Η καλύτερη ενδεκάδα του πρώτου γύρου

Ο Θέμης Καίσαρης τα έβαλε κάτω με τον Τσάρλυ και έβγαλαν την καλύτερη ενδεκάδα του πρώτου γύρου. Σε κάποιες θέσεις συμφώνησαν, σε άλλες όχι, ενώ σε μία ζητάνε τη βοήθεια του κοινού, λόγω έλλειψης διακριθέντων.

Η καλύτερη ενδεκάδα του πρώτου γύρου

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε, καιρός να συζητήσουμε την καλύτερη εγχώρια ενδεκάδα των πρώτων 17 αγωνιστικών. Και λέμε συζητήσουμε, γιατί προτίμησα να πάρω τηλέφωνο τον Τσάρλυ και να ανταλλάξουμε απόψεις, παρά να τη γράψω μόνος μου.

Πριν καταλήξουμε, συζητήσαμε και αυτούς που φάνηκαν και αυτούς που απογοήτευσαν. Σε κάποια συμφωνήσαμε, σε κάποια όχι, ενώ σε μια θέση θα ζητήσουμε και τη βοήθειά σας.

Τερματοφύλακας

Ο Γλύκος ξεκίνησε καλά, αλλά χτύπησε, ο Λόρια κάποιες φορές κρατούσε μόνος του τον ΟΦΗ, ο Παπαδόπουλος δείχνει καλά στοιχεία στον Πανιώνιο, ενώ ο Βελλίδης κάνει πολύ καλή χρονιά. Ο Ρομπέρτο εννοείται πως είναι η μεγάλη κλάση του πρωταθλήματος, αλλά αξίζει αναγνώρισης ο Χογκ της Καλλονής, που για σχεδόν όλο τον πρώτο γύρο είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, πράγμα δύσκολο για ομάδα που δεν είναι καν στην πρώτη οκτάδα.

Αριστερό μπακ

Ο εξαιρετικός πέρσι Νάνο δεν έχει κάνει καλή σεζόν μέχρι τώρα. Αστάθεια, όχι μεγάλη προσφορά στην επίθεση, παιχνίδια που είχε κακή αμυντική επίδοση. Ο Μασουακού ήταν η αποκάλυψη στα 21 του, αλλά η αλήθεια είναι πως εντός Ελλάδας θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα, καθώς έχει τέσσερις ασίστ, αλλά δεν έχει σκοράρει. Ο Ρατς απ' την άλλη, ήρθε για να καλύψει το μεγάλο κενό που άφηνε η αποχώρηση του Λίνο και τα κατάφερε, με τρία γκολ και πέντε ασίστ.

Η καλύτερη ενδεκάδα του πρώτου γύρου
INTIME SPORTS

Δεξί μπακ

Στον Παναθηναϊκό η θέση είναι πρόβλημα, στον Αστέρα ο Λούι είναι καλός με την μπάλα, αλλά όχι τόσο χωρίς αυτήν, στον ΠΑΟΚ ο Σκόνδρας ξεκίνησε καλά, αλλά στην πορεία χτύπησε και επέστρεψε ως στόπερ. Ο Ελαμπντελαουϊ φάνηκε όσο κι ο Μασουακού, αλλά την παράσταση έκλεψε πάλι ο Παναιτωλικός. Πέρσι είχε τον Γκάλο (που ήταν ο πραγματικός καλύτερος δεξιός μπακ και όχι ο Μπούρμπος), φέτος έχει τον εξαιρετικό Μπεχαράνο.

Στόπερ

Και τώρα τα δύσκολα, που έλεγε κι ο Βερνίκος. Στον Ολυμπιακό Αμπιντάλ, Μποτία απογοήτευσαν, ο Αυλωνίτης αποδείχθηκε πολύ άγουρος ακόμα και ήρθε στο τέλος ο Σιόβας. Στον ΠΑΟΚ ο Βίτορ είναι καλός, αλλά έχει βρεθεί φέτος να παίζει με όποιον φοράει ποδοσφαιρικά παπούτσια και να κάνει λάθη, χωρίς να φταίει αποκλειστικά ο ίδιος.

Η καλύτερη ενδεκάδα του πρώτου γύρου

Ο Γκοϊάν είναι η κολόνα του Αστέρα και ο Τσάρλυ λέει πως κάθε φορά που λείπει Ζησόπουλος και Σανκαρέ έχουν προβλήματα. Προβλήματα έχουμε κι ο Τσάρλυ κι εγώ, αφού δεν μπορούμε να βρούμε άλλον στόπερ να κάνει δίδυμο τον Γκοϊάν. Ο Εμπό του Πανθρακικού έχει δείξει πράγματα, αλλά σε άμυνα με τρεις, ο Μαλεζάς έχει πάει πολύ καλά στο Αγρίνιο, ο Σίλντενφελντ “απλώς ΟΚ” στον Παναθηναϊκό, ίσως ο Ταυλαρίδης να αξίζει περισσότερο τη θέση, αλλά σίγουρα δεν ξεχώρισε κανείς.

Αμυντικός μέσος

Μιλιβόγεβιτς και Εντινγκά προσέφεραν περισσότερα στην Ευρώπη, Λαγός και Μέντες δεν έχουν δείξει δα και τίποτα το τρομερό. Ο Κεϊτά έχει κάνει πολύ καλά ματς στην Καλλονή, ο Τσουκαλάς έχει κερδίσει την εκτίμηση του Τσάρλυ για το πρωτάθλημα που κάνει στα Γιάννενα, αλλά αμφότεροι συμφωνήσαμε σε κάτι που κάποτε θα μας φαινόταν αδιανόητο. Καλύτερος όλων σ'αυτόν τον πρώτο γύρο αποδείχθηκε ο Τζιόλης: κομβικός στο καλό διάστημα του ΠΑΟΚ και ο Δικέφαλος μοιάζει να έχει χάσει το μυαλό του από τότε που τραυματίστηκε. Respect, Αλέξανδρε.

Κεντρικός μέσος

Ο Ουσέρο ήταν η σταθερά του Αστέρα, μέχρι να σταματήσει να παίζει, ο Ζεκά είναι πάντα πολύτιμος στον Παναθηναϊκό και φέτος έχει και δύο γκολ, ενώ πέρσι δεν σκόραρε, την ώρα που ο Κονέ έχει κάνει εξαιρετικά ματς στη Λιβαδειά με τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.

Η καλύτερη ενδεκάδα του πρώτου γύρου
INTIME SPORTS

Ο Κασάμι είναι ο πιο κλασάτος box-to-box μέσος του πρωταθλήματος, το αποδεικνύει κάθε φορά που αγωνίζεται εκεί κι όταν "χάθηκε" ήταν γιατί πήγε στο πλάι. Την καρδιά μου έκλεψε ο Κάτσε, που αναδείχθηκε στα 21 του σε πρωταγωνιστή στον ΠΑΟΚ, με μεταφορά μπάλας, τρεξίματα χωρίς αυτήν, αλλά και τρία γκολ και μία ασίστ, επιθετική προσφορά τεράστια μέ βάση τον ιδρώτα που χύνει ανασταλτικά.

Επιτελικός μέσος

Ο Ιμπαγάσα είναι πάντα ικανός να κρίνει μόνος του ένα ματς, αλλά έχει αγωνιστεί λίγο, ενώ ο Κλέιτον γύρισε ώριμος και παίρνει την Ξάνθη απ'το χέρι σε κάθε ματς και έχει ήδη έξι γκολ και δύο ασίστ. Ο Τσόρι είναι πάντα η μεγάλη κλάση του πρωταθλήματος, αν και τέσσερα απ'τα έξι γκολ του έχουν έλθει απ'τη βούλα του πέναλτι. Ο Τσάρλυ γουστάρει τον Ρόλε, που πάνω του στηρίζεται όλη η ανάπτυξη του Αστέρα και κάνει όλους τους υπόλοιπους να λάμπουν.

Ο δικός μου έρωτας είναι ο Μαρτίνες του Παναιτωλικού, που κάνει “μαγικά” σε κάθε ματς, είναι πρώτος στις ασίστ με οκτώ, αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί στο σκοράρισμα, γιατί το ένα γκολ είναι λίγο για την ποιότητά του.

Εξτρέμ

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει ελάχιστα απ'τους παίκτες στο πλάι και ο Αφελάι δεν έχει σταθερή προσφορά. Ο Τσάβες παίζει στα άκρα στα Γιάννενα και προσφέρει πολλά, ο Καλτσάς κάνει τρομερή χρονιά στη Βέροια με οκτώ γκολ και τρεις ασίστ, ενώ ο Μάσα “οργιάζει” στο πλάι για τον Αστέρα, με πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Ο Μακ ξεκίνησε σε τρομερή κατάσταση, με έξι γκολ και δύο ασίστ, αλλά ο Βιγιαφάνιες είναι αυτός που βγάζει μάτια στον Παναιτωλικό. Ο Αργεντινός έχει πέντε γκολ και μία ασίστ, ενώ έχει επιχειρήσει μόλις εννιά σουτ και πριν τον αγώνα με τον ΠΑΣ είχε πέντε γκολ με μόλις έξι τελικές.

Επιθετικός

Λίγα πράγματα Παπάζογλου, Μάντζιος και Πετρόπουλος. Τίμιος όπως πάντα ο Μπαράλες, το ίδιο και ο Κάμπορα, καλύτερος απ'τις προσδοκίες ο Καπετάνος, ο Μορένο ξεκίνησε με φόρα, αλλά τον χάσαμε στην πορεία με τον τραυματισμό και τον περιμένουμε στο 2ο γύρο.

Στο δίλημμα Κλάους-Μήτρογλου, το κοντέρ λέει 9-10 στα γκολ. Όμως, ο Αθανασιάδης παρουσιάστηκε καλύτερος από πέρσι, με μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι, χωρίς να χάσει σε σκοράρισμα, την ώρα που ο Μήτρογλου έχει γίνει finisher και δεν φτιάχνει πια φάσεις για τον εαυτό του, γκολ με ατομικές ενέργειες.

Και βέβαια, ο Τσάρλυ σημειώνει πως ο Μπεργκ είναι η μεγάλη κλάση του πρωταθλήματος, αλλά αυτόν θα τον δούμε στον 2ο γύρο.

Με αναπληρωματικούς και βασικούς, με συμφωνίες, διαφωνίες και ελλείψεις, αυτοί είναι οι καλύτεροί μας. Δεκτά τα σχόλια και οι προτάσεις.

* Σχολιάστε και πείτε μας τη γνώμη σας. Ποιους θεωρείτε κορυφαίους σε κάθε θέση;

News 24/7

24MEDIA NETWORK