Γιατί άργησε να «γυρίσει» ο Τσάβες!

Το Contra.gr αναλύει τους λόγους που καθυστέρησε η επάνοδος του Αργεντινού φορ του ΠΑΟ μετά τη θλάση στο παιχνίδι της 23ης Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο. Τα εκτεταμένο σκίσιμο στον μυ που ήθελε έξτρα προσοχή στην αποθεραπεία, η άποψη του Ουζουνίδη που τον ήθελε πρώτα έτοιμο στο 100% και η «επιστροφή» με την ΑΕΚ.

SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
chaves EUROKINISSI

Συμπληρώνονται την Πέμπτη (2/11) 41 ημέρες απ’ τον τραυματισμό του Αντρές Τσάβες, στο 71ο λεπτό του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Τότε που ο Αργεντινός στράικερ μπήκε ως αλλαγή στην έναρξη του β’ ημιχρόνου στη θέση του Άλτμαν, αλλά πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 26 λεπτά πριν τεθεί νοκ-άουτ με μυϊκό τραυματισμό. Η μαγνητική την επόμενη μέρα έδειξε το μέγεθος της «ζημιάς». «Εκτεταμένη θλάση στη μεσότητα του δεξιού ημιτενοντόδους». Κοινώς βαθύ σκίσιμο του μυ στο όριο της γάμπας και ειδικό πρόγραμμα, με πολύ προσεκτικά βήματα, διότι ήταν τέτοια η φύση του τραυματισμού που δεν «σήκωνε» ρίσκα.

Αυτή, εν πολλοίς, είναι και η πρώτη «απάντηση» στο ερώτημα πάρα πολλών φίλων ως προς το «…μα γιατί καθυστερεί τόσο πολύ να γυρίσει ο Τσάβες; Εχει περάσει σχεδόν 1,5 μήνας…». Ο λόγος δεν έχει να κάνει με κάποια υποτροπή στο «λαβωμένο» πόδι του 26χρονου επιθετικού. Ισα-ίσα, που το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού, σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο ήταν πάρα πολύ προσεκτικοί σε όλες τις κινήσεις τους και τα στάδια της αποθεραπείας του «Κομαντάντε».

Και ανά 7 με 10 μέρες, έκαναν συνεχόμενους επανελέγχους, αλλά και νέους κύκλους εξετάσεων για να δουν την πορεία του σκισμένου μυ και το πώς «έθρεφε» η εσωτερική πληγή. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο επανέλεγχος έδειξε πως, ακριβώς επειδή το σκίσιμο ήταν εκτεταμένο (1-2 εκατοστά περισσότερο απ’ το μέσο όρο), επέλεξαν να επιβραδύνουν την πορεία της αποθεραπείας, προκειμένου να «κολλήσει» πρώτα ο μυς μέχρι το τελευταίο χιλιοστό. Ο Τσάβες άλλωστε, έχει εκτός των άλλων και μία (πολύ μικρή) ανισοπεδία στα πόδια του και αυτό αξιώνει πάντα, έξτρα προσοχή στις αποθεραπείες μετά από μυϊκούς τραυματισμούς.

Για τον Ουζουνίδη άλλωστε, δεν έκανε μεγάλη… διαφορά, αφού δεν ήθελε να πιεστεί η κατάσταση και να επιστρέψει ο Τσάβες μόνο και μόνο για να τον έχει 5-10-15 λεπτά. Αλλά προτιμούσε να πάρει όσο χρόνο χρειαζόταν, αρκεί πρώτα να «χτιζόταν» σωστά η αποθεραπεία του και να επέστρεφε έτοιμος για 90λεπτο κι όχι για λίγο.

Γι' αυτό και αποφάσισε να τον «κόψει» από την αποστολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και να τον αφήσει εκτός (και) απ’ το σαββατιάτικο (4/11) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, προκειμένου να μπει με ηρεμία στο τελευταίο στάδιο του προγράμματός του και να επανέλθει 100% έτοιμος μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων.

Κατά τη διάρκεια του break μάλιστα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σκέφτεται να προγραμματίσει κι ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα, προκειμένου να δώσει χρόνο συμμετοχής στον «Κομαντάντε» και να αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και να προετοιμαστεί για το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο (19/11).

News 24/7

24MEDIA NETWORK