Η μέρα που ο Ντιέγκο Μαραντόνα έπαιξε μπάλα με τον Εσκομπάρ!

Αγαπημένη συνήθεια του διαβόητου βαρώνου ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ, όταν δεν έβαζε βόμβες, δεν έκανε απαγωγές και δεν σκότωνε αντιπάλους, ήταν να καλεί γνωστούς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και να τους βάζει να παίζουν μπάλα. Ανάμεσά τους και ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος τον επισκέφθηκε κι έπαιξε μαζί του στη φυλακή, φυσικά με το αζημίωτο! Διαβάστε την απίθανη ιστορία...

Η μέρα που ο Ντιέγκο Μαραντόνα έπαιξε μπάλα με τον Εσκομπάρ!

Ένα από τα πολλά πάθη του Πάμπλο Εσκομπάρ, του Κολομβιανού ναρκέμπορου που -πολλοί- γνωρίσαμε μέσα από τις σειρές «Narcos» και «Pablo Escobar, El Patron de Mal» ήταν και το ποδόσφαιρο.

Αγαπημένη του συνήθεια όταν δεν έβαζε βόμβες, δεν έκανε απαγωγές και δεν σκότωνε αντιπάλους του, ήταν να καλεί γνωστούς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στο ράντσο του και μαζί με τους συνεργάτες του να επιλέγουν ομάδες, να βάζουν στοιχήματα και στο τέλος ο νικητής να κερδίζει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Σαν να παίζεις δηλαδή Pro Evolution στο Play Station αλλά με τους πραγματικούς ποδοσφαιριστές!

Η πρόσκληση στον "Ντιεγκίτο"

Κάπου εδώ μπαίνει στην ιστορία και ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Αργεντινός άσος που μεγαλούργησε στα γήπεδα τη δεκαετία του ’90, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί σε ένα από τα γνωστά παιχνίδια του Πάμπλο Εσκομπάρ. Βλέπετε, όταν έχεις λεφτά μπορείς να κάνεις τα πάντα. Ακόμα και να φέρεις για μία μέρα τον πιο διάσημο ποδοσφαιριστή του πλανήτη να παίξει για σένα!

Ήταν το 1991, όταν ο Μαραντόνα έλαβε πρόσκληση –για την ακρίβεια ένα σωρό από εκατομμύρια δολάρια– προκειμένου να επισκεφθεί την Κολομβία για ένα φιλικό αγώνα, στον οποίο θα συμμετείχαν και άλλοι γνωστοί ποδοσφαιριστές όπως ο εγχώριος σταρ και τερματοφύλακας από τη Μεντεγίν (σ.σ. γενέτειρα του Εσκομπάρ), Ρενέ Χιγκίτα.

«Με πήγαν σε μία φυλακή, περιτριγυρισμένη από χιλιάδες φύλακες» θα αποκαλύψει μερικά χρόνια αργότερα ο Ντιέγκο Μαραντόνα. «Είπα, τι στο καλό συμβαίνει εδώ; Θα με συλλάβουν;».

Η μέρα που ο Ντιέγκο Μαραντόνα έπαιξε μπάλα με τον Εσκομπάρ!

Βέβαια, δεν μιλάμε για οποιαδήποτε φυλακή αλλά για την «Catedral», που έχτισε ο ίδιος ο Εσκομπάρ, μετά από συμφωνία με την κυβέρνηση προκειμένου μαζί με τους συνεργάτες του να εκτίσουν την ποινή τους. Μόνο φυλακή δεν θύμιζε, όπως επιβεβαιώνει και ο Ντιεγκίτο.

«Εμοιαζε περισσότερο με πεντάστερο ξενοδοχείο του Ντουμπάι παρά με φυλακή» θα πει, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε ιδέα για τη δράση του 7ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

«Με σύστησαν στον Εσκομπάρ και μου είπαν: Ντιέγκο, αυτό είναι το αφεντικό. Ήταν πολύ ευγενικός, αλλά δεν είχα ιδέα ποιος ήταν, καθώς δεν διάβαζα εφημερίδες ούτε έβλεπα τηλεόραση εκείνη την εποχή. Ήξερα μόνο ότι κάποιος πολύ σημαντικός άνθρωπος της Κολομβίας ήθελε να με γνωρίσει».

"ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ"

Αφού μίλησαν λίγο για ποδόσφαιρο, ο Εσκομπάρ του είπε πως τον θαύμαζε γιατί εκτός από κορυφαίος ποδοσφαιριστής οι δυο τους είχαν και πολλά κοινά. «Όπως το γεγονός ότι γεννηθήκαμε μέσα στη φτώχια και καταφέραμε να ανέβουμε ψηλά» θα προσθέσει.

Ο φιλικός αγώνας έγινε, δεν μάθαμε ποτέ εάν η ομάδα του Μαραντόνα κέρδισε αλλά εκείνο που θα μείνει αξέχαστο στον Αργεντινό σταρ, είναι το πάρτι που ακολούθησε. «Αμέσως μετά έγινε ένα πάρτι με τα καλύτερα και ωραιότερα κορίτσια που συνάντησα ποτέ στη ζωή μου. Και ήταν μέσα σε μία φυλακή! Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Το επόμενο πρωί με πλήρωσε και είπαμε αντίο».

Η μέρα που ο Ντιέγκο Μαραντόνα έπαιξε μπάλα με τον Εσκομπάρ!

Για τον Μαραντόνα, που δεν δίσταζε να φωτογραφηθεί με μέλη της ιταλικής μαφίας όσο αγωνιζόταν στη Νάπολι, αυτό το περιστατικό ήταν ένα ακόμα κεφάλαιο σε μία εντυπωσιακή καριέρα στο ποδόσφαιρο. Για τον Εσκομπάρ, που έπεσε νεκρός από πυρά της κολομβιανής αστυνομίας το Δεκέμβριο του 1993, μία ακόμα επίδειξη δύναμης του πώς ένας άνθρωπος ξόδευε τα εκατομμύρια δολάρια που κέρδιζε από το εμπόριο κοκαΐνης.

Για την ιστορία, ο Κολομβιανός ναρκέμπορος ήταν φανατικός οπαδός της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν και όχι της τοπικής αντιπάλου της, Ατλέτικο Νασιονάλ (σ.σ. όπως μάθαμε από το Narcos). Στην πόλη του τον έβλεπαν σαν Θεό. Έδινε χρήματα στους φτωχούς, τους έχτιζε σπίτια και έφτιαχνε γήπεδα ποδοσφαίρου ώστε να παίζουν τα φτωχά παιδιά για να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά. Στην υπόλοιπη Κολομβία, απλά τον μισούσαν.

Συνήθιζε να κυκλοφορεί με ποδοσφαιρικά παπούτσια (με τάπες), τα οποία λένε ότι φορούσε και την ημέρα που σκοτώθηκε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK