Η νοοτροπία των ΓκουμοΜπασινάδων

Η νοοτροπία των ΓκουμοΜπασινάδων
Το πρωτάθλημα απωλέσθη για τον Παναθηναϊκό μας με τρόπο σκληρό αλλά μάλλον δίκαιο (με βάση την απόδοση αλλά και τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών όπου η ομάδα αυτοκτόνησε κυριολεκτικά) καταδεικνύοντας ότι πράγματι είναι ώρα για αυτοκριτική, σοβαρό προγραμματισμό και εύστοχες μεταγραφές.

Θέλω όμως δυστυχώς να σταθώ σε κάτι το οποίο, μέσα σε όλα τα άλλα, εκνεύρισε αφάνταστα πολύ μεγάλο μέρος του Παναθηναϊκού κόσμου. Αναφέρομαι φυσικά στις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ δηλώσεις και την ΜΙΖΕΡΗ και ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΗ στάση του αρχηγού (ήμαρτον!!) της πιο ιστορικής και ένδοξης ελληνικής ομάδας, του κ. Γιάννη Γκούμα. Είναι προφανές ότι ο κ. Γκούμας, μετά από τόσα πολλά χρόνια κατά τα οποία βρίσκεται στην ομάδα, ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ΠΟΥ παίζει και ΤΙ πρεσβεύει αυτή η ομάδα. Δεν έχει καταλάβει ο κ. Γκούμας ότι ο Παναθηναϊκός και κατ’ επέκταση οι οπαδοί που τον ακολουθούν και τον πονάνε, είναι περήφανοι και αξιοπρεπείς και δεν μυξοκλαίνε σαν κακομαθημένα ηττοπαθή ανθρωπάκια που έχουν μάθει πάντα να κατηγορούν κάποιον άλλον ή κάτι άλλο όταν αποτυγχάνουν. Πόσο μάλλον όταν τούτο γίνεται με τον τόσο άκομψο και χοντροκομμένο τρόπο τον οποίον επέλεξε ο κ. Γκούμας.
Ντράπηκα κ. Γκούμα ως οπαδός του Παναθηναϊκού όταν έκπληκτος σας είδα να εκπροσωπείτε ως αρχηγός την ομάδα και να ξεστομίζετε αυτές τις μίζερες απόψεις σας για την απώλεια του πρωταθλήματος, δίνοντας λαβή στους «άλλους» να μας χλευάζουν δικαιολογημένα.

Για να εξηγούμαι, δεν αμφισβητώ την αγωνιστική αξία του κ. Γκούμα ούτε την προσφορά του μέσα στο γήπεδο, αλλά επιτέλους κάποιος ας του κλείσει το στόμα και κάποιος ας του πάρει διά παντός το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο αρχηγός της ομάδας δεν πρέπει αναγκαστικά να είναι ο πιο παλιός αλλά αυτός που πρώτιστα εμπνέει σεβασμό στους συμπαίκτες του, στους οπαδούς της ομάδας και στους αντιπάλους. Στον τομέα αυτόν αποτύχατε παταγωδώς κ. Γκούμα και μας υποχρεώσατε να απολογούμαστε για πράγματα τα οποία είπατε και δεν εκφράζουν κανένα υγιώς σκεπτόμενο οπαδό του Παναθηναϊκού. Η δε αναφορά μου στον κ. Μπασινά στον τίτλο της επιστολής μου, έχει τη σημασία της. Αμφότεροι εκφράζουν αυτή τη μεμψίμοιρη νοοτροπία η οποία τόσο πολύ στοίχισε στην ομάδα τα τελευταία χρόνια και από την οποία πρέπει επιτέλους να απαλλαγούμε!! Ας μείνει ο κ. Γκούμας στην ομάδα, εάν έτσι κρίνει ο προπονητής και η διοίκηση, αλλά μόνον εφόσον αλλάξει τη νοοτροπία του μόνιμου καταλογισμού ευθυνών σε τρίτους, η οποία τον διακατέχει. Και επειδή τούτο είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί, ας περιοριστεί στο να είναι ένας δυναμικός στρατιώτης μέσα στο γήπεδο, αφήνοντας σε άλλους την έκφραση απόψεων και θέσεων.

Τέλος, εύχομαι προπονητικό team και διοίκηση να έλαβαν το μήνυμα της εφετινής χρονιάς και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας με γνώμονα το πολύ πρόσφατο παρελθόν. Θεωρώ ότι η αρχή από πλευράς διοίκησης έγινε επιτυχημένα με την πρόσληψη του κ. Μαλεζάνι και του κ. Σπράι. Η δυναμική την οποία έχει η ομάδα πρέπει να εμπλουτιστεί με την προσθήκη «ΚΑΛΩΝ» παικτών. Είμαι βέβαιος ότι στην ομάδα γνωρίζουν τι σημαίνει «καλοί» παίκτες. Απομένει να πληρώσουν κάτι παραπάνω και να τους αποκτήσουν αποφεύγοντας τα ημίμετρα και τα «ημίπαλτα» του πρόσφατου παρελθόντος.

Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Γιαννουλάκης

News 24/7

24MEDIA NETWORK