Η αποκάλυψη του Ρονάλντο για την επιλογή του "7"

Στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας φόραγε το 28 όντας ένα νέο ταλέντο που παρουσιαζόταν στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Τι οδήγησε τον Πορτογάλο σούπερ σταρ όμως, στην αλλαγή του αριθμού της φανέλας του, όταν πάτησε το πόδι του στο Μάντσεστερ το 2003;

Real Madrid's Cristiano Ronaldo stands on the pitch before the Champions League round of 16, second leg, soccer match between Napoli and Real Madrid at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Tuesday March 7, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo stands on the pitch before the Champions League round of 16, second leg, soccer match between Napoli and Real Madrid at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Tuesday March 7, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Το 2002 έκανε το ξεπέταγμά του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Μόλις ένα χρόνο χρειάστηκε για να γίνει το ταλέντο που όλοι μιλούσαν στην Ευρώπη και πολλές ομάδες τον κυνηγούσαν για την υπογραφή του. Την επόμενη χρονιά αποφασίζει να κάνει το μεγάλο "άλμα" στην καριέρα του και να πάει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Στα πέντε χρόνια του στους "κόκκινους διαβόλους" συνδύασε το όνομά του με ουκ ολίγες επιτυχίες, με τον ίδιο να θυμάται μέχρι και σήμερα, ως παίκτης της Ρεάλ, τα χρόνια του στην Αγγλία και συγκεκριμένα τον... πατέρα του Σερ Άλεξ!

Ο Κριστιάνο δήλωσε χαρακτηριστικά: " Θυμάμαι όταν έφυγα από την Λισαβόνα για την Αγγλία, ο Σερ Άλεξ μου είπε: "Θέλω να πάρεις το 7". Έμεινα έκπληκτος γιατί γνωρίζω μεγάλα ονόματα που φόρεσαν τη φανέλα. Δέχτηκα την πρόκληση, ήταν φανταστικό. Ο Φέργκιουσον ήταν ένας πατέρας για μένα στο ποδόσφαιρο. Έμαθα πολλά πράγματα και βελτίωσα όχι μόνο τις ικανότητές μου, αλλά και το σώμα μου".

Μετά τον Τζορτζ Μπεστ, τον Ερίκ Καντονά και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Φέργκιουσον φαίνεται πως είχε ήδη επιλέξει τον επόμενο κάτοχο της θρυλικής φανέλας με το "7", δίνοντάς την στον 18χρονο Ρονάλντο. Καθόλου άσχημη επιλογή για τον άνθρωπο που σε 196 εμφανίσεις κατάφερε να σκοράρει 84 φορές.

Photo credits: AP Photo/Andrew Medichini

News 24/7

24MEDIA NETWORK