Γιατί το Europa League ξεβράκωσε την Superleague!

Αν κάτι αποδείχθηκε περίτρανα στους αγώνες των ελληνικών ομάδων την Πέμπτη για το Europa League είναι το γεγονός ότι το πρωτάθλημά μας είναι πλέον εντελώς της πλάκας από την άποψη του ποδοσφαιρικού επιπέδου.

Γιατί το Europa League ξεβράκωσε την Superleague!

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας της Superleague Ολυμπιακός, ο οποίος ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την κατάκτηση του εφετινού τίτλου από το τέλος του πρώτου γύρου, δυσκολεύτηκε να βγάλει δύο φάσεις της προκοπής κόντρα στην 9η ομάδα της Τουρκίας, μία κάποια Οσμανλισπόρ η οποία ήταν ολοφάνερα ένα μέτριο σύνολο. Τελικό αποτέλεσμα 0-0 με το σχεδόν σίγουρο πρωταθλητή να έχει εφέτος μόλις μία νίκη σε έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια στην έδρα του. Τυχαίο;

Ο δε ΠΑΟΚ, ο οποίος αποδεδειγμένα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα τον τελευταίο μήνα και δικαίως χαρακτηριζόταν ως η πιο φορμαρισμένη ελληνική ομάδα έφαγε στο...χαλαρό τρία γκολ από μία Σάλκε η οποία βολοδέρνει στην 11η θέση της Μπουντεσλίγκα έχοντας χάσει τις περισσότερες από τις ελπίδες της για να ξαναπαίξει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα του χρόνου (τουλάχιστον μέσω του πρωταθλήματος).

Κοντολογίς: Ο χειρότερος Ολυμπιακός στην επταετία Μαρινάκη, αφού γνώρισε ταπεινωτικό αποκλεισμό από την Μπερ Σεβά και έσωσε στο τέλος την παρτίδα και την αξιοπρέπειά του κόντρα σε κάποια...Αρούκα, κάνει πλάκα σ' ένα πρωτάθλημα που δεν θα χωρούσε ούτε τις χειρότερες ομάδες της Γερμανίας. Και ο ΠΑΟΚ, που φαίνεται εντός των τειχών ιδιαίτερα καλοδουλεμένος και επαρκής ποδοσφαιρικά, διαλύεται με την πρώτη ευκαιρία κόντρα σε μία απλώς σοβαρή ομάδα.

Συμπερασματικά: Το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι για να γελάει κανείς (όπως έλεγε και ο αείμνηστος Συρίγος). Παίκτες που παίζουν μ' ένα πόδι (Λέτο) σχεδόν κάνουν τη διαφορά, ομάδες που παίζουν μόνο άμυνα (Ξάνθη) είναι σε θέσεις Ευρώπης, στα περισσότερα γήπεδα όταν κόβονται πάνω από 1500 εισιτήρια κάνουν πάρτι. Μας αξίζει, αν μην τι άλλο, κάτι καλύτερο από αυτό το καρναβάλι!

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK