Για αυτό ο Σφαιρόπουλος δεν παίρνει παίκτη στη θέση του Τιλί

Ο Κιμ Τιλί θα επιστρέψει στη δράση μετά από 4 μήνες όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα έρθει νέο "4άρι" στο μεγάλο λιμάνι. Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει τους λόγους για τους οποίους ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισαν να μην κάνουν μεταγραφή στην αρχή της σεζόν.

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο τραυματισμός του Τιλί στον Ολυμπιακό δημιουργεί νέα δεδομένα για πολλά θέματα στην ομάδα. Ο Γάλλος διεθνής τραυματίστηκε πριν το τζάμπολ με την Μπασκόνια και συνέχισε την παράδοση των "ερυθρολεύκων"με σοβαρούς τραυματισμούς στην αρχή της σεζόν.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μαζί με την δίοικηση της ομάδας αποφάσισαν, αν και στην αρχή της σεζόν και με καυτό τετράμηνο μπροστά στην Ευρωλίγκα, να μην προχωρήσουν σε απόκτηση παίκτη για πολλούς λόγους.

Βασικά επειδή δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο και σε καλή τιμή στην αγορά. Αν βρεθεί βεβαίως κάποια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία τότε θα γίνει κίνηση. Άλλωστε αν έρθει ένας παίκτης μέχρι να προσαρμοστεί και ειδικά αν είναι πρώτη φορά στην Ευρώπη,θα περάσει ένα δίμηνο τουλάχιστον και αν είναι καλή περίπτωση μετά η ομάδα θα έχει πρόβλημα να τους χωρέσει όλους.

Οπότε, πάικτη για 2-3 μήνες απλά για να γεμίσει την θέση δεν θέλει ο Σφαιρόπουλος, επειδή θέλει όλοι οι πάικτες του να έχουν κινητρο και να γνωρίζουν τα συστήματα ήδη για να μην χαλάσουν την χημεία.

ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ 3-4

Συνεπώς η θέση θα καλυφθεί εκ των έσω και αυτό λύνει τα χέρια του Σφαιρόπουλου σε δύο ζητήματα κάνοντας μια εσωτερική αναδιανομή. Καθώς ο Αγραβάνης που έβλεπε τον χρόνο του περιορισμένο και με τον ΠΑΟ μάλιστα δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου, πλέον θα παίζει αποκλειστικά στο "4" πίσω από τον Πρίντεζη και άρα θα βρει άνετα ένα δεκάλεπτο +.

Όπως έγινε με την Μπασκόνια που ήταν και εξαιρετικός στην θέση αυτή. Και όπως και πέρυσι η θέση "4"θα γεμίσει, με την άνοδο σε αυτή για όσο και αν χρειάζεται, του Παπαπέτρου. Που μαζί με Παπανικολάου και Τόμπσον είναι στο "3".

Αυτό λύνει και ένα άλλο πρόβλημα του προπονητή του Ολυμπιακού, για το πως θα μοιράσει το χρόνο στα 3αρια χωρίς κανείς να έχει παράπονο. Ήδη βάζει τον Παπανικολάου και στο "2",αλλά αυτή η λύση δεν είναι για πάνω από 5' καθώς ο Έλληνας φόργουορντ δεν έχει ντρίμπλα.

Και έλειπαν Σπανούλης-Ρόμπερτς. Έτσι πλέον, για τους επόμενους μήνες Παπανικολάου και Τόμπσον βασικά θα μοιραστούν την θέση "3" και στο "4" θα ανεβαίνει ο Παπαπέτρου για να βρίσκει τον χρόνο του και αυτός. Η ανησυχία όμως είναι άλλη στην ομάδα και έχει να κάνει με τον Πρίντεζη.

Ο διεθνής φόργουορντ πέρσι έμεινε από δυνάμεις και έβγαλε και τραυματισμούς καθώς βασικά μοιράστηκε την θέση με Παπαπέτρου και Αγραβάνη με τον τελευταίο να ανεβαίνει και στο σέντερ σε χαμηλά σχήματα.

Και γι αυτό αποκτήθηκε ο Τιλί φέτος. Και πια με τις εξελίξεις του τραυματισμού του, ο Ολυμπιακός πάει με την περσινή πεπατημένη στο 4αρι για τους επόμενους 4 μήνες εκτός απροόπτου, ενώ υπάρχει ήδη ανησυχία για τον Πρίντεζη που έχει εμφανιστεί ήδη σκασμένος από την περσινή σεζόν και το Ευρωμπάσκετ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK