Η ΕΡΤ σώζει τη Superleague από τη διάλυση

Ολοένα και πιο κοντινό γίνεται το σενάριο της σωτηρίας του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τη δημόσια τηλεόραση. Ποιο είναι το σχέδιο για τις έξι άστεγες, τηλεοπτικά, ΠΑΕ, τι στάση αναμένεται να κρατήσει η κυβέρνηση σε πιθανό ενδιαφέρον του ΕPSILΟΝ και ποιους όρους βάζει για τη συμφωνία.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
camera super league toumpa EUROKINISSI

Kάθε μέρα που περνά και οι έξι άστεγες ΠΑΕ δεν βρίσκουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, τόσο περισσότερο πλησιάζει στην πραγματοποίησή του το σενάριο της σωτηρίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΕΡΤ!

Πλέον ο χρόνος πιέζει και λύσεις εφικτές στην αγορά δεν υπάρχουν. Οπότε αν πραγματικά όλοι επιθυμούν να αρχίσει το εφετινό πρωτάθλημα, η λύση θα έχει άρωμα δημόσιας τηλεόρασης.

Οταν λέμε ότι δεν υπάρχουν εφικτές λύσεις στην αγορά εννοούμε δύο πράγματα. Πρώτον ότι η πλατφόρμα του ΟΤΕ δεν ενδιαφέρεται (προσώρας) για τα δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος και δεύτερον ότι το ΕPSIΙLΟΝ, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη πλέον, δεν θα ήταν σωστό να μπει στο παιχνίδι.

Φανταστείτε έξι από τις ομάδες να βρίσκουν τηλεοπτικό συμβόλαιο στο κανάλι ιδιοκτησίας του ανθρώπου που κατέχει το πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οπως και να το κάνουμε υπάρχει ένα ανφέαρ εδώ που πολλοί άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένων και των κυβερνητικών) δεν επιθυμούν να προκύψει.

Το σχέδιο λοιπόν προβλέπει συνεργατικό σχήμα Νοva και ΕΡΤ για τους έξι άστεγους και παράλληλα αναπροσαρμογή (προς τα πάνω) των συμβολαίων των μικρών που έμειναν στην πλατφόρμα του συνδρομητικού.

Ολα αυτά υπό όρους οι κυριότεροι εκ των οποίων προβλέπουν την αποφυγή άλλων χρεών σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζόμενους και τη συμφωνία των ομάδων στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

Οι σχετικές εξελίξεις αναμένεται να "τρέξουν" πολύ σύντομα.

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK