Η... σκοπιμότητα του ορισμού Παπαδόπουλου στο ντέρμπι

Πολύ κουβέντα σήκωσε η επιλογή - έκπληξη των Τριτσώνη – Κουκουλάκη να ορίσουν στο ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός τον "άγουρο" Γιάννη Παπαδόπουλο, της Ένωσης ...Γραμμένου. Ο Αλέξης Πλατής καταγράφει τα δύο σενάρια αυτού του ορισμού και γιατί η ΚΕΔ δεν έστειλε κάποιον διεθνή διαιτητή στο ΟΑΚΑ.

Η... σκοπιμότητα του ορισμού Παπαδόπουλου στο ντέρμπι
koukoulakis papadopoulos tritsonis

Μια μεγάλη έκπληξη επιφύλασσε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Κι αυτό αφού επέλεξε τον “άγουρο” Γιάννη Παπαδόπουλο από την Μακεδονία (δηλαδή από την Ένωση του Βαγγέλη Γραμμένου, ο οποίος προαλείφεται για νέος πρόεδρος της ΕΠΟ), για να σφυρίξει το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής 2/4 ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας ταυτόχρονα στον… πάγκο τους εφτά (7) διεθνείς ρέφερι.

Επιλογή που ασφαλώς προκάλεσε...σχόλια και έχει το ρίσκο της καθώς ο 34χρονος διαιτητής βρίσκεται μόλις στην δεύτερη του χρονιά στον πίνακα της Super League, με μόλις 20 αγώνες στο ενεργητικό του και χωρίς παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια.

Γιατί όμως, η ΚΕΔ και ο Σταύρος Τριτσώνης με τον Μιχάλη Κουκουλάκη δεν επέλεξαν διεθνή διαιτητή;

Σε αντίθεση με το πρόσφατο ντέρμπι των "αιωνίων" Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, όπου από τον πίνακα των διεθνών - για διάφορους λόγους - μόνο ο Γιώργος Κομίνης ήταν διαθέσιμος (και ορίστηκε), αυτή την φορά από την λίστα των "7" εκτός μάχης είχαν τεθεί μόνο δύο ρέφερι: ο Γιώργος Κομίνης που δεν μπορεί να παίξει δεύτερο σερί παιχνίδι των "πράσινων" και ο Τάσος Σιδηρόπουλος που βρίσκεται στα… πιτς.

Γιατί η ΚΕΔ λοιπόν, δεν επέλεξε έναν εκ των Καλογερόπουλου, Παπαπέτρου, Αρετόπουλου, Μάνταλου, Κύζα (οι υπόλοιποι διεθνείς ρέφερι);

Το ένα από τα δύο σενάρια που "παίζει" είναι ότι η Επιτροπή πλέον, δεν δείχνει να εμπιστεύεται τους διεθνείς ρέφερι. "Οι εφτά διεθνείς δεν είναι επιλογή τους, τους βρήκαν όταν ανέλαβαν την Επιτροπή" ακούγεται χαρακτηριστικά. Οι πιθανότητες πάντως, να ισχύει αυτό το σενάριο δεν είναι πολλές.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο (με τις περισσότερες πιθανότητες), η ΚΕΔ δεν θέλησε να ρίξει κάποιον διεθνή στο ντέρμπι για να μην "καεί" με ενδεχόμενη κακή διαιτησία μία εβδομάδα πριν από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό αλλά το κυριότερο εν όψει των πρώτων ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας (Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός - ΑΕΚ στις 12 και 13/4).

Η ΚΕΔ τόσο την 26η αγωνιστική (το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί), όσο και στην εμβόλιμη 27η αλλά και την 28η που προηγούνται του Κυπέλλου Ελλάδας, θα κάνει ειδική "διαχείριση" στους διεθνείς, δεν θα τους ορίσει σε συνεχόμενα παιχνίδια και αν τους δώσει αγώνες, αυτοί δεν θα είναι υψηλής επικινδυνότητας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK