Η τωρινή "καψούρα" με Πέλκα, η παλιά αγάπη με Φορτούνη

Η "Φορτουνιάδα" στα μεταγραφικά της Μπεσίκτας ξεκίνησε νωρίς αυτή την φορά αλλά ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ έμαθε για το... φρέσκο ελληνικό έρωτα της πρωταθλήτριας Τουρκίας. Οι 2 διαφορετικοί Τούρκοι σκάουτ που είδαν και έκαναν θετική εισήγηση για Πέλκα, το σκάναρισμα από τον ίδιον τον τσιφ σκάουτ και τα 3 με 5 μύρια.

Η τωρινή "καψούρα" με Πέλκα, η παλιά αγάπη με Φορτούνη

Αν είχατε να διαλέξετε μεταξύ Κώστα Φορτούνη και Δημήτρη Πέλκα ποιόν θα παίρνατε στην ομάδα σας; Δημιουργικοί χαφ και οι δύο (αν και διαφορετικού στυλ), συνομήλικοι (ένα χρόνο μεγαλύτερος ο 25χρονος Τρικαλινός) , "ομόσταβλοι" μανατζερικά (στην εταιρίαRogonτου Πολ Κουτσολιάκου) και διεθνείς (βασικός αυτός του Ολυμπιακού, εσχάτως κλήθηκε από τον Σκίμπε ο άσος του ΠΑΟΚ).

Γιατί σας βάζω δύσκολα; Επειδή και οι δύο το τελευταίο διάστημα φέρεται να βρίσκονται στη λίστα της Μπεσίκτας. Για την ακρίβεια να... ανταγωνίζονται για μια θέση στα μεταγραφικά "θέλω" της πρωταθλήτριας Τουρκίας. Με μια σημαντική διαφορά, τουλάχιστον σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ: ο Φορτούνης είναι μια... παλιά αγάπη της Μπεσίκτας ενώ ο Πέλκας ένας φρέσκος ποδοσφαιρικός έρωτας...

Πάμε γρήγορα στο δια ταύτα:

1ον) Ο Φορτούνης την τελευταία 2ετία... απασχολεί στάνταρ το μεταγραφικό ρεπορτάζ της τουρκικής ομάδας, διαθέτει τον δικό του... φάκελο στο τμήμα σκάουτινγκ της Μπεσίκτας που άνοιξε πριν από περίπου 4 χρόνια, με τον προπονητή της, Γιουνές, να έχει σταθερά καλή άποψη για τον Έλληνα άσο. Πόσο πλήρης είναι ο φάκελος της αποδεικνύεται από τα διάφορα... νούμερα που περιλαμβάνει: από τον πόσο τον κοστολογεί επίσημα ο Ολυμπιακός, μέχρι την χρηματιστηριακή του αξία αλλά και την αντιστοιχία με την... πραγματική του αξία (σε... ευρώ), όπως δηλαδή την προσεγγίζουν – εκτιμούν οι Τούρκοι "ειδικοί".

2ον)Όσον αφορά στο επιχείρημα πως ο Φορτούνης προορίζεται για "αντι – Οζιακούπ", αν ο διεθνής Τούρκος μέσος πουληθεί τον Γενάρη (επειδή δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του), όπως δηλαδή μεταφέρθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ από την Τουρκία, το συγκεκριμένο σενάριο... μπάζει! Γιατί ο Οζιακούπ είναι 6-8άρι, που αγωνίζεται είτε στην δυάδα των κεντρικών χαφ, στο 4-2-3-1 του Γιουνές, είτε ως καθαρό 8άρι στο 4-3-3. Και διαφορετικού στυλ μέσος από τον Φορτούνη...

3ον) Ο Πέλκας, σύμφωνα με πληροφορίες από την πιάτσα τωνagents,στο δεδομένο ταιμινγκ κάνει μεγαλύτερο γκελ στους ανθρώπους της Μπεσίκτας από τον Φορτούνη. Πάρτε και την απόδειξη: είναι συνήθης τακτική ξένων ομάδων που διαθέτουν οργανωμένο τμήμα σκάουτινγκ, να στέλνουν διαφορετικούς σκάουτς να τεστάρουν κάποιον υποψήφιο στόχο. Τον Πέλκα, λοιπόν, έχουν σκανάρει δυο Τούρκοι σκάουτ, οι οποίοι έκαναν ξεχωριστά εισήγηση (χωρίς να ξέρει ο ένας του άλλου) πως πρόκειται για παίκτη που αξίζει περαιτέρω παρακολούθηση και αξιολόγηση. Για αυτό τον λόγο ήρθε για χάρη του Πέλκα στην Ελλάδα ο τσιφ σκάουτερ της Μπεσίκτας,Γκχοκάν Κεσκίν. Και σε αυτόν άρεσε ο 24χρονος μέσος

4ον)Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να πληρώσουν την ρήτρα των 7 εκατ. Ευρώ που μπήκε στο νέο συμβόλαιο του Πέλκα με τον ΠΑΟΚ αλλά σύμφωνα με τις μανατζερικές πηγές αν στην Μπεσίκτας ανάψει πράσινο για την απόκτησή του τα (μίνιμουμ) τρία με (μάξιμουμ) πέντε μύρια μπορούν να τα δώσουν.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Twitter για ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK