Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!
Πριν από 4 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνευ ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου έκαναν όλους τους Έλληνες υπερήφανους για την προσπάθειά τους και εν τέλει για τα μετάλλια που κατέκτησαν. Ήξεραν από τότε, καθώς και όλος ο κόσμος, ότι η επόμενη μεγάλη ευκαιρία που θα έχουν για να ξανακάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους θα ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, μπροστά στο κοινό τους.

Αυτά τα 4 χρόνια που μεσολάβησαν από τότε ακούστηκαν και ειπώθηκαν πολλά, ειδικά για τον Κεντέρη, μιας και αυτός ήταν ο πρωταθλητής μας και ο πιο δύσκολος αντίπαλος για τους αθλητές των άλλων χωρών. Ακούγονταν συνέχεια πικρόχολα σχόλια για την φυσική κατάσταση του πρωταθλητή μας, καθώς και αρνητικότατα σχόλια για την μη συμμετοχή του σε διεθνή meeting και στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Ωστόσο όσα και να ακούστηκαν όλα αυτά τα χρόνια κανείς ουδέποτε κατάφερε να αποδείξει τίποτα και να σπιλώσει το όνομα του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά είχαμε και τα πικρόχολα σχόλια του διεθνή τύπου για την οργάνωση και την πρόοδο των έργων για τους Ολυμπιακούς. 4 ολόκληρα χρόνια η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας κατά καιρούς και πάντα για αρνητικούς λόγους.

Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα έχω να κάνω μια κατάθεση ψυχής. Γιατί πάντα καταφέρνουμε να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας;;; Με την τελετή έναρξης της Παρασκευής αποδείξαμε σε όλο τον κόσμο ότι δεν είμαστε για πλάκα. Είμαστε λαός με πάθος και υπερηφάνεια και όταν θέτουμε έναν στόχο τον καταφέρνουμε πάντα.

Ωστόσο την Παρασκευή το βράδυ στον ουρανό της Αθήνας πλανιόταν ένα μαύρο σύννεφο. Γιατί ρε Κώστα; Γιατί ρε Κατερίνα; Προσπαθήσαμε όλοι μας πάρα μα πάρα πολύ για να πετύχουν αυτοί οι αγώνες. Για να γίνει η Ελλάδα μας γνωστή. Να μην είμαστε πια το φτωχόπαιδο της Ευρώπης. Και κάνουμε τέτοιο λάθος παραμονή των αγώνων;;; Γιατί; Βέβαια ακόμα δεν έχει αποδειχτεί τίποτα αλλά και η ετυμηγορία να βγει τι θα αλλάξει;;; Θα μου αλλάξει το αίσθημα της προδοσίας που ένιωσα την Παρασκευή το βράδυ;;; Ή μήπως η ετυμηγορία θα μου δώσει την χαρά να σας δω να τρέχετε στους τελικούς των αγωνισμάτων σας;;;

Δεν με νοιάζει αν κάνατε χρήση αναβολικών. Στο κάτω κάτω όλοι κάνουν. Εμείς τι είμαστε δηλαδή μάγκες; Και για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους είμαι 1000% σίγουρος ότι ολόκληρη η Ελλάδα θα σας χειροκροτούσε και στην δεύτερη θέση, και στην τρίτη, ακόμα και αν δεν ανεβαίνατε καν στο βάθρο.

Αυτό που με ενόχλησε και με πείραξε είναι ότι πήγατε να κουκουλώσετε το θέμα με τον χείριστο τρόπο. Κουτόχορτο δεν τρώει πια ο κόσμος. Προσπαθήσατε να κοροϊδέψετε 10.000.000 Έλληνες που σας αγάπησαν τόσο πολύ. Που σαν ανήγαγαν σε Εθνικούς ήρωες. Γιατί ρε παιδιά; Γιατί; Θα έπρεπε, αφού κάνατε ότι κάνατε, να είχατε το θάρρος να βγείτε και να παραδεχτείτε την αλήθεια. Μπροστά. Να δείξετε σε όλους τι σημαίνει Έλληνας. Και αν ήσασταν όντως αθώοι, να πάτε κατευθείαν στην ΔΟΕ να υποβληθείτε σε αντι-ντόπινγκ κοντρόλ. Και όχι βόλτα στη Γλυφάδα (και καλά τώρα).

Μην παρεξηγήσετε τις προθέσεις μου. Απλά νιώθω προδομένος. Και κάτι τέτοια γεγονότα μου υπενθυμίζουν τον λόγο που η Ελλάδα βρίσκεται τόσο χαμηλά στο παγκόσμιο στερέωμα. Η χώρα που όταν θέλει κάνει τα πάντα, η χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτή η ίδια χώρα βγάζει τα μάτια της με τα ίδια της τα χέρια...

Να είστε όλοι καλά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK