Γιατί ανακοινώθηκε τώρα ο "Κούτρου" κι όχι ο Μπεργκ

Η διαδικασία των νέων «πράσινων» συμβολαίων που θα έχουν ισχύ μετά την 1η Ιανουαρίου 2017 και η τυπική «διαφορά» στις δύο τελευταίες υπογραφές. Το Contra.gr αναλύει…

Γιατί ανακοινώθηκε τώρα ο "Κούτρου" κι όχι ο Μπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μια απ' τις μικρές απορίες που υπήρξαν μετά την επισημοποίηση της επέκτασης του συμβολαίου του Γιώργου Κουτρουμπή με τον Παναθηναϊκό το μεσημέρι της Τρίτης (15/11), ήταν το γιατί στην περίπτωση του Έλληνα άσου, μετά τις υπογραφές ακολούθησε επίσημη ανακοίνωση απ' την "πράσινη" ΠΑΕ, ενώ στην ανανέωση του Μπεργκ στις 23 Σεπτεμβρίου, δεν υπήρξε αντίστοιχη ανακοίνωση.

Για να μην δημιουργείται κάποια σύγχυση, το θέμα είναι καθαρά τυπικό. Και για τους δύο άσους του Παναθηναϊκού, που συμφώνησαν να επεκτείνουν τις συνεργασίες τους με το "τριφύλλι" ως το 2019, τα νέα τους συμβόλαια θα τεθούν σε ισχύ απ’ την 1η Ιανουαρίου 2017, όταν δηλαδή ανοίξει εκ νέου το μεταγραφικό παράθυρο (ακριβώς επειδή πρόκειται για εντελώς καινούργια συμβόλαια και όχι απλή τροποποίηση αυτών που είχαν σε ισχύ).

Αυτό που υπέγραψαν, τόσο ο Μπεργκ στις 23/9, όσο και ο Κουτρουμπής το μεσημέρι της Τρίτης (μαζί βεβαίως με τον Παναθηναϊκό), ήταν ένα νομικό έγγραφο που επισημοποιεί την επέκταση της συνεργασίας τους με την ομάδα ως το 2019 και "δεσμεύει" τις εμπλεκόμενες πλευρές, πως με την αυγή του νέου έτους θα κληθούν να υπογράψουν το κανονικό, επίσημο συμβόλαιό τους, όπως προβλέπεται…

Με τον Μπεργκ προτιμήθηκε η φωτογράφιση και η επίσημη ανακοίνωση να γίνουν στις πρώτες μέρες του 2017, με τον Κουτρουμπή αντίστοιχα επιλέχθηκε (κι απ’ την πλευρά του παίκτη) η όλη διαδικασία να γίνει τώρα. Γι’ αυτό και στη δική του περίπτωση υπήρξε επίσημη ανακοίνωση. Αντίστοιχη διαδικασία προβλέπεται και για τους υπόλοιπους παίκτες που είναι σε συζητήσεις, για επέκταση και των δικών τους συμβολαίων.

Τον Ροντρίγο Μολέδο, τον Ρόμπιν Λουντ και τον Σεμπαστιάν Λέτο, για τους οποίους θα ισχύσει το ίδιο: Ήτοι εφόσον συμφωνήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες με τους "πράσινους" για να επιμηκύνουν τις συνεργασίες τους, τα νέα τους συμβόλαια θα έχουν ισχύ μετά την 1η Ιανουαρίου 2017.

ΓΟΥΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κουτρουμπής τριετίας στον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK