Κάλλιο αργά, ποτέ παρά....

Κάλλιο αργά, ποτέ παρά....
O Prisoner χαμογελάει μελαγχολικά στην χώρα που έχει 365 ημέρες αποκριές και life-time σπόνσορα την διαφθορά και την παρακμή, στην χώρα που είναι τελευταία σε εξαγωγές στην Ευρώπη των 15, τελευταία ακόμα και στην Ευρώπη των 25 σε σχέση με τον πληθυσμό της, στην χώρα που φορολογεί τα ακίνητα του ΙΚΑ με 38% και τα ακίνητα της Εκκλησίας με μηδενικό συντελεστή, στην χώρα που δικάζει και τιμωρεί μπροστά στις κάμερες με βαριές ποινές φυλάκισης, κάθειρξης ή και ισοβίων για να ικανοποίει το δημόσιο αίσθημα και ύστερα τις εξανεμίζει/ εξαφανίζει με την εφαρμογή «κατάλληλων» διατάξεων του ποινικού κώδικα. Είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το thriller της άνοιξης με αισιόδοξο πεσιμισμό και κυνισμό πολυτελείας. Σας παρουσιάζει, λοιπόν, το αυθεντικό non paper του ελληνικού ποδο-σφαιρικού management που κυκλοφορεί στις φυλακές με στόχο να επενδύσει μακρόπνοα στο μικρότερο, αν μου επιτρέπετε την υπερβολή, αλλά ουσιαστικότερο όργανο αντίστασης που έχετε ακόμα διαθέσιμο. Το μυαλό σας...

Ελληνικό Ποδόσφαιρο: Μία ξεπερασμένη βιομηχανία ψεύδους και κακογουστιάς βασισμένη στην κόντρα δύο (ενίοτε τριών) επιχειρηματιών με χιλιάδες κομπάρσους και εκατοντάδες πρωταγωνιστές. Το υποκατάστατο της θρησκείας για αμέτρητους Έλληνες παρουσιάζει εικόνα εξαθλίωσης και παρακμής, ένα παλαιολιθικό έντομο που οι περισσότεροι απολαμβάνουν από την ασφάλεια του σαλονιού τους φοβούμενοι να μην μολυνθούν. Αποκρουστικός ο ρόλος της πολιτείας που ανάλογα με τα οικονομικά συμφέροντα διαλέγει διακριτικά πλευρά χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν τις αρμοδιότητές της και κατευθύνει τα δημόσια χρήματα με στόχο την εξασφάλιση ψήφων και συνειδήσεων . Παράλληλα αφήνει δεκάδες καιροσκόπους προέδρους να θησαυρίζουν με τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου και μετά σπαταλά περισσότερα για να εξευμενίσει τους αδικημένους.

Ολυμπιακός : Ο αδικημένος αλλά υπερήφανος ποπολάρος, κατάφερε με την βοήθεια ενός δικτυωμένου επιχειρηματία να πάρει την εξουσία που του αρνήθηκαν στο παρελθόν. Η πολυετής θητεία του στην θέση του αδικημένου αλλά τίμιου αγωνιστή, τον μετέτρεψε σε ένα σύγχρονο δυνάστη που χρησιμοποίησε όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα που προσφέρει ο θρόνος. Στην πορεία αναγκάστηκε να πουλήσει αρκετές φορές την αξιοπρέπεια του στο διάολο, γεγονός που δεν εκτιμήθηκε ούτε και από τους ομόθρησκους. Τα βήματα προόδου γίνονται με ρυθμό χελώνας με άλλοθι την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ένα περιβάλλον που τρέχει με ταχύτητα φωτός. Ο διοικητής χρησιμοποίει ένα καθαρά προσωπικό τρόπο management που εξαγριώνει τους ορθολογιστές, κατευθύνει τους φανατικούς και καλλιεργεί κλίμα αντιπαράθεσης με στόχο την μεγιστοποίηση του προσωπικού του κέρδους. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας θυμίζει μία πολύ καλή βαλκανική ομάδα της περασμένης δεκαετίας.

Παναθηναϊκός : Η πρώτη ελληνική ομάδα που ταυτίστηκε με την έννοια της εταιρείας χάρη στο πολυετές Management μίας συγκεκριμένης επιχειρηματικής οικογένειας. Με υψηλόβαθμους διακόπτες σε όλους τους τομείς, η ομάδα της πρωτεύουσας δίδαξε χρόνια πριν την χρησιμότητα των διασυνδέσεων, της ευρωπαϊκής παρουσίας, των επενδύσεων σε δημόσιες σχέσεις και στην κερδοσκοπική αντίληψη. Πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα από τον μεγάλο του αντίπαλο, αλλά δεν έχασε το ευρωπαϊκό Branding που ουσιαστικά ο ίδιος επέβαλλε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παραμένει δέσμιος μίας σφικτής οικονομικής πολιτικής με άξονα την κερδοφορία που επιβάλλει η νέα τάξη πραγμάτων στο Management του, γεγονός που έχει προκαλέσει αφόρητη δυσφορία στους απαιτητικούς φιλάθλους του. Οι πειραματισμοί στο αγωνιστικό κομμάτι έχουν μετατρέψει την ομάδα σε ένα scouting camp χαμηλών προδιαγραφών.

ΑΕΚ : H αιώνια φοιτήτρια, η ομάδα που θέλει να ταυτίζεται με την δύναμη της ανεξαρτησίας και την επαναστατική διάθεση βρίσκεται αντιμέτωπη με την ωμή πραγματικότητα. Παραδομένη επί σειρά ετών σε κομπιναδόρους και καιροσκόπους επιχειρηματίες, τραγούδαγε αμέριμνη για την ομάδα που απέδιδε laisser faire ποδόσφαιρο σε σολ μείζονα. Με μπροστάρη τον σημερινό της πρόεδρο, τα έβαλε με το κόκκινο κατεστημένο, τον βάτραχο και την διαιτησία και όχι με τους διαχειριστές της, αφήνοντας έτσι το θερμοσίφωνα ανοικτό. Λίγο πριν γίνει η έκρηξη, ειδική επιχειρηματική ομάδα έκρινε ότι υπάρχει έδαφος για επένδυση αρκεί να γίνουν οι σωστοί χειρισμοί. Το τροπάριο άλλαξε, ο αριστερός επαναστάτης έγινε καπιταλιστής CEO με ευαισθησίες και η συνέχεια γνωστή. Τα ιδανικά έγιναν 44, τα ΜΜΕ αποτελούν πια μέρος της κιτρινόμαυρης προπαγάνδας, η Χαλκηδόνα φωνάζει αλλά ποιός την ακούει, το γήπεδο είναι Ολυμπιακό προπονητήριο για μπουλντόζες με συντελεστή δόμησης 2,2 και με σύνθημα το απωθητικό για την νοημοσύνη μας «δεν πάμε για πρωτάθλημα» , η επαναστάτρια φόρεσε Prada και ετοιμάζεται για φωτογράφιση. Αγωνιστικά, η εικόνα της ομάδας ταυτίζεται πλήρως με την ιδιοσυγκρασία του προπονητή της. Ενα ασυνάρτητο συνονθύλευμα θεωρητικών σκέψεων και πρακτικής σύγχυσης.

Στο επόμενο >>> ΠΑΟΚ,Αρης,Ηρακλης,Πανιωνιος,ΟΦΗ .





Η επιστροφή της πράσινης νεράιδας: Η Ελβετία νομιμοποίησε πρόσφατα το absinthe βάζοντας ιστορικό τέλος σε μία απαγόρευση 97 ολόκληρων χρόνων προς το πλεόν διάσημο ελβετικό ποτό. Το πότο που λάτρεψε ο Picasso, o Oscar Wilde, o Van Gogh, ο Emile Zola, o Toulouse Lautrec παρήχθη πρώτη φορά στην Δυτική Ελβετία το 1770 και έγινε διάσημο στο Παρίσι και τις υπόλοιπες πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής κουλτούρας στις αρχές του 20ου αιώνα. Δεν μου αρέσει να υποστηρίζω έμμεσα ή άμεσα το αλκόολ, ναρκωτικές ουσίες, ή άλλες μεθόδους έμπνευσης και πνευματικής διέγερσης, αλλά όπως έλεγε και Hunter Stocton Thompson “ ….αρκετά από αυτά δουλεύουν πραγματικά...»
Man of the match

Αλέξης Κούγιας, πρόεδρος ΠΑΣ Γιάννινα... " Τους διαιτητές ή τους πληρώνεις ή τους δέρνεις. Εγώ να ξέρετε ότι δεν τους πληρώνω "...



Δήμος Ανω... Γενεύης: Παράνομους λογαριασμούς ύψους 10 εκατ.ευρώ σε ελβετικές τράπεζες είχε ο Δήμος Ανω Λιοσίων. Η διαπίστωση αυτή περιέχεται σε πολυσέλιδο πόρισμα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας ύστερα από διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον συγκεκριμένο δήμο τον Ιούλιο του 2004. Παράλληλα καταγράφηκε έλλειμμα 9.503.000 ευρώ στον δήμο, ενώ διαπιστώνεται ότι υπάρχουν παράτυπα παραστατικά στις συναλλαγές του ΟΔΔΥ με τον συγκεκριμένο Δήμο. Αφορμή του ελέγχου ήταν καταγγελίες στις 14 Φεβρουαρίου του 2004 δημοτικών συμβούλων σε βάρους του δημάρχου κ.Ν.Παπαδήμα. Ο δήμαρχος κ.Παπαδήμας με δηλώσεις του στην εφημερίδα το Βήμα ξεδίπλωσε το πολυσχιδές ταλέντο του : “ Γνωρίζω ότι πρόκειται για παράτυπη διαδικασία, όμως ήταν μια ουσιαστική ενέργεια. Είχα μελετήσει τις αποδόσεις κεφαλαίων σε τράπεζες του εξωτερικού και απέβλεπα τα κεφάλαια του δήμου να έχουν υψηλή τοκοφορία. Γι’αυτόν τον λόγο κατέθεσα τα χρήματα στην συγκεκριμένη ελβετική τράπεζα. Δην τηρήθηκαν όμως οι υποσχέσεις των Ελβετών τραπεζιτών, ( σ.p. γνωστοί, άλλωστε, για την χρηματοοικονομική τους αφερεγγυότητα οι συγκεκριμένοι κύριοι ) στις συνεννοήσεις που είχα μαζί τους και ο τόκος που δόθηκε δεν ήταν ο συμφωνημένος.»

Ο σοφός τοίχος σε συμβουλευτικό ρόλο: “ Χρειάζεται λιγότερος χρόνος να κάνεις κάτι σωστά από ότι να εξηγήσεις γιατί το έκανες λάθος …”.















News 24/7

24MEDIA NETWORK