Γιατί θέλει σαν… τρελός να σκοράρει ο Μπεργκ!

Το διπλό κίνητρο του Μάρκους Μπεργκ για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η απουσία του στο ματς του α’ γύρου και το… ρόδι που θέλει να "σπάσει" στη Λεωφόρο.

Γιατί θέλει σαν… τρελός να σκοράρει ο Μπεργκ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τον Μάρκους Μπεργκ τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως και για κάθε άλλο παίκτη του Παναθηναϊκού, ήταν πάντα ιδιαίτερα. Σ’’ όλα αυτά τα 3,5 (και βάλε) χρόνια που αγωνίζεται με το τριφύλλι άλλωστε, ο Σουηδός "έμπαινε" πάντα από πολύ νωρίς στο… κλίμα και στην ψυχολογική προετοιμασία, των μεγάλων αγώνων με τον "αιώνιο" αντίπαλο.

Το κυριακάτικο (19/3)clasicoμε τους Πειραιώτες στο "Απόστολος Νικολαΐδης", δείχνει ακόμη πιο ξεχωριστό για τον 30χρονο επιθετικό, ο οποίος θέλει περισσότερο από κάθε άλλη φορά να σκοράρει και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη. Όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, ο Σουηδός άσος έχει κι ένα (επιπλέον) μεγάλο, διπλό κίνητρο για το συγκεκριμένο ματς και θέλει σαν… τρελός να βρει δίκτυα.

Πρώτα απ’ όλα διότι έχασε -λόγω τραυματισμού- το ντέρμπι του α’ γύρου στο "Γ. Καραϊσκάκης" (τράβηγμα στο δικέφαλο) και δεν ήταν "παρών" στην πιο μεγάλη "μάχη". Κι αυτό ο Μπεργκ το έφερε… βαρέως μέσα του για καιρό. Κι όπως έλεγε στους δικούς του ανθρώπους, ίσως τα πράγματα να ήταν λίγο διαφορετικά αν ήταν τότε κι ο ίδιος διαθέσιμος στο συγκεκριμένο ματς και μπορεί να μην είχε εξελιχθεί ο αγώνας σε… περίπατο του Ολυμπιακού.

Το δεύτερο μεγάλο κίνητρο του Μπεργκ δεν είναι άλλο απ’ το να… σκοράρει σεclasicoμέσα στη Λεωφόρο. Κάτι που δεν το έχει καταφέρει μέχρι σήμερα. Τηνπρώτη του σεζόν με το "τριφύλλι" (2013-14, 0-1), η απόδοσή του στο ντέρμπι του "Απόστολος Νικολαΐδης" κινήθηκε σε… ρηχά νερά, διότι δεν είχε ακόμη ρυθμό και πολλά παιχνίδια στα πόδια του.

Αντίθετα στο ματς του β’ γύρου ήταν ο κορυφαίος στο 0-3 του Παναθηναϊκού στο "Γ. Καραϊσκάκης" (ασίστ και γκολ), διότι είχε πλέον ρολάρει και ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του. Την επόμενη χρονιά (2014-15) επίσης δεν τα είχε πάει πολύ καλά διότι προερχόταν από αποχή, λόγω του κατάγματος στην κλείδα και των ιώσεων που τον ταλαιπώρησαν, ωστόσο στην κρίσιμη στιγμή είχε… μιλήσει ο Μλάντεν Πέτριτς, που "καθάρισε" τη νίκη για το "τριφύλλι", ενώ πέρσι το ντέρμπι της Λεωφόρου δεν έγινε ποτέ…

Πλέον ο Μπεργκ (που μετράει δύο γκολ εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά και τα δύο στο Φάληρο) νιώθει -και είναι- σε φουλ φόρμα και θέλει να… σπάσει το ρόδι με τους "ερυθρόλευκους" (και) στη Λεωφόρο, δείχνοντας μια πρωτόγνωρη (για την "ψυχρότητα" με την οποία αντιμετωπίζουν τα πράγματα οι Σουηδοί) "λύσσα" για νίκη επί του "αιώνιου" αντιπάλου…

ΓΟΥΛ

News 24/7

24MEDIA NETWORK