Γίνονται και θαύματα

Γίνονται και θαύματα

"Πρόεδρε τα έμαθες; Κερδίσαμε εκτός έδρας!"

"Πλάκα κάνεις;;"

"Ευχαριστώ..."



Η Γεροντοκόρη

"Έμαθα ότι με ζητήξατε και ήρθα, κυρ Αστυνόμε μου. Ζω ένα δράμα, όμως. Όχι όπως το ζει ο Ζαχαράτος, που ζει ένα δράμα, αλλά να οι χοροί, να και τα τραγούδια. Το δικό του δεν είναι δράμα, είναι η τελετή λήξης της Ολυμπιάδας. Οχι σαν το δράμα του Μπάγεβιτς.
Το δικό μου και δράμα είναι και μεγάλο είναι και τραγούδια δεν έχει. Μόνο παρατράγουδα (Κατέλη αϊ λαβ γιου - Γιου λαβ αϊ ; ).

Ο παππούς δεν είναι καλά. Πότε ήταν θα μου πείς και έχεις και τα δίκια σου. Ποτέ δεν ήταν αλλά υπήρχε συννενόηση βρε αδερφέ. Τώρα έχει παραγίνει το κακό. Καταρχήν έχει κλειστεί στο δωμάτιο του και δε βγαίνει ούτε σηκωτός. Διότι έξω κυκλοφορούν ιοί, κυκλοφορούν αρρώστειες, γλιστράει ο δρόμος και υπάρχει πιθανότητα να πέσεις και να μη ξανασηκωθείς. Δεν είμαστε για τέτοια ρίσκα. Καθόμαστε στο σπίτι, σε αδράνεια και μειώνουμε τις πιθανότητες να πάθουμε το οτιδήποτε.

Το αξιοπερίεργο είναι πως όταν τον πιάνουν τα «ενοχικά» του, υποστηρίζει πως ευχαρίστως θα πέθαινε για να ησυχάσει επιτέλους. Άντε βγάλε συμπέρασμα....

Βγαίνει μόνο για να αγοράσει φάρμακα. Χωρίς να του έχουν τελειώσει. Για να μη ξεμείνει τα αγοράζει και επειδή, όπως υποστηρίζει, κάποιος μπαίνει στο σπίτι και του τα κλέβει. Σκέψη απόλυτα λογική, αν αναλογιστούμε, πως ο κλέφτης όταν μπει στο σπίτι μας, το πρώτο σημείο που θα μαγαρίσει είναι το "φαρμακείο". Σκοτίστηκε για τα λεφτά μας και τα κοσμήματα. Τα παυσίπονα θέλει να πάρει, που είναι και γερή μπάζα. Πού να κλέψεις τηλεοράσεις και ντιβιντιά; Δε σηκώνονται τα έρημα.
Ενώ τα χάπια...Μιλάμε για ληστή έμπειρο, όχι τίποτις ερασιτέχνη.

Που λέτε, έχει τουλάχιστον 50 κουτιά χάπια για τη πίεση, για το σάκχαρο, για το αυχενικό, για τη περίοδο, για τη τριχόπτωση, για την αβιταμίνωση, για το κακό μου το φλάρο. Και δε φτάνουν αυτά. Αγοράζει, για άγνωστο λόγο, δεκάδες έμπλαστρα. Άμα θες έμπλαστρο, είμαστε τίγκα και κάνουμε και καλύτερη τιμή.

Τα κολλάει σε όλο του το κορμί και περιμένει να κερδίσει την αθανασία. Μετά φωνάζει να του τα ξεκολλήσω γιατί δε του κάνουν τίποτα, λέει. Τι να σου κάνουν άνθρωπε μου; Τι είναι τα έμπλαστρα; Η μηχανή του χρόνου; Να τα κολλήσεις και να γίνεις 20 χρονών να μη σε πονάει τίποτα;

Για κανα δυο μήνες ήταν πεπεισμένος πως είχε προστάτη. Είχε ετοιμάσει και τις βαλίτσες του για να μπει στο χειρουργείο. Χωρίς να πάει σε γιατρό, χωρίς να κάνει εξετάσεις, χωρίς κανέναν απολύτος λόγο. Απλά πίστευε ότι είχε προστάτη. Φοβόμουν να μπω στο δωμάτιο του μήπως και τον βρω να έχει αυτοχειρουργηθεί. Να τον βρω με τον προστάτη του στο χέρι. Είδα και απόειδα και τον πήγα στο γιατρό. Όχι έτσι εύκολα. Αλλάξαμε δύο γιατρούς γιατί ο πρώτος ήταν απατεώνας και θα του έτρωγε τα λεφτά. Αυτή ήταν μια πληροφορία που την είχε ο παππούς σε αποκλειστικότητα και χωρίς να τον έχει επισκεφθεί ποτέ.

Πείσθηκε πως ο δεύτερος ήταν ενάρετος και πήγαμε. Πείσθηκε πως δεν είχε προστάτη και τώρα απλά περιμένω να δώ ποια θα είναι η επόμενη διάγνωσή του.
Ελπίζω μόνο να μη του κολλήσει η ιδέα ότι είναι έγγυος. Όλα τα άλλα μπορώ να τα αντιμετωπίσω αλλά να κάνει δεκάδες τεστ εγκυμοσύνης και να αρχίσει , συν τοις άλλοις, τα αντισυλληπτικά, δε θα το αντέξω.

Αυτά είναι δράματα. Οχι σαν του Μπάγεβιτς με τους Βραζιλιάνους!
Θέλετε να σας κολλήσω κανα έμπλαστρο, κυρ Αστυνόμε μου;"



Με την υπογραφή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK