Η Σιωπή Των Αμνών

Η Σιωπή Των Αμνών

"Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε. Βλέποντας τον αγώνα Πανιώνιος-Ντιναμό Τιφλίδας νομίζω, ότι θα μπορούσε να είχε γίνει 1-3 στο 70' και δεν άφηνε οποιεσδήποτε υπόνοιες για στήσιμο. Ο καθένας μπορεί να βλέπει ότι θέλει. Ο Γερμανός διαιτητής αναμειγνύει τον ευατό του, μετά τη μισή Γερμανία και μετά τη μισή Ευρώπη". Τάδε έφη Βασίλης Γκαγκάτσης, πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στις 15 Φεβρουαρίου για την πιθανότητα ελληνικής εμπλοκής Χόιτσερ, που συνταράσσει το ποδόσφαιρο τον τελευταίο ενάμισι μήνα.

(link:56287)Δρ.Γκέρχαρντ Καπλ: "Συνεχίζουμε τις έρευνες"(/link)
Λίγο καιρό αργότερα έρχεται ο καθ'ύλην αρμόδιος για λογαριασμό της ΟΥΕΦΑ, Δρ. Καπλ να δηλώσει ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν και θα πάρουν αρκετό χρόνο. Προσωπικά μου έδωσε την εντύπωση ενός ανθρώπου που ήδη σχεδιάζει τα επόενα βήματά του. Τόσος χρόνος και τόσος κόπος για μία τυπική διαδικασία;

Τη Τρίτη (08/03) οι γερμανικές αρχές με τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόρριψης αίτησης αποφυλάκισης των Κροατών, επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά αλλά με τον πλέον επίσημο τρόπο την εγκυρότητα και αξιοπιστία της κατάθεσης Χόιτσερ, στην οποία αναφέρει και ελληνική εμπλοκή στο θέμα. Αξιοπιστία η οποία αμφισβητήθηκε από Ελληνες παράγοντες επί ένα μήνα.

Πλέον, είναι δυστυχώς γεγονός, ότι η ΕΠΟ στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει δει το φως της δημοσιότητας στα χρονικά του ποδοσφαίρου, δεν το αντιλήφθηκε καν αρχικά και εν συνεχεία δεν κατάλαβε την έκταση και την σοβαρότητά του. Και σήμερα που γράφεται αυτό το κείμενο, δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κανένα στοιχεία για την υπόθεση, ούτε καν κάποια ανακοίνωση, πέραν της προαναγγελίας της επίσκεψης Γκαγκάτση στον εισαγγελέα για την «πάγκοινη επιθυμία ενημέρωσης». Η οποία ουδέποτε εκπληρώθηκε. Τα ερωτήματα πάμπολλα. Γιατί ο πρόεδρος της ΕΠΟ πάει στον εισαγγελέα για μία τυπική και άνευ ουσίας υπόθεση; Η περίφημη ενημέρωση από τη γερμανική ομοσπονδία τι απέγινε; Γιατί ζητήθηκε εχεμύθεια από τους Γερμανούς, οι οποίοι τα δικά τους άπλυτα τα βγάζουν καθημερινά στη φόρα; Εμπλέκεται εν ενεργεία διαιτητής, όπως αναρωτήθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, εξερχόμενος από τον εισαγγελέα; Η περιβόητη κάρτα SIM τι περιέχει και από ποιον επεξεργάζεται;
(link:55832)Ολο το ιστορικό της υπόθεσης Χόιτσερ(/link)

Για να μην παρεξηγηθώ: Ούτε προηγούμενα έχω με την ΕΠΟ, ούτε διαφορές με κάποιον και πρώτος αποδέχομαι την καλή δουλειά που κάνει το γραφείο Τύπου της ελληνικής ομοσπονδίας, ειδικά διαδικτυακά. Με τον ίδιο τον κ.Γκαγκάτση έχω μιλήσει για δύο λεπτά κατά τη διάρκεια του Euro στη μοναδική φορά που τον έχω δει από κοντά. Και όταν όλοι τον έβριζαν, εγώ έγραφα για τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλλε για το καλό της Εθνικής ομάδας.

Αλλά δεν μπορεί ο πρόεδρος της ομοσπονδίας που εκπροσωπείται από την πρωταθλήτρια Ευρώπης να σιωπά σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση. Αν τέλει η όλη υπόθεση, όπως υποστήριζε, στερείται σοβαρότητας, ας προχωρήσει σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση προς όλους όσους κατηγορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο ως «εύκολο για επηρεασμό αποτελεσμάτων».

(link:1567)Μας φτύνουν, δεν ψιχαλίζει(/link)

Το ίδιο ισχύει και για την ΕΠΑΕ. Καλή η τηλεοπτική φραγή του δίωρου της Κυριακής. Ας υποθέσουμε ότι θα φέρει κάθε Κυριακή 10.000 κόσμο περισσότερο στα γήπεδο. Τι να το κάνουμε, όμως, κ.Λυκουρέζο, όταν το 70% αυτών πιστεύει –βάσει της δημοσκόπησης του contra.gr- ότι δεν βλέπει «καθαρό» θέαμα;

Αλλά και ο Τύπος δεν πάει πίσω. Ο αθλητικός, αγκυλωμένος στα οπαδικά, δεν βρίσκει χρόνο και χώρο για έρευνες. Τα υπόλοιπα ΜΜΕ που βρίσκουν χρόνο για τις σχέσεις του συμπαθέστατου Περικλή του Fame Story, δεν ασχολούνται με το μεγάλο πρόβλημα του λαοφιλέστερου αθλήματος της χώρας. Αυτοί που ερευνούν την υπόθεση, είναι μετρημένοι. Το contra.gr διαδικτυακά, το Εθνος, το Goalnews, το Sportime περιστασιακά, το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και η τηλεοπτική δίκη του ΕΧΤRA, να ασχολούνται με το αυτονόητο: τη διερεύνηση της αλήθειας. Οι υπόλοιποι «αγρόν αγοράζουν» ως καλά προβατάκια.

Μυστήρια ράτσα ο Ελληνας: φωνάζει στο γήπεδο «ημίχρονο διπλό, άσο τελικό» ή κατά καιρούς «είναι στημένο, οε οε οε» και όταν αποκαλύπτονται στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση δε γνωρίζει τίποτα, σιωπά σαν τους γνωστούς αμνούς. Οι οποίοι βεβαίως και αυτοί κάποια στιγμή βελάζουν, όταν πια φτάνει κοντά ο λύκος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK