Γιατί κύριε Ρεχάγκελ;

Γιατί κύριε Ρεχάγκελ;
Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού αλλά κυρίως της Εθνικής μας ομάδας. Αυτής της ομάδας που μας χάρισε μοναδικές στιγμές πριν από περίπου ένα χρόνο γιατί έπαιξε με ψυχή (είχε και τύχη) και πέτυχε τη μεγαλύτερη έκπληξη στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου.

Όμως από το βράδυ της 4ης Ιουλίου 2004 αυτή η ομάδα κάνει όχι μόνο βήματα, αλλά άλματα προς τα πίσω. Σαν να σταμάτησε η ροή της ιστορίας εκείνη τη μέρα και δεν έχουμε στόχους στο εξής. Δεν θα έγραφα αυτό το κείμενο εάν δεν είχε βγει η λίστα των ποδοσφαιριστών που καλούνται να αγωνιστούν στον πλέον κρίσιμο για την πρόκριση στο Μουντιάλ με τη Δανία.

Και αυτό γιατί η υπομονή έχει και τα όρια της. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Από το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών με την Αλβανία μέχρι και το τελευταίο με το Καζακστάν δεν έχουμε ευχαριστηθεί θέαμα από την Εθνική που στο κάτω-κάτω είναι –και θα είναι για ακόμα 3 χρόνια- η πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Με τη ρέντα που έχει αυτή η ομάδα έχει κρατηθεί ζωντανή. Κατά τη γνώμη κύρια αιτία για αυτήν την κατάσταση είναι η επιμονή του Ρεχάγκελ να καλεί αυτούς που έφεραν το κύπελλο, ανεξαρτήτως φυσικής τους κατάστασης. Και εμείς τα αγαπάμε τα παιδιά και τα ευχαριστούμε, όμως υπάρχουν κάποια ερωτήματα που βρίσκονται στο στόμα πολλών φιλάθλων:

ΓΙΑΤΙ κλήθηκε ο Μπασινάς που δεν έχει ομάδα και δεν έχει ούτε ένα παιχνίδι στα πόδια του; Δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη να είναι και στη βασική 11άδα.
ΓΙΑΤΙ δεν κλήθηκε ο φορμαρισμένος Στολτίδης αντί του Άγγελου; Σε τελική ανάλυση πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του νταμπλούχου Ελλάδας.
ΓΙΑΤΙ δεν κλήθηκε ο Άκης Ζήκος; Είναι δηλαδή χρήσιμος για μια κορυφαία γαλλική ομάδα αλλά δεν είναι για την Εθνική; Ο ντεφορμέ Κατσουράνης θα αποδόσει καλύτερα;
ΓΙΑΤΙ κλήθηκε ο Κοτσόλης που αγωνίζεται σε μια νεοφώτιστη ομάδα και όχι ο Γιάννου; Ας παρακαλάμε να μην τραυματιστεί ο Νικοπολίδης μόνο.
ΓΙΑΤΙ κλήθηκε και πάλι ο αδιάφορος Σειταρίδης που έχει κάνει ελάχιστες θετικές ενέργειες στους αγώνες των προκριματικών και αφότου βολεύτηκε με τα δις των Ρώσων.
ΓΙΑΤΙ κλήθηκε ο Μάντζιος; Φημίζεται ο Βαγγελάκης για την ευστοχία του; Μάλλον όχι και δεν πιστεύω να έχουμε μέσα στη Δανία άπειρες ευκαιρίες για σκοράρισμα.
ΓΙΑΤΙ κλήθηκε ο “κολοσσός” Δέλλας που προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και είναι στην ίδια φυσική κατάσταση με τον Μπασινά. Και κάποια ρητορικά ερωτήματα γιατί δεν είναι όλα τόσο αθώα όσο φαίνονται:
ΓΙΑΤΙ όταν κάποιος ποδοσφαιριστής παίρνει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό εξασφαλίζει θέση στην Εθνική μας χωρίς να την βοηθά αγωνιστικά;
ΓΙΑΤΙ ο κύριος Ρεχάγκελ αγνοεί προκλητικά συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές;
ΓΙΑΤΙ είμαι σίγουρος για το ποιους 11 θα καταβάσει στο επικείμενο ματς φωτιά;








ΜΗΠΩΣ πιστεύει ότι αυτή η ομάδα δεν έχει μέλλον;
ΜΗΠΩΣ δεν θέλει να μείνει άλλο στον πάγκο της Εθνικής;
ΜΗΠΩΣ έχει σαν μοναδικό στόχο το πλασάρισμα των παικτών του Παναθηναϊκού σε ομάδες του εξωτερικού;

Ας μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα, γιατί αυτήν την ομάδα την αγαπάμε.

Καλή επιτυχία στους αγώνες με τη Δανία και Γεωργία.
Πέρα από τα παράπονα που εξέφρασα, οφείλουμε να είμαστε δίπλα στην ομάδα και στα δύσκολα. Ακόμα δηλαδή και αν αποκλειστούμε.
Η ζωή συνεχίζεται μη ή χωρίς Ρεχάγκελ. Τον οποίο επίσης ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερε.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
Γιώργος Μανωλακάκης

News 24/7

24MEDIA NETWORK