Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

PhotoStop στη σεζόν 1998-99. Ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα, αλλά αποκλείεται απ'τον αέρα και τον Κόντε. Η μάχη Παναθηναϊκού και ΑΕΚ για τη 2η θέση, το ταξίδι της Ένωσης στο Βελιγράδι. Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ο Ατματσίδης και ο Ρε. Ο Μελισσανίδης, ο Βαρδινογιάννης και το ξύλο στα επίσημα.

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Πρώτοι μήνες του 1999 και η Ελλάδα διάγει μια εποχή γεμάτη χρυσόσκονη, με ψευδαισθήσεις ευδαιμονίας και οικονομικής ευμάρειας. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, σπάζοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και όλη η Ελλάδα ζει σε ρυθμούς “blue chips”, με ΕΛΔΕ να ξεφυτρώνουν παντού, από το Διδυμότειχο μέχρι τη Ρόδο.

Οι Έλληνες ζουν πλουσιοπάροχα, ξοδεύουν αλόγιστα για τη βελτίωση του “lifestyle” τους και επενδύουν οικονομίες μιας ζωής στη Σοφοκλέους με στόχο τη «χλιδάτη» ζωή που μέχρι πρότινος διάβαζαν στα περιοδικά και έβλεπαν στην τηλεόραση. Κοντολογίς, η χώρα ζει τη ραστώνη της εναποθέτοντας τις ελπίδες της για μια καλύτερη ζωή στα “limit up” που μερικούς μήνες αργότερα την οδήγησαν στο οδυνηρό χρηματιστηριακό κραχ του Σεπτεμβρίου καταστρέφοντας χιλιάδες οικογένειες μικροεπενδυτών που εκτιμάται ότι απώλεσαν πάνω από 70 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ολυμπιακός

Με ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικοπολιτικά σκάνδαλα όλων των εποχών προ των πυλών, κυλούσε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ποδοσφαιρικά σεζόν από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με προίκα τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στο Champions League, απολάμβανε τη μοναξιά της κορυφής στο ελληνικό Πρωτάθλημα και αδημονούσε για τη διπλή μάχη με τη Γιουβέντους προκειμένου να προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Ήταν ένας Ολυμπιακός χωρίς ξένους αστέρες και μεγάλα ονόματα στο ρόστερ του, που δούλευε όμως σαν καλοκουρδισμένη μηχανή χάρη στη χημεία μεταξύ παικτών όπως ο Βασίλης Καραπιάλης, ο Γρηγόρης Γεωργάτος, ο Σίνισα Γκόγκιτς, ο Δημήτρης Μαυρογενίδης και πάνω απ’ όλους ο Πρέντραγκ Τζόρετζεβιτς. Highlight της μέχρι τότε παρουσίας των ερυθρόλευκων στις εγχώριες διοργανώσεις, η επιβλητική νίκη με 2-4 κόντρα στον Παναθηναϊκό το Δεκέμβριο του ’98 με κερασάκι τη μαγική λόμπα του Καραπιάλη στην εκπνοή.

ΑΕΚ με "Τίγρη"

Πίσω από τον Ολυμπιακό σε σχετική απόσταση βολής, αφού η διαφορά των τεσσάρων βαθμών δεν ήταν απαγορευτική, η ανανήψασα ΑΕΚ η οποία παρά το κακό ξεκίνημα με το Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς στον πάγκο και το ντροπιαστικό αποκλεισμό από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας στο Κύπελλο, είχε ανακτήσει τις ελπίδες της για τίτλο με τον Όλεγκ Μπλαχίν. Διοικητικός ηγέτης εκείνης της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος κατόπιν απόφασης της πολυεθνικής NetMed είχε αναλάβει το management της ΠΑΕ μαζί με τον Πέτρο Στάθη, αντικαθιστώντας το Λάκη Νικολάου στην Προεδρία της ομάδας.

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Αγωνιστικά, δέσποζε η καθαρή νίκη με 2-0 ενάντια στον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον ιστορικό πανηγυρισμό του Ντέμη Νικολαΐδη στα κάγκελα της «σκεπαστής» μετά το γκολ του στον Ελευθερόπουλο. Ο ενθουσιασμός στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο είναι στο limit up, αφού στους εξαιρετικούς Νικολαΐδη, Κασάπη, Ατματσίδη και Σαβέβσκι, έχουν προστεθεί από το καλοκαίρι ο Άκης Ζήκος, ο Δημήτρης Μάρκος και ο Βασίλης Λάκης, ενώ τα «κερασάκια» του Ιανουαρίου ήταν οι δανεικοί από την Άρσεναλ Κρίστοφερ Ρε και Αλμπέρτο Μέντεζ καθώς και ο σημερινός τεχνικός διευθυντής της, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς.

Παναθηναϊκός με "Ρίνγκο"

Κοντά στους δύο πρωτοπόρους αλλά μια ταχύτητα πίσω, ο Παναθηναϊκός του Βασίλη Δανιήλ, στα «στερνά» του Γιώργου Βαρδινογιάννη στη διοίκηση του τριφυλλιού, με την αξιοπρεπή παρουσία στο Champions League, η οποία όμως επισκιάστηκε πλήρως από την πρόκριση του «αιωνίου αντιπάλου» που εκτός των άλλων είχε εδραιώσει την ανωτερότητά του και με το 2-4 στο πρωτάθλημα. Εκείνος ο Παναθηναϊκός ήταν μια αντιφατική ομάδα, που κατά πολλούς αντικατόπτριζε πλήρως τον κορεσμό του Προέδρου του. Στο ρόστερ δέσποζε η πρώτη «κανονική» σεζόν του Γιώργου Καραγκούνη στην ομάδα, ο οποίος επέστρεψε από το δανεισμό του στον Απόλλωνα Αθηνών, που συνδυάστηκε με την παρουσία συμπαικτών όπως ο εντυπωσιακός στο μουντιάλ της Γαλλίας Αλιόσα Ασάνοβιτς από την Κροατία, ο Νορβηγός αεικίνητος χαφ Έρικ Μίκλαντ και ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Μαζί με το Γιώργο Βαρδινογιάννη, στα «στερνά» τους και οι δύο κορυφαίες μορφές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, οι Πολωνοί Βαζέχα και Βάντσικ οι οποίοι όμως αδυνατούσαν να σηκώσουν όλο το βάρος όπως στο πρόσφατο παρελθόν. Ενώ η ομάδα «φώναζε» ότι χρειάζεται μεταγραφές και βοήθεια για να χτυπήσει με αξιώσεις τον τίτλο, τον Ιανουάριο έρχεται δανεικός από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ ο 37χρονος Βραζιλιάνος Ζούλιο Σέζαρ (ο οποίος τελικά πρόλαβε και συμπλήρωσε...δύο συμμετοχές με τη φανέλλα του Παναθηναϊκού) και ο νεαρός αριστερός μπακ από τον Πανιώνιο, Τάκης Φύσσας.

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Ο αέρας κι ο Κόντε

Έχουμε φθάσει ήδη τα μέσα Μαρτίου και ο Ολυμπιακός περιμένει τη Γιουβέντους στο Ολυμπιακό Στάδιο με στόχο την ιστορική πρόκριση σε μια χρονιά-όνειρο στην Ευρώπη. Οι ευθρόλευκοι έχουν χάσει μόλις με 2-1 στο Τορίνο και χάρη στο πέναλτυ-γκολ του Ανδρέα Νινιάδη στην εκπνοή, αναζητούν το χρυσό γκολ της πρόκρισης. Πράγματι, ο Σίνισα Γκόγκιτς εκ των κορυφαίων μορφών εκείνης της ομάδας, σκοράρει το χρυσό γκολ και ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια ανάσα από τα ημιτελικά. Εκείνο το βροχερό βράδυ της 17ης Μαρτίου όμως, τα όνειρα του Ολυμπιακού για μια τεράστια ευρωπαϊκή διάκριση σβήνουν λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από το Γερμανό Μάρκους Μερκ.

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Οι 70 χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ, μαζί με τους εκατομμύρια φιλάθλους που παρακολουθούν τον προημιτελικό, θα εφεύρουν πάμπολλες εκδοχές για «εκείνο το γκολ» του Αντόνιο Κόντε στο 85ο λεπτό. Άλλοι θα επιρρίψουν τις ευθύνες στον Ελευθερόπουλο για την κακή έξοδο, άλλοι στον Ηλία Πουρσανίδη που «έχασε» τον παίκτη του, οι περισσότεροι στον Ντούσαν Μπάγεβιτς που γύρισε αδικαιολόγητα την ομάδα πίσω, αλλάζοντας το Βασίλη Καραπιάλη με τον Κόφι Αμπονσά. Δόθηκαν ακόμη και μεταφυσικές και μετεωρολογικές ερμηνείες για εκείνο το γκολ του νυν προπονητή της Εθνικής Ιταλίας, με παίκτες και μερίδα φιλάθλων να αποδίδουν τα φάλτσα της μπάλας στον άνεμο. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς, ότι ο «αέρας» στοιχειώνει ακόμη και σήμερα τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά και τον ίδιο τον πρώην τερματοφύλακα των ερυθρόλευκων, Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Ανασύνταξη

Με τον Ολυμπιακό βυθισμένο σε περισυλλογή και κατήφεια για την τεράστια ευκαιρία που πήγε χαμένη, οι διώκτες του αναθαρρούν και μοιάζουν έτοιμοι να εξαπολύσουν τις τελικές αντεπιθέσεις τους. Αποδεικνύονται όμως κατώτεροι του αναμενομένου. Ο Παναθηναϊκός αφήνει τις τελευταίες του ελπίδες να πλησιάσει τον Ολυμπιακό χάνοντας στην Καβάλα από την τοπική ομάδα με 2-1. Μοναδική διώκτρια μένει η ΑΕΚ που καταβάλλει πολύ δύσκολα την Προοεδευτική με 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια με ένα γκολ του Μαλαδένη στο δεύτερο ημίχρονο.

Μετά τη λύτρωση από το Σαβέβσκι στην εκπνοή κόντρα στον Πανηλειακό στον Πύργο, είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που η ΑΕΚ λυτρώνεται στο τέλος και αποσπά τους πολύτιμους τρεις βαθμούς με το ισχνό 1-0. Μεταδίδει όμως με τη νίκη της το άγχος στον εσωστρεφή μετά τον αποκλεισμό Ολυμπιακό, ο οποίος με την καυτή ανάσα της Ένωσης πίσω του, υποδέχεται τον Εθνικό Αστέρα σε ένα ευτυχώς για εκείνον εύκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός «καθαρίζει» το ματς με 4-2 και ξαναπηγαίνει τη διαφορά στους 4 βαθμούς, αλλά είναι εμφανές ότι η ψυχολογία της ομάδας είναι στο ναδίρ.

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Τη λύση αναλαμβάνει να δώσει ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος πραγματοποιεί ηγετική εμφάνιση στου Ρέντη, καλεί τους παίκτες να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα και αναπτερώνει το ηθικό της ομάδας εξηγώντας ότι ευκαιρίες όπως εκείνη με τη Γιουβέντους θα ξαναδοθούν στο μέλλον για τον Ολυμπιακό, αρκεί να δίνει το «παρών» σε κάθε διοργάνωση του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού θεσμού. Οι ερυθρόλευκοι, αφού λυγίζουν δύσκολα την επόμενη αγωνιστική τον αξιόμαχο ΠΑΟΚ με 2-1, συνέρχονται και με απανωτές νίκες αποδεικνύουν την ανώτερότητά τους δικαιολογώντας απόλυτατον τίτλο του φαβορί.

Βελιγράδι και απώλειες

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Στο μεταξύ, η ΑΕΚ γράφει μια από τις ενδοξότερες σελίδες στην ιστορία της, ταξιδεύοντας στο Βελιγράδι εν μέσω εμπόλεμης κατάστασης, προκειμένου να διεξαχθεί φιλικός αγώνας με την Παρτιζάν για να σταματήσουν οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί σε Κόσσοβο, Μαυροβούνιο και στο δυτικό μέρος της Σερβίας. Ο συμβολισμός, η συγκίνηση και η φόρτιση είναι τεράστια και η ΑΕΚ γίνεται το σύμβολο της ελληνο-σερβικής φιλίας, της αλληλεγγύης και του πασιφισμού. Αρχηγός εκείνης της αποστολής ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μαζί με πλήθος προσωπικοτήτων από όλες της κοινωνικοπολιτικές βαθμίδες της χώρας.

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Εκείνο το μεγαλειώδες ταξίδι στο Βελιγράδι αποσυντόνισε όμως την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και μετά τις δύο απανωτές ήττες στη Νίκαια με 2-1 από τον Ιωνικό και στο Χαριλάου με 2-0 από τον Άρη, ετέθη σε κίνδυνο η δεύτερη προνομιούχος θέση που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League με τον Παναθηναϊκό να καραδοκεί. Για κατάκτηση πρωταθλήματος, ούτε λόγος, αφού ο Ολυμπιακός 5 μόλις στροφές πριν το τέλος έχει ξεφύγει ήδη με 8 βαθμούς διαφορά και ουσιαστικά έχει στεφθεί για 3η συνεχόμενη σεζόν πρωταθλητής.

Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Κάπως έτσι, φθάνουμε στην εμβόλιμη 30η αγωνιστική της Τετάρτης 12 Μαΐου του 1999. Παναθηναΐκός και ΑΕΚ καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους σε ένα παιχνίδι σχεδόν με νοκ-άουτ χαρακτήρα. Τυπικά γηπεδούχοι οι πράσινοι με το Γιώργο Βαρδινογιάννη να έχει δείξει την πόρτα της εξόδου στο Βασίλη Δανιήλ, επαναφέροντας στην τεχνική ηγεσία της ομάδας το Χουάν Ρότσα, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η σεζόν μέσω της κατάκτησης της δεύτερης θέσης.

Η ατμόσφαιρα από το πρώτο λεπτό μυρίζει μπαρούτι και στην κερκίδα και στο χορτάρι, με τους ποδοσφαιριστές να επιδεικνύουν υπέρμετρο ζήλο που ξεφεύγει από τα αθλητικά πλαίσια. Στο 24ο λεπτό θα γίνει η μοιραία φάση: ο Κώστας Κωνσταντινίδης κάνει φάουλ στον Κρίστοφερ Ρε και προς έκπληξη όλων, ο Λιβεριανός πρώην παίκτης της Άρσεναλ του επιτίθεται στην αρχή αποθώντας τον και στη συνέχεια χτυπώντας τον στο πρόσωπο. Ο Κωνσταντινίδης πέφτει στο έδαφος και ακολουθεί πανδαιμόνιο.

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Ο Ρε βρίσκεται εκτός εαυτού, στη γενική σύρραξη πρωτοστατεί ο νεαρός τότε Άγγελος Μπασινάς που επίσης γρονθοκοπεί το Χάρη Κοπιτσή και οι παίκτες γίνονται ένα κουβάρι. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης που όπως συνήθιζε τότε, παρακολουθεί τα τεκταινόμενα όρθιος από τη φυσούνα των αποδυτηρίων του ΟΑΚΑ, είναι έτοιμος να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο για να ηρεμήσει τα πνεύματα και να ξαναρχίσει το παιχνίδι, αφού ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη για να προσπεράσει την ΑΕΚ και να κατακτήσει τη δεύτερη προνομιούχο θέση.

"Κόλαση" στα επίσημα

Την ίδια στιγμή, στις θύρες Ρ1 και Ρ2 των «επισήμων», υπάρχει έντονη κινητικότητα και οπαδοί του Παναθηναϊκού κινούνται εναντίον του Δημήτρη Μελισσανίδη. Πετούν αντικείμενα προς το μέρος του, ισχυριζόμενοι ότι καθυβρίστηκαν από τους άντρες της προσωπικής του Ασφάλειας. Ο Βαρδινογιάννης αλλάζει κατεύθυνση και αντί να μπει στον αγωνιστικό χώρο κατευθύνεται στην κερκίδα.

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Στο μεταξύ, ο Ατματσίδης με σπριντ που θα ζήλευε και επαγγεματίας σπρίντερ, φτάνει στο κέντρο του γηπέδου όπου προς γενική κατάπληξη, εκτός εαυτού επιτίθεται στο συμπαίκτη του Κρίστοφερ Ρε! Προσπαθούν να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι, ο Ατματσίδης εν εξάλλω έχει πιάσει από το λαιμό το Ρε και πανικόβλητος ο πάγκος της ΑΕΚ, προεξέχοντος του Γενικού Αρχηγού Νίκου Στράτου, σπεύδει να κατευνάσει την οργή του τερματοφύλακα της Ένωσης.

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Την ίδια στιγμή, ακριβώς στο απέναντι σημείο, πέφτει παροιμιώδες ξύλο. Μπράβοι, οπαδοί, Αστυνομικοί δέρνονται και στο γενικό χαμό γρονθοκοπείται και ο Μίμης Δομάζος. Ο Βαρδινογιάννης έχει ανέβει στα σκαλιά του διαδρόμου με σκοπό να λήξει τη σύρραξη και – κατά λάθος όπως ειπώθηκε αργότερα – δέχεται χτύπημα από τον αδερφό του Δημήτρη Μελισσανίδη, Ιάκωβο. Πλέον εμπλέκεται και η Ασφάλεια του Γιώργου στο σκηνικό και το ξύλο γίνεται περισσότερο με καρέκλες να ίπτανται και να έχουν στόχο το κεφάλι του ισχυρού ανδρός της Ένωσης.

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Ο Δομάζος συγκρατείται με δυσκολία από παρευρισκόμενους αστυνομικούς αφού σε κατάσταση αμόκ προσπαθεί να δείρει το Μελισσανίδη και για πρώτη φορά στα χρονικά, αποσβολωμένοι οπαδοί και των δύο ομάδων παρακολουθούν σφοδρότατα επεισόδια, όχι στις κερκίδες, αλλά στον αγωνιστικό χώρο και στην κερκίδα των επισήμων!

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Στον αγωνιστικό χώρο ο διατητής Ψυχομάνης προσπαθεί να συμμαζέψει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και αποβάλλει τους Μπασινά και Ρε προκειμένου να σταματήσει η σύρραξη και να ξεκινήσει το παιχνίδι. Πράγματι, μετά από ένα πάρα πολύ έντονο τέταρτο της ώρας, τα πνεύματα ηρεμούν, τουλάχιστον στο χορτάρι, αφού στη Ρ1 η ένταση συνεχίζεται με τους άνδρες Ασφαλείας του Μελισσανίδη και τον ίδιο να αποχωρούν, για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης συνομιλώντας με το Μιχάλη Τροχανά και τον Κώστα Γενεράκη εξηγούσε ότι πρόθεσή του ήταν να ηρεμήσει τα πνεύματα και να συνετίσει τους ανθρώπους του Μελισσανίδη, που όπως δήλωσε «έβριζαν Παναθηναϊκούς και αυτό είναι ανεπίτρεπτο».

Στο ημίχρονο και αφού πληροφορήθηκε ότι κάμερα ιδιωτικού σταθμού έχει καταγράψει τα συμβάντα, θα κατορθώσει να βρει τον κάμεραμαν και να του αφαιρέσει τα «πειστήρια», ενώ σε συζήτησή του με το Στράτο Γιδόπουλο θα καταφερθεί εναντίον του Μελισσανίδη λέγοντας με νόημα: «Ο Μελισσανίδης είδε πολύ μεγάλη τη σκιά του. Να του πεις ότι από εδώ και πέρα πρέπει να προσέχει. Εγώ αυτά δεν τα σηκώνω, δεν καταλαβαίνω από αυτά τα κόλπα και θα με βρει μπροστά του.».

Επακόλουθα

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Το παιχνίδι μετά τα απίστευτα περιστατικά κύλησε σε πολύ χαμηλό τέμπο με κακό θέαμα και την ΑΕΚ να παίρνει τελικά αυτό που θέλει, αποσπώντας την ισοπαλία χωρίς σκορ. Η σχέση Βαρδινογιάννη-Μελισσανίδη πέρασε από σαράντα κύματα, μέχρι που οι δύο άνδρες εξομάλυναν τις σχέσεις τους υπό τη θλιβερή περίσταση της κηδείας του Προέδρου των Προέδρων της ΑΕΚ, Λουκά Μπάρλου, τον Οκτώβριο του 1999, μόλις 5 μήνες μετά το απίστευτο περιστατικό του ΟΑΚΑ. Έκτοτε είναι καλοί φίλοι και μάλιστα ο «Καπετάνιος» έχει βρεθεί πολλές φορές και σε αγώνες της ΑΕΚ, ειδικότερα από τη σιγμή που ο Μελισσανίδης ξαναπήρε τα ηνία της ποδοσφαιρικής ομάδας. Όσο για το Ρε, το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε την ταφόπλακα της ούτως ή άλλως αρνητικής παρουσίας του στην ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να επιστρέψει άρον άρον στη Μεγάλη Βρετανία.

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Ενώ ο Ολυμπιακός πανηγύριζε και τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, η μάχη για τη δεύτερη θέση συνεχίστηκε αδυσώπητα με κομβικό παιχνίδι για την κατάκτησή της, το περιβόητο ματς της 32ης αγωνιστικής στο Καυταντζόγλειο, μεταξύ του Ηρακλή και της ΑΕΚ. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που επίσης έμεινε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και το συνοδεύουν άπειρες αναφορές που ανάγονται στη σφαίρα του θρύλου. Αυτή όμως είναι μια άλλη ιστορία...

Η μάχη Τίγρη-Ρίνγκο για το Champions League το 1999

Τα καλύτερα του Zastro:

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Το σκάνδαλο Ταπί, η Μαρσέγη και ο Ολυμπιακός

Όταν οι "Επιστήμονες" κυνηγούσαν τον "Φονιά"

News 24/7

24MEDIA NETWORK