Γιώργος Καζιάνης, ο Έλληνας πίσω από την τεράστια επένδυση του Άγιαξ στα ΗΑΕ

Ο Άγιαξ προχώρησε σε μία τεράστια επένδυση στο Ντουμπάι, με τον Έλληνα CEO της Only4Stars, Γιώργο Καζιάνη να είναι ο άνθρωπος πίσω από το μεγάλο deal της δημιουργίας Ακαδημιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Γιώργος Καζιάνης, ο Έλληνας πίσω από την τεράστια επένδυση του Άγιαξ στα ΗΑΕ
AJAX ACADEMY DUBAI

Οι Ακαδημίες του Άγιαξ αποτελούν τις πιο ξακουστές και πιο επιτυχημένες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Κάθε χρόνο, χιλιάδες νεαροί ποδοσφαιριστές μαθαίνουν τα μυστικά της "στρογγυλής θεάς" μέσα από την ολλανδική σχολή ποδοσφαίρου, επιδιώκοντας να γίνουν οι επόμενοι μεγάλοι σταρ. Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν "ξεπηδήσει" από τις Ακαδημίες του "Αίαντα" πάρα πολλά σπουδαία ταλέντα, τα οποία έχουν αφήσει ανεξίτηλη την υπογραφή τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Οι διοικούντες τον ολλανδικό σύλλογο δεν σταματούν να επενδύουν στον τομέα των Ακαδημιών, καθώς διαθέτουν το "know how" στην ανάδειξη ταλέντων που σε βάθος χρόνου θα αποτελέσουν τους νέους πρωταγωνιστές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Πρόσφατα, μάλιστα, προχώρησαν σε μία τεράστια επένδυση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τη δημιουργία της πρώτης Ακαδημίας στο Ντουμπάι. Ένα deal που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Έλληνα CEO της Only4Stars, Γιώργου Καζιάνη.

Ο κ. Καζιάνης ανέλαβε να φέρει εις πέρας αυτό το τεράστιο εγχείρημα, δημιουργώντας την "Ajax Academy Dubai" που θα έχει ως στόχο να εκκολάψει τους επόμενους μεγάλους αστέρες σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη -ποδοσφαιρικά- χώρα. Άλλωστε πρόκειται για έναν άνθρωπο που τα τελευταία χρόνια έχει ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία στη Μέση Ανατολή, συμμετέχοντας σε μεγάλα deal, όπως του Νάτσο Σκόκο και του Μίροσλαβ Στοχ στην Αλ Αΐν, καθώς και του Χρήστου Κόντη στην Hatta FC.

Ajax Academy Dubai, ένα κέντρο ανάπτυξης ποδοσφαίρου στα ΗΑΕ

Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε και τυπικά η τεράστια συμφωνία της "Ajax Academy Dubai" με την "Innoventures Education Schools Group", η οποία επιλέχθηκε να αποτελεί τον στρατηγικό συνεργάτη του πρότζεκτ, καθώς διαθέτει εξαιρετικές υποδομές, πλήρως εξοπλισμένα γήπεδα ποδοσφαίρου, όπως και υψηλής ποιότητας υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Στην πραγματικότητα, το "Innoventures Education Schools Group" θα αποτελέσει το κέντρο ανάπτυξης ποδοσφαίρου στην ευρύτερη περιοχή.

O CEO της AJAX Academy Dubai, Γιώργος Καζιάνης μετά την υπογραφή της συμφωνίας με το Innoventures Education Schools Group
O CEO της AJAX Academy Dubai, Γιώργος Καζιάνης μετά την υπογραφή της συμφωνίας με το Innoventures Education Schools Group AJAX ACADEMY DUBAI

Η υπογραφή των συμβολαίων έγινε παρουσία της Διευθύνουσας συμβούλου της "Innoventures Education Group", Poonam Bhojani και του CEO της "Ajax Academy Dubai", Γιώργου Καζιάνη, καθώς και πλήθους αξιωματούχων από τον εκπαιδευτικό και αθλητικό τομέα της χώρας.

"Ο Άγιαξ δημιουργεί θρύλους, δεν τους αγοράζει"

Από την πλευρά του, ο κ. Καζιάνης, μετά την επισύναψη της συμφωνίας τόνισε πως "ο φημισμένος Άγιαξ είναι γνωστό ότι δημιουργεί θρύλους, δεν τους αγοράζει. Η εκπαίδευση είναι ο πυρήνας όλων όσων κάνει ο Άγιαξ και βλέπουμε μια τεράστια ευκαιρία σε συνεργασία με την Innoventures Education να αναπτύξουμε τους ηγέτες του μέλλοντος".

O CEO της AJAX Academy Dubai, Γιώργος Καζιάνης κατά την υπογραφή του συμβολαίου με το Innoventures Education Schools Group
O CEO της AJAX Academy Dubai, Γιώργος Καζιάνης κατά την υπογραφή του συμβολαίου με το Innoventures Education Schools Group AJAX ACADEMY DUBAI


Παράλληλα πρόσθεσε πως "η Ακαδημία σχεδιάζει να επενδύσει ακόμη περισσότερο στην εκπαίδευση, βελτιώνοντας τις εγκαταστάσεις προκειμένου το Innoventures Education Group να γίνει ο κόμβος για την ανάπτυξη του νεανικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού στη χώρα".

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, η "Ajax Academy Dubai" θα συνεργαστεί στενά με τον επικεφαλής φυσικής αγωγής κ. Mihail Kouzev, ο οποίος θα έχει ως στόχο να "μπολιάσει" τη φιλοσοφία του Άγιαξ στο πρόγραμμα σπουδών και να παρέχει ένα ευρύ φάσμα πρόσθετων ευκαιριών για τους μαθητές και την κοινότητά τους, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε διεθνείς εκδρομές και τουρνουά, εκπαιδευτικά σεμινάρια, καθώς και τη δημιουργία ομάδων για συμμετοχή σε τοπικά τουρνουά.

Θερμή υποδοχή από τα ΜΜΕ της χώρας

Πολύ θετικός ήταν κι ο αντίκτυπος της μεγάλης συμφωνίας στα ΜΜΕ των ΗΑΕ. Η ιστοσελίδα "alittihad.ae" αναφέρει πως το Ντουμπάι θα είναι ο πρώτος σταθμός της επένδυσης του Άγιαξ στα ΗΑΕ, επισημαίνοντας τη σημασία μίας τέτοιας κίνησης από την πλευρά του ολλανδικού συλλόγου.

Εφημερίδα των ΗΑΕ για τη δημιουργία της AJAX Academy Dubai
Εφημερίδα των ΗΑΕ για τη δημιουργία της AJAX Academy Dubai

Από την άλλη πλευρά, το "gulftoday.ae" στέκεται στο γεγονός πως η συγκεκριμένη Ακαδημία θα είναι η πρώτη τέτοιου επιπέδου στα ΗΑΕ, δείγμα των δυνατοτήτων που έχει η χώρα πάνω στον τομέα της ποδοσφαιρικής ανάπτυξης και εξέλιξης.

Η επένδυση, ωστόσο, δεν σταματά εδώ. Ο Γιώργος Καζιάνης αναμένεται να έχει σημαίνοντα ρόλο και στα επόμενα επενδυτικά σχέδια του Άγιαξ στην ευρύτερη περιοχή, θέλοντας να χτίσει ένα τεράστιο δίκτυο εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών. Πάντα με την τεχνογνωσία του ολλανδικού συλλόγου και με τη γενικότερη εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών να παίζει σημαντικό ρόλο. Άλλωστε, όπως τόνισε κι ο ίδιος, "ο Άγιαξ δημιουργεί θρύλους, δεν τους αγοράζει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK