It's a dog's life...

It's a dog's life...


Οι βαρύτατες ευθύνες των μεγάλων εταιρειών πετρελαίου και μεταλλευμάτων στην διαιώνιση της φτώχιας, της πολιτικής αστάθειας και της διαφθοράς στον Τρίτο κόσμο ήρθαν ξανά στο προσκήνιο μετά από την δημοσιοποίηση έρευνας που επιμελήθηκε η μη κυβερνητική οργάνωση Global witness . H έρευνα διιεξήχθει σε 5 χώρες που διαθέτουν τεράστιο φυσικό πλούτο, αλλά μαστίζονται από την φτώχια: την Γουινέα, το Καζακστάν, την Αγκόλα, το Κονγκό-Μπραζαβίλ και την “γνωστή” μας Ναουρού . Στις χώρες αυτές οι πολίτες δεν έχουν καμία πληροφόρηση σε ότι αφορά την διαχείριση των φυσικών πόρων της χώρας τους. Αλλά ούτε ο δυτικός κόσμος γνωρίζει τις εμπιστευτικές ρήτρες που περιλαμβάνουν οι συμφωνίες τις οποίες υπογράφουν οι πετρελαϊκοί όμιλοι με τις κυβερνήσεις. Αναφέρει απόσπασμα της έρευνας.. Στην Αγκόλα για παράδειγμα όπου 1 στα 4 παιδιά πεθαίνει πριν κλείσει τα 5 του χρόνια το ? των κρατικών εσόδων από τις πωλήσεις πετρελαίου δεν καταγράφεται καν.


«Η UEFA έχει το δικαίωμα να αποκλείσει από τις διοργανώσεις της τις ομάδες οι οποίες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νέου συστήματος αδειοδότησης, το οποίο τίθεται σε ισχύ από την αρχή της νέας αγωνιστικής περιόδου» ξεκαθάρισε ο εκτελεστικός διευθυντής της UEFA κ.Λάρς-Κρίστερ Ολσον στο επίσημο περιοδικό της UEFA.


Μιλώντας σε συμπόσιο που διοργάνωσε η εταιρεία τεχνολογικών ερευνών Gartner, o Bill Gates δήλωσε ότι εντός της προσεχούς δεκαετίας το κόστος του ηλεκτρονικού εξοπλισμού δεν πρόκειται να αποτελεί εμπόδιο για τους χρήστες προσωπικών υπολογιστών, ενώ προέβλεψε ότι « πολλά από τα “ιερά δισκοπότηρα” της πληροφορικής, τα οποία δημιουργήθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια θα έχουν εξαφανιστεί κατά την προσεχή δεκαετία»


O Ρόμπερτ Μακναμάρα , ο οποίος θεωρείται από τους περισσότερους ως ο αρχιτέκτονας του πολέμου του Βιετνάμ – 87 ετών σήμερα- παραδέχθηκε ότι υπήρξε εγκληματίας πολέμου για τις πράξεις του κατά την διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου και όχι για τον ρόλο του στο Βιετνάμ. Με αφορμή την προβολή του βραβευθέντος με Οσκαρ ντοκιμαντέρ “ The Fog of War” στην Βρετανία ο Μακναμάρα απεκάλυψε στην Daily Telegraph ότι μέσα σε μία νύχτα κάψαμε 82.000 άμαχους στο Τόκιο.


« Όταν ήμουν νέος και αποφάσισα να γίνω προπονητής δεν είχα πολλά χρήματα . Έτσι γράφτηκα σε μία σχολή προπονητών στην οποία σου μάθαιναν πώς να κερδίζεις το πρωτάθλημα πέντε φορές μέσα σε οκτώ χρόνια. Φυσικά, αν είχα περισσότερα χρήματα, θα πήγαινα σε μία σχολή που θα σου μάθαιναν πώς να κερδίζεις το πρωτάθλημα κάθε χρόνο.»

Ο Μαρσελο Λίπι σε μία δήλωση-απάντηση στους κριτές του.


Η δοκιμαστική διοργάνωση softball που διεξήχθη το διάστημα της εθνικής μας εορτής (24-28 Μαρτίου) αποτέλεσε την ιδανική εθνική αλληγορία. Η σύνδεση της ελληνικότητας με το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό μέσα από τα λόγια της αθλήτριών της Ελληνικής Εθνικής μας ομάδας.

Πολίν Γκλεν: θα προσπαθήσω όσο μπορώ να γίνω μέλος της Ολυμπιακής ομάδας

Μισέλ Λέμονς: Όλα ήταν υπέροχα. Η Ελλάδα είναι υπέροχη.

Λίντσεη Τζέημς: θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα των Αύγουστο για τους αγώνες.


Στην πρώτη σελίδα της η « ΟΜΑΔΑ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ» στις 23 Μαρτίου του 1959 δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα ότι κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο που θα απαγορεύει στους νέους κάτω των 18 ετών να παίζουν ΠΡΟ-ΠΟ. Υπενθύμιση για την προοδευτική ανάπτυξη των νόμων στην ... σπάνια περίπτωση που θα συναντήστε μικρά παιδιά μέσα σε πρακτορεία.


Ο σοφός τοίχος με την βοήθεια του Ναπολέοντα Βοναπάρτη σχολιάζει το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων

« Η φύση της στρατηγικής αποτελείται από την απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις – ακόμα και με τον πιο αδύναμο στρατό- περισσότερες δυνάμεις στο σημείο της επίθεσης από ότι ο αντίπαλος»


News 24/7

24MEDIA NETWORK