Ιστορία Καλοκαιρινής Τρέλας Νο2

Ιστορία Καλοκαιρινής Τρέλας Νο2

Ο Paparazzi κάνει την υπέρβαση! Μετά από εξοντωτικές έρευνες και συνεχείς διαβουλεύσεις, κατάφερε και εξασφάλισε συνέντευξη με τον άνθρωπο που έψαχναν μανιωδώς όλα τα ΜΜΕ. Αυτός που γνωρίζει καλύτερα απ’όλους τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων, μιλάει αποκλειστικά στη στήλη, σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί. Ο Κούλης Μεταγραφολίδης, ο «γκουρού» των μεταγραφών και των μεγάλων «μπαμ», αποκαλύπτει αυτά που θέλετε να μάθετε και ουδείς σας τα έχει πει. Ηρθε ο Σαβιόλα; Υπέγραψε ο Φίγκο; Σε ποιο δωμάτιο έμεινε ο Λιούνγκμπεργκ; Πότε θα παίξει στην Ελλάδα ο Ρονάλντο;
Αυτά και άλλα πολλά στην σούπερ αποκαλυπτική συζήτηση με τον Μεταγραφολίδη, αποκλειστικά για τους αναγνώστες της στήλης.

Όλα ξεκίνησαν έτσι...

Ο Κούλης Μεταγραφολίδης δεν είναι χθεσινός στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Αστέρα Κολοκοτρωνιτσίου σε ηλικία 14 ετών. Ο πρώτος του προπονητής Βαγγέλης Ρούπακας τον έβαζε να παίζει στον χώρο της άμυνας, αλλά ο ίδιος ήξερε πολύ καλά μέσα του πως η αγαπημένη του θέση ήταν η επίθεση. Εκεί όπου μπορείς να στείλεις την μπάλα στο πλεκτό και να πανηγυρίσεις έξαλλα στην κερκίδα αφιερώνοντας το γκολ στην αγαπημένη σου. Μάλιστα εκείνη την περίοδο, ο Κούλης «γλυκοκοίταζε» την Σούλα του κυρ-Γιάννη με το μπακάλικο. Ηταν μόλις 13 ετών, με ξανθά μακριά μαλλιά και ένα τσακίρικο βλέμμα που «σκότωνε». Από μικρή έδειχνε πως θα γίνει ο «φονέας» των αρσενικών, ενώ δεν ήταν λίγες οι μανάδες εκείνες που την «ζαχάρωναν» για μέλλουσα σύζυγο των παιδιών τους. Ο Κούλης όμως το είχε πάρει απόφαση. Το δικό του «μαν του μαν» θα ήταν αυτό που θα ξεχώριζε γι’αυτό εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το γεγονός πως η Σούλα ερχόταν στο γήπεδο όπου έκανε προπονήσεις ο Αστέρας και παρακολουθούσε τους υποψήφιους «Ζαγοράκηδες», όπως τους έλεγε ο κυρ-Παναγιώτης με το τρακτέρ.

Όταν ο Βαγγέλης Ρούπακας αποχώρησε από τον Αστέρα, καθώς πάντρεψε την κόρη του με πλούσιο Αμερικάνο και μετακόμισαν όλοι μαζί στο Τέξας, την θέση του ανέλαβε ο Μίμης Μπαρτζώκας, πρώην τυρέμπορας και μανιώδης παίκτης του Χρηματιστήριου. Αυτός ήταν που διέκρινε το ταλέντο του Μεταγραφολίδη στο σκοράρισμα και τον γύρισε μπροστά σαν φορ. Αυτός ήταν που δούλεψε πάνω στον Κούλη και ανάγκασε την Παρτιζάν Μονεμβασιάς να έρθει στο Κολοκοτρωνίτσι με 1 εκατομμύριο μετρητά, 15 κιλά μυζήθρα και 2 ολοκαίνουργια τρακτέρ για να αποσπάσει το πολυπόθητο «ναι» της διοίκησης για την απόκτηση του παίκτη. Διοίκηση στον Αστέρα δεν υπήρχε και τις διαπραγματεύσεις ανέλαβε ο μπαρμπά-Σταθόπουλος ή αλλιώς ο μπαρμπά-Στάθης, όπως τον αποκαλούσαν στο χωριό. Ηταν ο λεγόμενος «τρελός του χωριού» (κάθε χωριό έχει έναν σαν τον μπαρμπά-Στάθη) και ο μόνος που είχε το «παραγοντιλίκι» μέσα του. Βέβαια, η τρέλα του έκανε «ζημιά» στην ομάδα, καθώς συμφώνησε να παραχωρήσει τον Κούλη Μεταγραφολίδη στην Παρτιζάν με μοναδικό αντάλλαγμα τα 15 κιλά μυζήθρα, τα οποία –όπως έλεγε- τα χρειαζόταν για τις μακαρονάδες που θα έτρωγε. Λίγους μήνες αργότερα πέθανε από αφυδάτωση και αφού πρώτα είχε καταναλώσει 4 κιλά του τυριού χωρίς να πιει ούτε σταγόνα νερό!

Ο Κούλης Μεταγραφολίδης έμεινε στην Παρτιζάν μέχρι τα 20 του χρόνια. Στα έξι χρόνια που έπαιξε στα τοπικά πρωταθλήματα σημείωσε 98 γκολ, αρκετά για να τον φέρουν επιτέλους στην αγκαλιά της αγαπημένης του Σούλας, η οποία τον ακολουθούσε σε κάθε αγώνα, σε κάθε γήπεδο. Ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκαν και λίγους μήνες μετά χώρισαν ύστερα από την επιθυμία της Σούλας να κατέβει στην Αθήνα και να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Εχοντας συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας του, ο Κούλης αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να πάει στο εξωτερικό να δοκιμάσει την τύχη του σε μία μεγάλη ομάδα. Δίχως μάνατζερ και δίχως συστάσεις, πήρε το καράβι και πήγε στην Ιταλία. Μόνος του! Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να πείσει κάποια ομάδα να τον δοκιμάσει. Αυτή τελικά ήταν η Μίλαν, η οποία εκείνη την περίοδο είχε προπονητή τον Αρίγκο Σάκι. Ο Ιταλός κόουτς διέκρινε αμέσως το ταλέντο του Κούλη και έκανε τις απαραίτητες εισηγήσεις στην διοίκηση για να τον αποκτήσει. Σε ηλικία 23 ετών, ο Μεταγραφολίδης έπαιζε σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου μαζί με παίκτες που έβλεπε μόνο από τις αφίσες που είχε στο δωμάτιό του και έσκιζε κάθε λίγο και λιγάκι η κυρά-Μάρθα. Η μητέρα του, η οποία ήθελε να δει τον γιο της γιατρό, δικηγόρο, πολιτικό μηχανικό ή στην χειρότερη περίπτωση βουλευτή!

Πέντε ολόκληρα χρόνια έμεινε στη Μίλαν. Ηταν όμως αρκετά για να ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο του. Τα 74 γκολ στο πρωτάθλημα, τα 12 στο κύπελλο και τα 21 στην Ευρώπη ήταν αρκετά για να τον φέρουν στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ. Η μεταγραφή έκανε πάταγο αφού ήταν ο πρώτος Ελληνας που έκανε μια πορεία σαν κι αυτή, παίρνοντας μεταγραφή σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Στην Ισπανία, όμως, δεν έδειξε να ενδιαφέρεται πλέον για το ποδόσφαιρο, αφού είχε «κολλήσει» το μικρόβιο του μάνατζερ.

"Τότε ήταν που κατάλαβα πως αυτό που πραγματικά με ενδιαφέρει είναι αυτό που κρύβεται πίσω από το ποδόσφαιρο. Αυτό που δεν βλέπει ο κόσμος και δεν ξέρω αν θέλει να το δει. Ανέκαθεν ήμουν καλός στις διαπραγματεύσεις. Πάντα μου άρεσε να «πασάρω» πράγματα και να πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Εχοντας βγάλει ένα αξιοσέβαστο μεροκάματο στη Μίλαν και έχοντας εξασφαλίσει την προκαταβολή για την μεταγραφή μου στην Ρεάλ, σηκώθηκα και έφυγα από την Ισπανία. Επέστρεψα στην Ελλάδα όπου άνοιξα το δικό μου γραφείο μάνατζερ. Τους τρέλανα όλους! Θυμάμαι η διοίκηση της Ρεάλ με κυνηγούσε δικαστικά για την φυγή μου, ενώ οι εφημερίδες της Ελλάδας έγραφαν πως έμπλεξα με μια Ισπανίδα μοντελού και «κλέφτηκα» μαζί της στην Χαβάη. Μπούρδες δηλαδή! Κανείς δεν έψαξε να με βρει, ουδείς με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει που είμαι. Οι κλασικές μαλ...ς των Ελλήνων δημοσιογράφων, οι οποίοι γράφουν ότι τους κατέβει χωρίς να κάτσουν και να κάνουν το αυτονόητο. Την γαμ...νη την διασταύρωση της είδησης!".

- Δούλεψε το γραφείο που άνοιξες;

"Στην αρχή όχι. Είχα βρει ένα χώρο 63 τ.μ στο Περιστέρι και εκεί έκανα σιγά-σιγά τα πρώτα μου βήματα. Κανένας όμως δεν με ήξερε. Από μόνος μου πήγα και χτύπησα πόρτες και έπεισα μερικούς ποδοσφαιριστές να έρθουν σε εμένα να τους αναλάβω. Θυμάμαι, την πρώτη περίοδο δούλευα με ποδοσφαιριστές από την Β’Εθνική. Κάτι πιτσιρικάδες που περίμεναν την ημέρα που θα έπαιζαν στον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ και στη συνέχεια στη Γιουβέντους, στην Ρεάλ, στη Μάντσεστερ. Εγώ, βέβαια, ήμουν σκληρός μάνατζερ. Τους έβριζα από το πρωϊ μέχρι το βράδυ, ενώ την ίδια στιγμή μιλούσα με τα καλύτερα λόγια για αυτούς σε διάφορους παράγοντες ομάδων Α’Εθνικής. Να μην στα πολυλογώ, λοιπόν, το γραφείο άρχισε να ορθοποδεί μετά από 5-6 χρόνια και αφού με ανακάλυψαν οι δημοσιογραφάρες!"

- Πως σε ανακάλυψαν;

"Ένα βράδυ σε ένα νυχτερινό κέντρο. Με πλησίασε ένας δημοσιογράφος από μια εφημερίδα, δεν θυμάμαι ποια, και μου είπε ότι μοιάζω με τον Μεταγραφολίδη. Εκείνη την περίοδο είχα αλλάξει στην εμφάνιση. Είχα παχύνει, άρχισα να χάνω τις πρώτες τρίχες της κεφαλής μου, είχα αρχίσει το ποτό… Του είπα λοιπόν ποιος είμαι και γενικά του εξήγησα όλο το ιστορικό. Η συζήτησή μας κατέληξε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Να μην στα πολυλογώ, όλα είχαν πάρει το δρόμο τους…"

- Να πάμε στο σήμερα;

"Και δεν πάμε; Εσύ οδηγείς…"

- Είσαι 15 χρόνια στον χώρο. Εχεις βρεθεί μπροστά αλλά και πίσω από τις«κάμερες». Πως τα βλέπεις πλέον τα πράγματα από τη θέση του μάνατζερ;

"Καταρχάς να σου πω πως δεν ασχολούμαι πλέον με το μανατζεριλίκι. Όχι όπως στο παρελθόν. Απλώς διοικώ το γραφείο εξ αποστάσεως. Τώρα πια άλλοι τρέχουν για μένα. Εγώ κάθομαι και απολαμβάνω τα λεφτά που έχω βγάλει. Ακου φίλε μου… Τα πράγματα είναι ίδια όπως πριν από 15 χρόνια. Οι πρόεδροι κουβαλάνε την ίδια νοοτροπία και οι εφημερίδες πορεύονται μαζί τους. Μόνο ο ποδοσφαιριστής έχει αλλάξει. Ειδικά μετά το Euro. Ο Ελληνας αρχίζει και σκέφτεται διαφορετικά. Θέλει το εύκολο χρήμα. Είτε αυτό είναι στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Επειδή όμως στην Ελλάδα το εύκολο χρήμα σπανίζει, στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο εξωτερικό κυνηγώντας την μεγάλη αρπαχτή! Δεν βλέπεις τι έκανε ο Σεϊταρίδης; Ποια είναι αυτή η Ντιναμό Μόσχας; Τι έχει κάνει ώστε να βρίσκεται σε περίοπτη θέση στον ποδοσφαιρικό χάρτη; Εχει, όμως, φράγκα. Και ο Ελληνας με τα φράγκα ζαλίζεται! Αν του βάλεις μια πανύψηλη ξανθιά και μια βαλίτσα τιγκαρισμένη στα ευρώ, θα διαλέξει την βαλίτσα. Και την ξανθιά να του την κρατάει!"

- Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό που λες για τους προέδρους. Εχει αλλάξει νοοτροπία ο Ελληνας παράγοντας. Δεν βλέπεις τα τελευταία χρόνια τις κινήσεις που γίνονται; Ο Κόκκαλης έφερε τον Ριβάλντο και ο Βαρδινογιάννης τον Κονσεϊσάο…

"Την Τετάρτη με παίρνει τηλέφωνο ένας φίλος μου και μου αποκαλύπτει το εξής: Ερχεται, λέει, στην Ελλάδα ο Ρονάλντο για λογαριασμό του Ολυμπιακού! Θα τον πληρώσουν οι χορηγοί. Μάλιστα, για να μου δικαιολογήσει την μεταγραφή, μου είπε πως ο Βραζιλιάνος έρχεται στην Ελλάδα για να «ξεκουραστεί» ενόψει Μουντιάλ. Γιατί άλλο τα 35-40 παιχνίδια της Ελλάδας και άλλο τα 50 της Ισπανίας".

"Μην μου τα λες έτσι απότομα γιατί θα βάλω τα κλάματα. Σιγά τις κινήσεις βρε αδερφέ! Συνταξιούχοι δεν είναι και οι δύο; ‘Η κάνω λάθος; Και μην μου πεις το αντίθετο γιατί θα ιδρώσω από τα νεύρα μου! Δεν βλέπεις τι γίνεται στην Τουρκία; Η Φενέρμπαχτσε πήγε και πήρε τον μαυρούκο της Γιουβέντους, αυτόν τον Απια! Σε εξαιρετική ηλικία και με χοντρά λεφτά. Και εμείς εδώ ασχολούμαστε με τους άνω 30. Και οι Scorpions ήρθαν στην Ελλάδα, αλλά δεν σημαίνει πως έχουν την ίδια καύλα που είχαν πριν από 20-25 χρόνια. Ηταν επιτυχία η συναυλία τους; Ε, και; Ποιος σας είπε ότι πουλάνε όπως πουλούσαν παλιά; ‘Η για να στο κάνω πιο λιανά: Πριν από πολλά χρόνια θα τους έφερνες πιο εύκολα στην Ελλάδα να κάνουν συναυλία; Δεν το νομίζω…"

"Για να μην στα πολυλογώ, οι Ελληνες πρόεδροι προτιμούν την «γριά κότα». Αυτή που δεν έχει το ζουμί που θα περίμενες λόγω… ηλικίας, αλλά ξέρεις πως θα έρθει γιατί τα αυγά που θα σου κλωσήσει θα είναι πολλά. Οπου αυγά, βάλε τους τρελαμένους οπαδούς των ομάδων. Ρε’σεις ξυπνήστε! Αν θες να κάνεις το μεγάλο «μπαμ» που θέλει ο κόσμος και ο Τύπος, πήγαινε και φέρε μου τον Τζιλαρντίνο!!! Ναι, τον Τζιλαρντίνο!! Δείξε μου πως έχεις τα κότσια -για να μην πω το άλλο- πως θέλεις να κάνεις την υπέρβαση, πως θέλεις να ανοίξεις το συρτάρι με τα λεφτά και να το ρίξεις από το παράθυρο! Φυσικά δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα ο Τζιλαρντίνο και ο κάθε Τζιλαρντίνο που κοστίζει τόσα εκατομμύρια ευρώ, αλλά τουλάχιστον θα έχεις κάνει την κίνηση και ο άλλος θα σε θυμάται. Θα θυμάται πως κάποιος κύριος Κόκκαλης, πως κάποιος κύριος Βαρδινογιάννης προσπάθησε να φέρει στο άγνωστο ελληνικό πρωτάθλημα τον καλύτερο Ιταλό επιθετικό! Μερικές φορές οι καλές εντυπώσεις που δημιουργείς είναι προτιμότερες… Δημιουργούν ένα κλίμα, το οποίο αν καλλιεργηθεί σωστά τότε φέρνει τα αποτελέσματα που θέλεις. Διαβάζω τώρα πως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θέλουν τον Σαβιόλα! Σωστή κίνηση και μακάρι να έρθει το παιδί. Το θέμα είναι αν οι πρόεδροι είναι διατεθειμένοι να τον φέρουν ή το κάνουν μόνο και μόνο για την τρέλα των οπαδών…"

- Είπες πως διαβάζεις τα περί Σαβιόλα. Δεν ξέρεις κάτι παραπάνω να μας πεις;

"Πολλά ξέρω αλλά δεν θέλω να τα πω. Γιατί αν τα πω θα γίνω ο μαλάκας της υπόθεσης. Θα βγει ο άλλος και θα πει μην τον ακούτε αυτόν! Μάνατζερ είναι που θέλει να ανεβάσει τις μετοχές του. Εγώ σου λέω ότι κάποιοι θέλουν να τον φέρουν στην Ελλάδα. Για μένα αυτό δεν είναι είδηση. Για μένα είδηση είναι αν θέλει να έρθει ο ποδοσφαιριστής. Εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης. Κι εγώ θέλω την Τζένιφερ Λόπεζ, αλλά η ίδια δεν ξέρει ότι υπάρχω".

- Τα ίδια ισχύουν και για τον Φίγκο;


Η συζήτησή μας σταματάει απότομα. Χτυπάει το κινητό του Μεταγραφολίδη. «Ελα ρε Μπάμπη; Τι θέλεις πάλι; Τι;… Τον είδαν στη Κηφισίας; Καλά… καλά.. Τι θέλεις να σου πω; Ποιες φανέλες μωρέ; Καλά… καλά… Ελα, σε αφήνω τώρα γιατί έχω δουλειά»

"Ξέρεις ποιος ήταν; Ο κουρέας μου. Είδαν, λέει, κάποιοι τον Φίγκο στη Κηφισίας. Και του είπαν πως ο Ολυμπιακός τύπωσε φανέλες της PUMA με το όνομά του. Ξέρεις πόσα τέτοια τηλεφωνήματα λαμβάνω κάθε μέρα; Προχθές μου είπαν ότι ο Φίγκο θα ερχόταν στην Ελλάδα και θα έμενε σε γνωστό ξενοδοχείο. Πήγαν άνθρωποί μου και την έστησαν έξω από το ξενοδοχείο. Περίμεναν 20 ώρες και το μόνο που είδαν ήταν την μέρα να περνάει άσκοπα. Τις προάλλες διάβαζα σε εφημερίδα πως ήρθε στην Ελλάδα ο Λιούνγκμπεργκ. Πριν από δύο εβδομάδες περίπου με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν πως έχουν μπροστά τους τον Σαβιόλα! Ορκίζονταν πως είναι αυτός! Να σου πω και το κορυφαίο; Την Τετάρτη με παίρνει τηλέφωνο ένας φίλος μου και μου αποκαλύπτει το εξής: Ερχεται, λέει, στην Ελλάδα ο Ρονάλντο για λογαριασμό του Ολυμπιακού! Θα τον πληρώσουν οι χορηγοί. Μάλιστα, για να μου δικαιολογήσει την μεταγραφή, μου είπε πως ο Βραζιλιάνος έρχεται στην Ελλάδα για να «ξεκουραστεί» ενόψει Μουντιάλ. Γιατί άλλο τα 35-40 παιχνίδια της Ελλάδας και άλλο τα 50 της Ισπανίας."

- Πως αντιδράς σε τέτοιες ειδήσεις;

"Καταρχάς θέλω να σου πω πως ότι μου λένε το ελέγχω. Τα περνάω όλα από κόσκινο. Είμαι της άποψης πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Τώρα αν η φωτιά εξελιχθεί σε πυρκαγιά, είναι άλλο θέμα… Μερικές φορές, όμως, σβήνει προτού φουντώσει καλά-καλά".

- Σε παίρνουν τηλέφωνο οι πρόεδροι για να σου ζητήσουν να μεσολαβήσεις σε κάποια μεταγραφή;

"Όχι οι ίδιοι. Βάζουν άλλους και με παίρνουν. Και δεν μου το λένε κατάμουτρα. Μου το ζητάνε απ’έξω-απ’έξω."

_- Μιλάμε τόση ώρα και είδηση δεν μου έχεις βγάλει…

"Τί θέλεις να σου πω; Στο είπα και πιο πάνω. Αν αρχίσω να σου λέω πως ο Σαβιόλα θα έρθει στον τάδε και ο Φίγκο στον δείνα, θα βγουν να με διαψεύσουν. Το μόνο που έχω να σου πω είναι πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Στο εξήγησα πριν. Τώρα, αν έρθουν, καλώς να έρθουν. Θα χαρεί ο κόσμος, θα χαρούν και οι δημοσιογράφοι".

- Τουλάχιστον πες μου αν ο κόσμος πρέπει να πιστεύει τα όσα λέγονται και γράφονται…

"Εγώ θα τους πω; Από μόνοι τους πρέπει να το καταλάβουν. Δυστυχώς το αυτί δεν μπορεί να μην ακούει αυτά που κυκλοφορούν. Ωστόσο, στο μυαλό υπάρχει ένα ειδικό «φίλτρο» που ξεχωρίζει την μπαρούφα από την αλήθεια. Για να λειτουργήσει αυτό το φίλτρο πρέπει να το θέλεις. Και το βασικότερο είναι να το θέλουν και οι δημοσιογράφοι. Αυτοί είναι που μας «ερεθίζουν». Αν δεν ήταν αυτοί, τις μεταγραφές θα τις μάθαινες στο γήπεδο την ώρα του αγώνα. Λοιπόν, έχεις κάτι άλλο να με ρωτήσεις γιατί πρέπει να φύγω;"

- Σε βλέπω βιαστικό. Μου είχες υποσχεθεί περισσότερο χρόνο…

"Και ο Καραμανλής υποσχέθηκε μια καλύτερη Ελλάδα. Ολοι έχουμε το δικαίωμα να πέφτουμε λίγο έξω στις υποσχέσεις μας. Ολοι έχουμε το αλάθητο. Όχι μόνο ο Πάπας…"

- Σε ευχαριστώ για την κουβέντα και τον ωραίο καφέ…

"Για τον καφέ να ευχαριστήσεις την γραμματέα μου, την Φωτεινή. Χάρηκα που σε γνώρισα…"

- Κι εγώ…


Με την υπογραφή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK