Ιππότες, ή αιώνιοι ιπποκόμοι τους(;)

Ιππότες, ή αιώνιοι ιπποκόμοι τους(;)
Εγώ για άλλη μια φορά θα πάω κόντρα σε όλους αυτούς που μετά τον ανατριχιαστικό θρίαμβο της εθνικής του Όττο πιστεύουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ως δια μαγείας έπαψε να είναι ο φτωχός συγγενής των υπολοίπων μεγάλων δυνάμεων της ηπείρου μας, και όπου «να’ναι…τους φτάνει στην κορυφή της ποδοσφαιρικής πυραμίδας», (αστεία ατάκα) κάνοντας κάποια σύντομα σχόλια για την κλήρωση των τριών ομάδων μας στην διοργάνωση του Νέου Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ!

Δεν διστάζω να πω πως η ποιο άτυχη της κλήρωσης ήταν η ομάδα της ΑΕΚ! Θεωρώ πως θα τερματίσει στο ποιο αισιόδοξο σενάριο τέταρτη, ενώ δεν είμαι καθόλου μα καθόλου σίγουρος αν θα μπορέσει να κάνει έστω μία νίκη, σε ένα από τα 4 παιχνίδια που θα δώσει! Σεβίγια, Λιλ και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, θεωρώ ότι είναι λίγο ως πολύ καλύτερες ομάδες από την δικιά μας! Ευτυχώς που έχει έναν προπονητή με μοντέρνες ιδέες(για τον Σάντος μιλώ) και ωραία στησίματα, βάσει του έμψυχου υλικού που διαχειρίζεται, και ίσως αποδώσει καλά και στα παιχνίδια που πολλοί ΔΕΝ θα την πιστεύουν διόλου!

Εύχομαι να βγω ψεύτης, αλλά πολύ φοβούμαι ότι αν η ομάδα βρεθεί σε ένα δυο άσχημα βράδια, μπορεί να αρχίζουμε να παρακαλάμε από ένα σημείο και ύστερα… «…να τελειώσει αυτό το μαρτύριο των αγώνων του ομίλου, όπως και όπως και γρήγορα, να πάμε στα σπίτια μας»! Αυτά για την ΑΕΚ!

Ο ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ θεωρώ ακολούθως ότι μπορεί στο καλύτερο και πιο αισιόδοξο σενάριο να έρθει τρίτος!(20% πιθανότητα) Αν εξαιρέσω την Νιούκασλ Γιουνάιτεντ, που έχει κάποιο προβάδισμα για την πρωτιά, η Σπόρτινγκ και η Σοσό, ΔΕΝ είναι τα θηρία εκείνα που σε κομματιάζουν ευθύς εξαρχής! Η Ντινάμο Τιφλίδος, είναι μια ομάδα – αίνιγμα! Είναι αρκετά ύποπτη και σαφέστατα υποψήφια για μία τουλάχιστον έκπληξη! Ο όμιλος αυτός…είναι σαφώς πιο ήπιος από αυτόν της ΑΕΚ! Είναι ένας όμιλος…πονηρός!

Τέλος, το μικρό Αιγάλεω… το παραδέχομαι και μακάρι να στέκεται κόντρα στους μεγάλους ως ίσος προς ίσο για τα επόμενα 4 – 5 χρόνια!(αν μπορεί και παραπάνω, ακόμα καλύτερα) Πιστεύω ότι δεν θα κάνει νίκη εύκολα, αλλά θα μαζέψει εμπειρίες και θα παίξουν οι άξιοι και συμπαθητικότατοι παίκτες του σε 2 γήπεδα, αυτό της Λάτσιο και εκείνο της «Μπόρο», που θα παρακαλάνε να μην τελειώσει ο αγώνας, γοητευμένοι από την ατμόσφαιρα και τον τρόπο που οι ξένοι φίλαθλοι απολαμβάνουν τις ομάδες τους και τον αγώνα!

Είμαι εκατό της εκατό σίγουρος και πεπεισμένος πλέον, πως αυτή η τρομακτική Παγκόσμια επιτυχία της ομάδας του Όττο, δεν θα μας βγει σε καλό στο επίπεδο των συλλόγων μας! Ουδεμία γνωστή ομάδα δεν θα σε υποτιμά τώρα – όπως συνέβαινε πολλάκις πρώτα – και αυτό θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα εκεί που οι πιθανότητες σου ήταν π.χ. 20% να αποσπάσεις μια ισοπαλία στην έδρα μια καλής ομάδας, πλέον θα είναι 10%! Οι της Ουντινέζε υποτίμησαν τον Πανιώνιο, αλλά στα εκτενή στιγμιότυπα που είδα το βράδυ της επομένης, η πρόκρισή του ΔΕΝ οφείλεται στην δική του καλή απόδοση, αλλά στα πολύ άσχημα σουτ των παικτών της ομάδας του Φρίουλι! Μέτρησα 5 – 6 άριστες ευκαιρίες για γκολ των Ιταλών και νομίζω ότι η πρόκριση ήταν στο τσαντάκι τους και…την άφησαν να τους πέσει αδικαιολόγητα! Κοινώς(;) Αυτοκτόνησαν!

Ακόμα οι ευρωπαίοι, δεν έχουν πιστέψει πως τους πιάσαμε στον ύπνο και τους ξεγελάσαμε, κλέβοντάς τους το βαρύτιμο τρόπαιο και μέχρι να το συνειδητοποιήσουν,(αν…) εμείς αν φερθούμε πονηρά και έξυπνα, μπορούμε να τους κλείσουμε το σπίτι μερικές ακόμα φορές! Όμως, δεν θα κρατήσει για πολύ αυτό το ψέμα, να είστε σίγουροι! Το λάθος όλης της Ευρώπης να μας υποτιμήσει, λάθος που οφείλεται κατ’εμέ σε «κακή εκτίμηση, που οφείλεται στον εγωισμό της», θα την κάνει σύντομα προσεκτική όταν θα μας αντιμετωπίζει! Καλούμαστε το γρηγορότερο δυνατόν να γίνουμε ΙΠΠΟΤΕΣ από ΙΠΠΟΚΟΜΟΙ που ήμασταν τόσα χρόνια…ΚΑΙ στο συλλογικό επίπεδο!

Αυτά…και ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ στις ομάδες!

News 24/7

24MEDIA NETWORK