H Αγία Μαρίνα κρατάει τον Προτό στον Ολυμπιακό!

Το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Σίλβιο Προτό και του προκάλεσε τάσεις φυγής. Η λύση που βρήκε ο Βέλγος τερματοφύλακας για να το αντιμετωπίσει και τα νέα δεδομένα. Πως διαμορφώνεται το παζλ των κίπερ του Ολυμπιακού την επόμενη περίοδο. Αποκαλυπτικό παρασκήνιο του Contra.gr

H Αγία Μαρίνα κρατάει τον Προτό στον Ολυμπιακό!

Ο Σίλβιο Προτό ήταν ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που γλίτωσε από την οργή της οργανωμένης εξέδρας στο περιθώριο της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό. Μεταξύ των πανό που αναρτήθηκαν στο "Γ. Καραϊσκάκης" και κατηγορούσαν τους "ερυθρόλευκους" για αδιαφορία, αδυναμία και όχι μόνο, υπήρξε κι ένα που έγραφε "Πρότο-ς μάγκας".

Ο πολύπειρος Βέλγος πορτιέρε μπορεί να αποκτήθηκε ως "ρεζέρβα" του Στέφανου Καπίνο, ωστόσο, από τις 19 Σεπτέμβρη ρίζωσε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας και στις καρδιές των φίλων της. Καλός επαγγελματίας, άριστος συμπαίκτης, μπαρουτοκαπνισμένος κίπερ, δάσκαλος και παράδειγμα για τους νεότερους, όχι απλά επιβίωσε σε μια κακή σεζόν, αλλά αποτελεί θεμέλιο για την επόμενη.

Μπορεί το συμβόλαιό του να λήγει στο τέλος της επόμενης περιόδου και η παρουσία του να θεωρείται δεδομένη, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν ότι βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου. Όχι επειδή δεν τον θέλουν ή δεν τον εκτιμούν στην ομάδα, αλλά λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος.

Η σύζυγός του, η οποία τον ακολούθησε πέρυσι το καλοκαίρι στη χώρα μας, του... έψησε για μήνες το ψάρι στα χείλη. Δεν της άρεσε η ζωή στη χώρα μας, δεν προσαρμόστηκε όπως συμβαίνει συνήθως με τις οικογένειες αλλοδαπών που έρχονται στην Ελλάδα και του είχε δημιουργήσει τάσεις φυγής, έστω κι αν ουδέποτε αμέλησε τις υποχρεώσεις του. Σκέφτηκε σοβαρά ακόμη και να κρεμάσει τα γάντια του στο φινάλε της περιόδου.

Όπως λένε άνθρωποι του στενού τους οικογενειακού περιβάλλοντος, η κυρία Προτό εμφάνισε μέχρι και συμπτώματα κατάθλιψης το προηγούμενο διάστημα. Ο Σίλβιο, ωστόσο, που θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και να παίξει μπάλα για τουλάχιστον άλλη μία σεζόν, έπαιξε... άμυνα.

Χρειάστηκε μέχρι και σπίτι ν' αλλάξουν και να μετακομίσουν στην Αγία Μαρίνα, σε μια παραθαλάσσια τοποθεσία. Παρότι η απόσταση από το αθλητικό κέντρο του Ρέντη μεγάλωσε και τα χιλιόμετρα έγιναν περισσότερα, επανήλθε η ηρεμία που τόσο πολύ είχε ανάγκη ο ποδοσφαιριστής.

Αυτή η κίνηση αποδείχθηκε καταλυτική, καθώς από τότε η σύζυγος του 35χρονου τερματοφύλακα άρχισε να νιώθει καλύτερα κι εκείνος ν' αναπνέει περισσότερο. Πλέον η κατάσταση έχει ηρεμήσει, το πρόβλημα φαίνεται πως αποκαταστάθηκε κι όπως όλα δείχνουν ο πρώην διεθνής πορτιέρε δεν θα αλλάξει αποδυτήρια τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, εκτός απροόπτου.

Το ζητούμενο από εκεί και πέρα, είναι ποιοι άλλοι θα συμπληρώσουν την τριάδα των γκολκίπερ του Ολυμπιακού την επόμενη περίοδο, καθώς αποκτήθηκε από τη Σλάβια Σόφιας ο 19χρονος Βασίλης Στεργιάκης, έναντι 800 χιλιάδων ευρώ, πρόκειται να επιστρέψει από τον Ατρόμητο ο Ανδρέας Γιαννιώτης, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν και οι Χουτεσιώτης, Ίβουσιτς...

ΓΕΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK