Η ΑΕΚ του Ντέμη Νικολαϊδη

Η ΑΕΚ του Ντέμη Νικολαϊδη
Το μόνο παρήγορο για εμάς τους Φιλάθλους της ΑΕΚ είναι ότι την ομάδα από διοικητικής πλευράς την ανέλαβε ο Ντέμης Νικολαίδης και οι συνεργάτες του και από προπονητικής πλευράς ο Σάντος.

Παρηγοριά μπορεί επίσης να θεωρηθεί ότι μετά από χρόνια ανησυχίας, διαμάχης, σύγκρουσης και αδιαφορίας μέσα στις τάξεις των φιλάθλων, αλλά και στις αναμεταξύ μας σχέσεις με τη διοίκηση επήλθε ηρεμία. Μάλιστα δε η συμπεριφορά των φιλάθλων μας και η απεριόριστη εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο του Ντέμη εξαργυρώνεται με την προσέλευση τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Σίγουρα οι στόχοι της ομάδας για φέτος ήταν ξεκάθαροι και ειλικρινείς από την αρχή. Η ΑΕΚ ξεκίνησε τη χρονιά χωρίς να ζητεί τίτλους και διακρίσεις, αφού το κυριότερο ήταν να κρατηθεί η ομάδα με νύχια και με δόντια και να εξομαλυνθεί διοικητικά και οικονομικά. Πράγμα που νομίζω εν δυνάμει βρίσκεται εν εξελίξει.

Στην πορεία διάφορες συγκυρίες έφεραν την ομάδα στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος μ’ αποτέλεσμα να την παίρνουν σοβαρά οι αντίπαλοι της και εκεί που θεωρούσαν την ΑΕΚ μια ξεχασμένη υπόθεση, ξάφνου να τη βλέπουν να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις αήττητη. Αυτό όμως ήταν μια απρόσμενη εξέλιξη που ξάφνιασε και εμάς γιατί ήταν κάτι που ήταν εκτός των στόχων της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας. Ελπίζω όμως ότι αυτό το ξάφνιασμα δεν θα μας οδηγήσει σε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις.

Δηλαδή αιφνιδίως να ξεχάσουμε ποιοι ήταν οι αρχικοί στόχοι της ομάδας και να αρχίσουμε να ζητούμε το κάτι τι παραπάνω από τη φετινή ΑΕΚ. Γιατί αν προχωρήσουμε πιο πέρα από τους αρχικούς μας στόχους πολύ φοβάμαι ότι θα πέσουμε απ΄ τα σύννεφα γρήγορα. Ήδη οι απογοητευτικές εμφανίσεις στο ΟΥΕΦΑ μας έστειλαν το μήνυμα ότι από αυτήν την ομάδα μην περιμένετε θαύματα, αλλά μια αξιοπρεπή παρουσία και τίποτα άλλο. Τώρα αν έλθει το κάτι τι παραπάνω καλώς να ορίσει.

Ας μην αυταπατώμεθα όμως. Η ΑΕΚ δεν έπαιξε ακόμα το μεγάλο ποδόσφαιρο και ούτε θα το παίξει γιατί δεν έχει πια τους μεγάλους παίκτες που θα συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στους ρυθμούς τους. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει φιλότιμους ποδοσφαιριστές που όμως αν ήταν την προηγούμενη δεκαετία στην ΑΕΚ –για να μην ξεχνιόμαστε πια ΑΕΚ αγαπήσαμε- η συντριπτική τους πλειοψηφία θα καθότανε στο πάγκο.

Ας μην ξεχνούμε ότι στα προηγούμενα χρόνια της μεγάλης ΑΕΚ μαζί μ’ ένα Μπάγεβιτς φρέσκο και έτοιμο για διακρίσεις και καριέρα και όχι με το σημερινό του βεβαρημένο και ξεπερασμένο πια προπονητικό του ήθος, μαζεύτηκε ότι καλύτερο έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 20 χρόνια και όχι μόνο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ακόμα και στα τελευταία δύσκολα χρόνια της ΑΕΚ οι μισοί της ποδοσφαιριστές κρατούσαν το βασικό κορμό της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Να μην ξεχνάμε δηλαδή ότι για μερικά χρόνια έπαιζαν μαζί οι: Τσιάρτας, Κασάπης, Κωστής, Ατματζίδης, Μπορμπόκης, Κωστένογλου, Μανωλάς, Σαβέφσκι, Κετσπάγια, Σαμπανάσοβιτς, Μπατίστα κλπ και σε κάποια άλλη φάση έπαιζαν μαζί οι Ζήκος, Ζαγοράκης, Λάκης, Καψής, Δέλλας, Νικολαίδης, Τσιάρτας κλπ.

Βλέποντας τη σημερινή ομάδα οι μόνοι που μπορούν να σταθούν δίπλα από αυτά τα ονόματα είναι οι Λυμπερόπουλος, Ασονσάο και Κατσουράνης!

Τώρα αν τα γράφω αυτά είναι γιατί είμαι εξ εκείνων που δεν ονειροβατώ αλλά θεωρώ ότι η ΑΕΚ εξακολουθεί να έχει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που δεν της επιτρέπουν να γίνει και πάλι μεγάλη ομάδα. Εδώ δεν μπόρεσε να πάρει με το ευτελές ποσό των 100000 λιρών Κύπρου τον 23χρόνο Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, ο οποίος είναι το μεγαλύτερο ταλέντο αυτή τη στιγμή του Κυπριακού ποδοσφαίρου και ένας μεσο-επιθετικός ποδοσφαιριστής που το ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή δεν έχει αντίστοιχο ελλαδίτη ποδοσφαιριστή.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η ομάδα θα πρέπει να βαδίζει προσγειωμένα με βάση τη δική της πραγματικότητα και ποτέ απογειωμένα για να μην τσακιστούμε στο έδαφος σαν άδεια σακιά. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι υπομονή και συμπαράσταση προς το δύσκολο έργο της διοίκησης, που θα πρέπει χωρίς υπερβολές και μεγάλα λόγια να προχωρήσει μακρυά από πιέσεις, γιατί σίγουρα αυτές στο μέλλον θα είναι όλο και πιο ασφυκτικές.

Πέτρος ο Κύπριος

News 24/7

24MEDIA NETWORK