Η επόμενη μέρα...

Η επόμενη μέρα...

"Χάνουμε. Κάποιον πρέπει να βάλω..."

"Να προτιμήσω το 3-6-1 ή το Κουνγκ-Φου;"

"Εκεί να μείνεις!"

"Γιατί σηκώθηκες;"

"Ακου εκεί κατασκοπία..."

"Παιδιά στην απονομή μην με ξεχάσετε!"

"7.800.000 και 2.200.000..."

"10.500.000 και 2.700.000..."

"8.600.000 και 3.200.000"

"Μ’έπιασε ζαλάδα..."



Η Γεροντοκόρη

Τί πικρό ποτήρι μας εκέρασαν, κυρ Αστυνόμε; Όλα τα αντέχω, ακόμα και το 2-2 στο ντέρμπι, αλλά τον θάνατο του Θεοχάρη δεν μπορώ να τον ξεπεράσω. Ο παππούς φοράει πένθος. Εγώ τα μαύρα σαράντα μέρες θα τα φορέσω. Πρώτα θα τα βγάλει η Μαριάννα και μετά εγώ.

Ποιός θα μου ρίχνει μπινελίκια; Ποιός θα με φτύνει όταν μιλάει; Ποιός θα πιάνει τους κακούς πια; Εγώ τον Λεβένταγα δεν τον εμπιστεύομαι.

Και τι κηδεία φτηνιάρικη ήταν αυτή; Κοτζάμ αρχιστράτηγος σε φέρετρο από κόντρα πλακέ τον έκλεισαν. Δεν ντράπηκε η παραγωγή; Αίσχος. Να παραγγείλουν ένα μαόνι ωραιότατο, μια καρυδιά λουστραρισμένη, τίποτα. Και από λουλούδια κάτι γαρύφαλλα, περισευούμενα από την χειμερινή σεζόν του Πλούταρχου στο Ποσειδόνιο, και ούτε ένας πανηγυρικός λόγος, ούτε μια μπάντα του δήμου, ούτε ένα λαϊκό προσκύνημα για τον μεγαλύτερο ήρωα, μετά τον συνταγματάρχη Βαρτάνη (Aγνωστος Πόλεμος).

Ολόκληρος Θεοχάρης, με τόσα παράσημα στα πέτα και τον έθαψαν μέσα σε ένα επεισόδιο. Τουλάχιστον τριλογία θα έπρεπε να γίνει. Εμείς το γράψαμε σε βιντεοκασέτα και το βλέπουμε 24 ώρες το 24ωρο. Φτιάξαμε και κόλυβα. Πήρε ο παππούς την πιατέλα και βγήκε στην γειτονιά. Αν έχετε τον Θεό σας, κυρ Αστυνόμε, τέσσερα κιλά κόλυβα έφτιαξα ούτε ένα στάρι δεν έμεινε.Παρακαλάει η γειτονιά να πεθάνει και κανας άλλος να ξαναγίνει μοιρασιά. Ένας φίλος του παππού ήρθε και για δεύτερο πιάτο.

Να σκάσω είμαι. Κομμένο το "Καλημέρα Ζωή". Δεν υπάρχει ενδιαφέρον πια.Θα παρακολουθώ τις συνεδριάσεις της Βουλής, να βλέπω τον Βασιλείου να νοσταλγώ τις παλιές καλές μέρες.Αυτό το θηρίο το ανήμερο, που είχε φάει 2.500 σφαίρες, 4.000 μπουνιές, 1.100 μαχαιριές, 2 χειροβομβίδες και 6 δυναμιτάκια στην Ανάσταση και δεν είχε ούτε γρατζουνιά, σκοτώθηκε μέσα σε 5 λεπτά. Ήρθε ο Βερλέκης και τον ξετίναξε τον Θεοχάρη. Αφού ρε άνθρωπε του Θεού, όταν μιλάς δεν φτύνεις, τί το πολεμάς; Τί τον δέχτηκες τον ρόλο;

Ορίστε τώρα, πάει ο Στάθης το παιδί το αψηλό ωσάν το κυπαρίσσι. Χίλιες φορές να σκοτώνανε τον Βερλέκη τον ίδιο, τον αυθεντικό, παρά τον Θεοχάρη.Κλείσανε και τον Γιάγκο στην φυλακή, η τυφλή βρήκε για 25η φορά το φως της, αυτή την γυναίκα την έχουν βρει όλες οι συμφορές, ας την πυροβολήσει κάποιος να ησυχάσουμε. Με αυτά και με αυτά ούτε "Λάμψη" δεν μπορούμε να δούμε πια.

Είμαστε καταδικασμένοι να βλέπουμε τον συμμαθητή της Μενεγάκη, Γιώργο Λιάγκα στις ειδήσεις του STAR να μας μιλάει για τις σαγιονάρες της φετινής σεζόν.

Λέτε να αναστηθεί ο Θεοχάρης, κυρ Αστυνόμε;



Με την υπογραφή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK