Η Εφές έστειλε δανεικό το μεγάλο ταλέντο της. Ο Παναθηναϊκός;

Πώς ο Φουρκάν Κορκμάζ συνδέεται άμεσα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Η ίδια ηλικία, το έξτρα βάρος στους ώμους τους, ο λιγοστός χρόνος συμμετοχής και η επιλογή του δανεισμού σε μια δυνατή ομάδα της χώρας.

Η Εφές έστειλε δανεικό το μεγάλο ταλέντο της. Ο Παναθηναϊκός;

Ο Φουρκάν Κορμάζ είναι της ίδιας ακριβώς γενιάς με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο - γεννημένοι το 1997. Ήταν μάλιστα αντίπαλοι στον τελικό του Ευρωμπάσκετ Εφήβων πριν από 1,5 χρόνο στο Βόλο και η πορεία τους ως εδώ έχει πολλά κοινά, αφού θεωρούνται παίκτες με χαρακτηριστικά που σπανίζουν.

Αμφότεροι όμως παλεύουν να βρουν χρόνο και ρόλο στο ροτέισον των Εφές και Παναθηναϊκού αντίστοιχα. Για την ακρίβεια, ο ένας πλέον. Διότι οι Τούρκοι πήραν μια πολύ γενναία απόφαση. Από τη στιγμή που ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς έκρινε πως ο 19χρονος γκαρντ-φόργουορντ δεν χωράει στο αμερικανικό σύνολο που έχει φτιάξει ή δεν μπορεί ν' ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις, τον έδωσαν δανεικό για να μην σταματήσει η εξέλιξή του.

Πού; Όχι όπου κι όπου, αλλά σε μια καλή τουρκική ομάδα που παίζει Ευρώπη, την Μπάνβιτ, γνωρίζοντας πως θα δουλευτεί (και αντ' αυτού πήραν τον 25χρονο Μουτάφ), έτσι ώστε να βρει χρόνο και στο τέλος της σεζόν να επιστρέψει πιο "ψημένος".

Ο Κορκμάζ είχε παίξει σε δύο ευρωπαϊκά ματς μένοντας στο παρκέ συνολικά 13'56''. Ο Χαραλαμπόπουλος έχει παίξει σε τρία με συνολικό χρόνο συμμετοχής 20'54''. Στα ίδια ακριβώς δηλαδή, με 2 πόντους έκαστος.

Μήπως στον Παναθηναϊκό πάνω στη σφοδρή επιθυμία να χριστεί επόμενος ηγέτης ο μικρός, παρεμποδίζεται η πρόοδος του; Μήπως στον Παναθηναϊκό, έχοντας προσθέσει στο ρόστερ και τον Αλεσάντρο Τζεντίλε δίπλα σε Φελντέιν, Ρίβερς, Παππά, Νίκολς, Φώτση, Γκέιμπριελ (τους παίκτες που παίζουν από 2-4) πρέπει να επαναπροσδιορίσουν την πολιτική τους πάνω στο ζήτημα, το οποίο αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο; Μήπως στον Παναθηναϊκό έχουν καθυστερήσει ήδη να δουν την πραγματικότητα;

Γιατί με τα χρόνια είναι πιθανό ν' αναρωτιούνται πώς χάθηκε η ευκαιρία. Εκτός κι αν πλέον έχουν αποφασίσει να πορευτούν διαφορετικά και έναν παίκτη που στην αρχή της σεζόν προοριζόταν για βασικός δεν σκοπεύουν να τον προστατεύσουν...

Γ.Ζ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK