουν την ευθύνη μεταφοράς των οπαδών χωρίς να έχουν πρώτα τις εγγυήσεις από την ΕΠΟ και τις δύο ομάδες για ενδεχόμενες ζημιές.

Βλέπετε, το περίφημο περιστατικό με το καράβι "Ιεράπετρα" το 2006 στον τελικό του Παγκρήτιο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ ήταν το πάθημα που έγινε μάθημα και οι εταιρίες ήθελαν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Μάλιστα, ήθελαν γραπτή βεβαίωση από τις δύο ΠΑΕ πως αν γίνουν ζημιές στα καράβια τους θα αναλάβουν αυτές τα έξοδα αποκατάστασης.

Το θέμα, λοιπόν, της μετακίνησης έπαιξε μεγάλο ρόλο -αν όχι το σημαντικότερο- στο να επιλεχθεί τελικά το Πανθεσσαλικό. Γιατί κατά τα λοιπά, οι αρμόδιοι φορείς είχαν καταστρώσει όλα τα πλάνα για να υποδεχθούν ομάδες και οπαδούς στο Ηράκλειο και δήλωναν πανέτοιμοι για να αναλάβουν τον τελικό.

Αυτά ως απάντηση σε όσους εύλογα αναρωτιούνται από το βράδυ της Πέμπτης γιατί -μετά το μπάχαλο που δημιούργηθηκε με το Πανθεσσαλικό- δεν επέλεξαν εξ αρχής το Παγκρήτιο.

Κ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK