Κάρπετ... Show!

Κάρπετ... Show!

Ο ιός Paparazzi χτυπάει αδιακρίτως σε όλα τα pc. Η μοναδική προστασία που μπορείτε να πάρετε, είναι να μην ανοίγετε τα e-mail με αποστολέα τον Paparazzi, αλλιώς θα υποστείτε τις συνέπειες! Νέο «θύμα» του ιού, αλλά και της τρέλας που κουβαλάει ο υπογράφων τη στήλη, ο Αντώνης Καρπετόπουλος. Σε μία απερίγραπτη διαδικτυακή συνέντευξη, ο γνωστός δημοσιογράφος μιλάει γι'αυτό που αγαπάει: Το ποδόσφαιρο... και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Πολλοί σας «κατηγορούν» πως είστε υποστηρικτής του Μπάγεβιτς. Είστε όντως θαυμαστής του Ντούσκο ή απλώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Είμαι όντως θαυμαστής. Όταν τον βλέπω στον πάγκο τσιρίζω και έχω σπίτι μου μια μεγάλη φωτογραφία του πάνω από το κρεβάτι μου. Προσπαθώ να μάθω να μιλάω όπως αυτός, και του γράφω γράμματα με εκφράσεις του στυλ "λατρεμένε μου πρίγκιπα..." Εντάξει πλάκα κάνω. Κοίτα σοβαρά τώρα, δεν έχω δει στην Ελλάδα καλύτερη μπάλα από ομάδα που δεν την προπονεί ο Ντούσαν. Ο Μπάγεβιτς έχει φτιάξει ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο σε μια χώρα που αυτό δε μετράει και στην οποία δεν υπάρχει και ποδοσφαιρική κουλτούρα ώστε αυτά που κάνει να γίνονται κατανοητά. Είναι ηρωική μορφή. Δεν γνωριζόμαστε, δύσκολα θα κάναμε παρέα, αλλά ο άνθρωπος είναι αξία για αυτό και τον βρίζουν οι ανύπαρκτοι. Δείτε ποιοι τον βρίζουν και θα καταλάβετε πόσο σπουδαίος είναι.

Ο αγιασμός θα σώσει τη κατάσταση;

Εχω γράψει σχετικό κείμενο με αποκαλύψεις στις 25 Μαρτίου. Ο αγιασμός είναι η απόδειξη ότι υπάρχει σχέδιο συμμαχίας Κόκκαλη - Χριστόδουλου. Αν πείσουν το Θεό ότι είναι θύματα των ΜΜΕ θα γίνει όποιο θαύμα θες. Ακόμα και να παίξει φορ ο Κολοσούσας.

Σε ποια ιταλική ομάδα θα ταίριαζε ο Μπάγεβιτς και σε ποια ελληνική ο Ερικσον;

Ο Μπάγεβιτς στη Μίλαν που έχει παράδοση επιθετικού και οργανωμένου ποδοσφαίρου. Ο τωρινός Ερικσον στον ΠΑΟ. Θα μπορούσε να κάνει τον καλύτερο και ίσως πιο βαρετό Παναθηναϊκό όλων των εποχών. Ο παλιός Ερικσον που έφτιαχνε επιθετικές ομάδες στην ΑΕΚ πιθανότατα θα είχε βρει τη χαρά του. ‘Η στον ΠΑΟΚ.

Η τακτική είναι χρησιμότερη της ψυχολογίας;

Η τακτική δημιουργεί νοοτροπία. Οταν παίζεις ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας κι όχι αναμονής (αυτή είναι πλέον η διαφορά κι όχι οι αριθμολογία των συστημάτων) παίζεις επιθετικά, ρισκάρεις. Αυτό απαιτεί ψυχολογία winner, σιγουριά και λίγη αλαζονεία.

Ο Μπάγεβιτς έχει φτιάξει ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο σε μια χώρα που αυτό δε μετράει και στην οποία δεν υπάρχει και ποδοσφαιρική κουλτούρα ώστε αυτά που κάνει να γίνονται κατανοητά.

Ποια είναι τα κριτήρια σας για να χαρακτηρίσετε ένα προπονητή αποτυχημένο και ανίκανο;

Το πως αξιοποιεί το υλικό του και πόσο βελτιώνει τους παίκτες του είναι το πιο βασικό. Από εκεί κι έπειτα μετράει και το κατά πόσο η ομάδα που παρουσιάζει ανταποκρίνεται στις αρχικές προθέσεις του. Για μένα η πρόθεση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Ο Ρεχάγκελ π.χ δεν είπε ποτέ του θα φτιάξω μια ομάδα που παίζει φουλ επίθεση κτλ. Είναι Θεός. Εβαλε τάξη στο χάος.

Αυτή την εποχή ο Ολυμπιακός παίζει μπάλα, αλλά τα αποτελέσματα δεν έρχονται. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το βαρετό ποδόσφαιρο, αλλά τα αποτελέσματα έρχονται και η ΑΕΚ παρουσιάζεται συνεπής στα αποτελέσματα, χωρίς να παίζει το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Αυτή η αλλόκοτη πορεία των τριών μεγάλων και δη των «αιωνίων», έχει κάποια εξήγηση;

Εχει. Ο ΠΑΟ έχει τα αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει με βάση το ποδόσφαιρο που παίζει και μεταξύ μας δε μου φαίνονται εντυπωσιακά. Η πρωτιά του οφείλεται κυρίως στη μετριότητα των υπολοίπων, στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην Ευρώπη δεν πολύ περπάτησε για αυτό και οι οπαδοί του δεν είναι ευχαριστημένοι και δε γεμίζουν τη Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε στο πρώτο μισό της σεζόν τη μπάλα που παίζει τώρα. Προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας αλλά δεν είναι ήρεμος και τον έχει φάει η γκρίνια και η εσωστρέφεια. Η ΑΕΚ έχει μια άψογη διοίκηση, που παίρνει άριστα σε όλα, αλλά ξεκίνησε ένα σκαλάκι πιο πίσω από τους υπόλοιπους. Φέτος απλώς μπορούσε να τους φτάσει και το έκανε.

Η τακτική δημιουργεί νοοτροπία. Οταν παίζεις ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας κι όχι αναμονής (αυτή είναι πλέον η διαφορά κι όχι οι αριθμολογία των συστημάτων) παίζεις επιθετικά, ρισκάρεις. Αυτό απαιτεί ψυχολογία winner, σιγουριά και λίγη αλαζονεία.

Ποια ήταν τα βασικά λάθη που έκαναν στην αρχή της χρονιάς οι δύο «αιώνιοι» και «πληρώνουν» τώρα; Δεν αναφέρω την ΑΕΚ γιατί αυτή έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των φίλων της.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια ελλιπέστατη μεταγραφική καμπάνια. Δεν αντικατέστησε παίκτες όπως ο Καρεμπέ, ο Χούτος, δεν κάλυψε κενά που φαίνονταν ότι είχε και πέρυσι. Ο ΠΑΟ κράτησε το Σουμ που δεν τον ήθελε σχεδόν κανένας γιατί δεν του αναγνώριζε συμβολή στο περσινό πρωτάθλημα. Οταν έφυγε και ο Ζάετς, ο Σκάζνι πελάγωσε.

Το «παιδομάζωμα» του Παναθηναϊκού (Τζιόλης, Μάντζιος, Σπυρόπουλος) είναι η εκδίκηση στον Ολυμπιακό, που άργησε 8 χρόνια (Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος) ή υπάρχει μεταγραφικός σχεδιασμός που κρύβει κάτι;

Είμαι πάντοτε λίγο δύσπιστος μιλώντας για σχεδιασμούς και ελληνικές ομάδες. Ο ΠΑΟ έχει πάρει πρόσφατα σχετικά μια ενδεκάδα πιτσιρικάδες και δεν του βγήκε κανένας. Ο Μπόατενγκ, ο Σίμος, ο Πίτσος, ο Βακουφτσής, ο Δέντσας, ο Βίλα, ο Αλεξόπουλος, ο Σιπνιέφσκι, ο Νασιόπουλος κι άλλοι πολλοί πέρασαν και δεν καθιερώθηκαν. Το θέμα είναι ποιος τους διαλέγει τους παίκτες και πως σκοπεύει να τους εντάξει στην ενδεκάδα. Ο Ολυμπιακός νέους έχει πάρει κι αυτός κι άλλους. Οι μισοί που έχει σήμερα νέοι είναι. Αλλά χωρίς ένα σχέδιο όλοι χαθήκανε.

Πλησιάζει το ντέρμπι της Λεωφόρου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, δυστυχώς χωρίς τον Νίκο Αλέφαντο. Αισθητή η απουσία του;

Ο Αλέ είναι κλασσική θεότητα. Υπάρχει παντού και πάντα. Το πνεύμα του στοιχειώνει το χώρο.

Η επαναστάτρια ΑΕΚ του Ντέμη Νικολαϊδη έχει χαράξει το δικό της δρόμο, τον δρόμο της συσπείρωσης, τον δρόμο των ΜΜΕ και της θετικής προπαγάνδας. Μέχρι στιγμής, αυτό αποδίδει. Η κάνω λάθος;

Η ΑΕΚ έγινε καταρχήν εταιρία. Εχει ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους σε συγκεκριμένους τομείς και με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Ο Ντέμης συσπείρωσε τον κόσμο κινδυνολογώντας το καλοκαίρι (η ΑΕΚ ποτέ δεν έφτασε κοντά στη διάλυση γιατί στην Ελλάδα οι νόμοι εφαρμόζονται μόνο στα Γιάννινα) αλλά το σημαντικό είναι ότι όλα έγιναν βάσει σχεδίου. Η επιλογή της έδρας, η παρουσία των μετόχων, η ανανέωση της ομάδας, η στελέχωση της ΠΑΕ δείχνουν ότι προϋπήρξε κάποια δουλειά. Είναι τόσο χαμηλού επιπέδου το ποδόσφαιρό μας που αν έχεις μια οργανωμένη ΠΑΕ έχεις αποτελέσματα. Δεν γίνονταν να αποτύχει ο Ντέμης με τόσο χαμηλά τον πήχη. Αν δεν είχε το κόλλημα με τα ΜΜΕ που τα μοιράζει σε δικά του και εναντίον του θα ήταν ο μεγαλύτερος παράγοντας που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα.

Τι λείπει από τον πρόεδρο Νικολαϊδη για να φτάσει στο επίπεδο ενός Κόκκαλη, ενός Βαρδιογιάννη ή έστω ενός Μπέου;

Για να φτάσει το Μπέο του λείπουν κιλά. Πλάκα κάνω. Δε νομίζω ότι ο Ντέμης έχει να ζηλέψει τίποτα από τους άλλους. Οι άλλοι ζηλεύουν την κοινωνική του αποδοχή και την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο κόσμος.

Από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ, έχει δώσει ουκ ολίγες συνεντεύξεις. Αν έδινε σε εσάς συνέντευξη, ποια ερώτηση θα του κάνατε, που δεν έχουν κάνει οι άλλοι;

Μου έχει δώσει και μένα συνέντευξη πέρυσι στην Αθλητική Κυριακή και εξαιτίας κάποιων απαντήσεων πήγαν την άλλη ημέρα οι γνωστοί άγνωστοι και κυνηγούσαν τον Κασάπη και τον Τσιάρτα! Καλύτερα να μην του κάνω ερωτήσεις, άστο.

Το θαύμα της Βέρνης, το θαύμα της Εθνικής. Αν γύριζαν ταινία το έπος της Λισσαβώνας, ποιον θα θέλατε να δείτε στον ρόλο του Ρεχάγκελ;

Τον Αλ Πατσίνο, Όπως στο Any Given Sunday.

Πως και ασχοληθήκατε με τον χώρο της δημοσιογραφίας και δη της αθλητικής;

Η ΑΕΚ έγινε καταρχήν εταιρία. Εχει ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους σε συγκεκριμένους τομείς και με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Ο Ντέμης συσπείρωσε τον κόσμο κινδυνολογώντας το καλοκαίρι (η ΑΕΚ ποτέ δεν έφτασε κοντά στη διάλυση γιατί στην Ελλάδα οι νόμοι εφαρμόζονται μόνο στα Γιάννινα) αλλά το σημαντικό είναι ότι όλα έγιναν βάσει σχεδίου.

Είναι μεγάλη ιστορία και να σου πω την αλήθεια την ψιλοβαριέμαι κιόλας όταν τη λέω. Πάντως πιστεύω ότι όποιος μικρός δεν ξέρει τι να κάνει όταν μεγαλώσει γίνεται δημοσιογράφος. Κι αν παίζει και μπάλα γίνεται αθλητικός.

Αν οι συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση στον ελληνικό αθλητισμό ήταν διαφορετικές, ή μάλλον περισσότερο σοβαρές, θα παίρνατε την απόφαση να μπείτε στον χώρο της δημοσιογραφίας ή δεν θα είχε ψωμί η δουλειά;

Πιστεύω ότι γερνάω και γίνομαι πολύ σοβαρός. Απλά δεν είμαι σοβαροφανής. Αν το ποδόσφαιρό μας ήταν πιο σοβαροφανές (γιατί σοβαρό δε θα μπορούσε να είναι ποτέ του, πουθενά δεν είναι σοβαρό, ένα λαϊκό παραμύθι είναι) πάλι η παρουσία μου θα ήταν επιβεβλημένη, αφού θα φρόντιζα να αναδείξω την υποκρισία του πράγμα που μερικές φορές κάνω και τώρα. Γενικά θα ήταν αδύνατο να γλιτώσουν από μένα.

Εχει γίνει της μόδας ο «αθλητικός συντάκτης» ή μου φαίνεται;

Αν κρίνω από τα τραπέζια που βρίσκω στα μπουζούκια «ναι». Η μάνα μου πάντως ακόμα λίγο ψιλοντρέπεται.

Είναι σωστό να γνωρίζουμε ποια ομάδα υποστηρίζει ένας δημοσιογράφος; Αποσκοπεί πουθενά;

Πιστεύω ότι γερνάω και γίνομαι πολύ σοβαρός. Απλά δεν είμαι σοβαροφανής. Αν το ποδόσφαιρό μας ήταν πιο σοβαροφανές (γιατί σοβαρό δε θα μπορούσε να είναι ποτέ του, πουθενά δεν είναι σοβαρό, ένα λαϊκό παραμύθι είναι) πάλι η παρουσία μου θα ήταν επιβεβλημένη, αφού θα φρόντιζα να αναδείξω την υποκρισία του πράγμα που μερικές φορές κάνω και τώρα.

Το να ξέρεις τι ομάδα είναι ο δημοσιογράφος έχει κανονικά τόση σημασία όσο και να ξέρεις τι ομάδα είναι ο γιατρός που θα σε εγχειρίσει. Δηλαδή αν είναι ο χειρούργος ΑΕΚ θα σε εγχειρίσει καλύτερα; Αν ο δημοσιογράφος είναι δημοσιογράφος κι όχι οπαδός, επαγγελματίας τσάτσος, κόλακας κι άλλα μοντέρνα και χρήσιμα επαγγέλματα το τι ομάδα είναι δεν έχει σημασία. Απόδειξη ότι εμένα κατά καιρούς με βρίζουν όλοι: αυτό είναι απόδειξη του πόσο με προσέχουν, όχι απαραίτητα και του πόσο με καταλαβαίνουν, αλλά αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Σημασία δεν έχει τι ομάδα είσαι αλλά κατά πόσο αυτό που λες το στηρίζεις με πληροφορίες, το αναλύεις σωστά και το τεκμηριώνεις. Και βέβαια κατά πόσο το τελικό συμπέρασμα σε δικαιώνει γιατί πάνω σε αυτό χτίζεις μια αξιοπιστία. Πέρυσι π.χ θυμώνανε κάποιοι γιατί τους έλεγα ότι ο Προτάσοφ δεν είναι προπονητής. Τελικά ο Ολυμπιακός τον έδιωξε και δε νομίζω ότι δουλεύει στη Ρεάλ ή έστω στην Προοδευτική και σίγουρα δε φταίω εγώ για αυτό. Μπορεί ο άνθρωπος που απ’ όσο ξέρω φέτος επιμορφώνεται σε δύο χρόνια να κερδίσει το Τσάμπιονς λιγκ, μαγκιά του και μπράβο του, πέρσι όμως ήταν ανεπαρκής. Ελεγα επίσης ότι η ΑΕΚ με το Στάθη δεν πάει πουθενά. Είχα άδικο;

Το δίδυμο με τον κ.Αντώνη Πανούτσο, πως προέκυψε;

Γνωριστήκαμε στο Φίλαθλο νομίζω το 1995-96. Δέκα χρόνια αργότερα κάνουμε ακόμα παρέα και την παρέα μας εκπομπή στο ράδιο.

Αλήθεια, γιατί στη Σούπερ Μπάλα και στην εκπομπή για το Μουντιάλ, δεν έχετε μαζί σας και μία ωραία παρουσία, όπως γίνεται στις υπόλοιπες αθλητικές εκπομπές;

Εγώ έκανα εκπομπές με την Αφροδίτη Σημίτη τον καιρό που στην Ελλάδα δεν τόλμαγε κάποιος να σκεφτεί γυναίκα σε πάνελ αθλητικό. Αλλά η Αφροδίτη δεν έπαιζε την ωραία, είχε ένα ρόλο, ένα χαρακτήρα, ήταν συμπρωταγωνίστρια και όχι γλάστρα. Τις γυναίκες τις αγαπάω πολύ για να τις βάζω να λένε αποτελέσματα φορώντας μίνι.

Γιατί φύγατε από την ΕΡΤ για το Mega; Για τα λεφτά ή γιατί στο κρατικό κανάλι δεν είχατε την ελευθερία έκφρασης που θα θέλατε;

Ποτέ δεν θα πήγαινα κάπου που δεν θα είχα ελευθερία έκφρασης. Στην ΕΡΤ υπήρχε και υπάρχει και ελευθερία έκφρασης και πλουραλισμός. Τα λεφτά που πήρα εφέτος από το ΜΕGA ήταν λιγότερα από αυτά που πήρα πέρυσι από την ΕΡΤ. Τα λεφτά σχεδόν δεν τα συζητάω σε καμία δουλειά. Στην ΕΡΤ κλείσαμε ένα κύκλο. Κάναμε μια υποδειγματική και δύσκολη εκπομπή το καλοκαίρι που την είδε ένα εκατομμύριο κόσμος και που τελείωσε με τους παρουσιαστές της να λένε «η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης!». Τι άλλο να κάνεις; Το Mega έχει την πλάκα του, είναι παρεϊστικο και ταυτόχρονα σοβαρό, σαν οικογένεια. Και να φύγω κάποτε θα φύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις. Όπως και από την ΕΡΤ στην οποία άφησα ένα σωρό φίλους.

Ειστε πλέον στη Sportday, την 10η αθλητική εφημερίδα (στην Αθήνα). Θα την αντέξει ο κόσμος; Θα μείνει στο προσκήνιο; Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει;

Το να ξέρεις τι ομάδα είναι ο δημοσιογράφος έχει κανονικά τόση σημασία όσο και να ξέρεις τι ομάδα είναι ο γιατρός που θα σε εγχειρίσει. Δηλαδή αν είναι ο χειρούργος ΑΕΚ θα σε εγχειρίσει καλύτερα;

Το αν θ’αντέξει το σκοινί θα φανεί στο χειροκρότημα. Η συζήτηση για το πόσες εφημερίδες υπάρχουν δεν έχει νόημα. Η αγορά καθορίζει τη δυναμική του μέσου. Μακάρι να γίνουν κι άλλες τόσες φτάνει να έχουν αναγνώστες και να πληρώνουν τους εργαζόμενους. Η Sportday με τρομάζει γιατί έχει ιδανικές συνθήκες κι αυτό καμιά φορά μας κάνει μαλθακούς. Βγαίνει από μια παρέα που ψάχνει στα περίπτερα τους φίλους της και όχι κάφρους, άρρωστους, κολλημένους, ή ψυχάκιδες. Θα θέλαμε να γίνει το καταφύγιο όσων έχουν μπουχτίσει την καφρίλα και τη βαρβαρότητα. Αυτό μόνο μπορούμε να προσφέρουμε.

Χωράει το ΚάρπετShow στη Gazzetta;

Όχι. Εχει άλλο σχήμα η εφημερίδα. Πάντως στην Ιταλία έχει πολλούς χαβαλέδες, περισσότερους από την Ελλάδα.

Το καλύτερο βιβλίο για το ποδόσφαιρο που έχετε διαβάσει;

Αυτό που γράφω εγώ! Πέρα από την πλάκα. Το Futebol του Αλεξ Μπέλος. Για το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Κάτι απίστευτο.

Τι είναι ωραίο ποδόσφαιρο για εσάς;

Το ποδόσφαιρο που παίζει μια ομάδα που με πείθει ότι δε μπορεί να παίξει καλύτερα.

Μία καλή ταινία στο σινεμά με μια ωραία παρουσία ή Λάτσιο-Ρόμα;

Πρέπει να υπάρχει χρόνος για όλα. Πάντως στο σινεμά ποτέ δεν έχω υποφέρει όσο στο Λάτσιο-Ρόμα.

Χειρότερος αγώνας ποδοσφαίρου έχει περισσότερο ενδιαφέρον από τον καλύτερο αγώνα μπάσκετ;

Μιλάς με ένα άνθρωπο που έχει δει τα ματς του Παλαιού Φαλήρου στην Α2 τον καιρό που το προπονούσε ο Σωρότος. Υπάρχουν πολλοί αγώνες μπάσκετ καλύτεροι από ποδοσφαιρικούς. Το μπάσκετ το λατρεύω, τα μασονικά απεχθάνομαι.

Ο Καπέλο στην Ελλάδα. Θα έφευγε ως αποτυχημένος ή θα έκανε περίπατο;

Κανένας στην Ελλάδα δε θα κάνει ποτέ περισσότερα από τον Μπάγεβιτς. Αφού βρίζουν τον Ντούσαν θα έβριζαν και τον Καπέλο.

Η εκτίμηση που σας έχει εκθέσει;

Πολλές. Ποτέ π.χ δεν περίμενα ότι ο Γιούρκας Σεϊταρίδης θα γίνει τόσο σπουδαίος παίκτης. Στους παίκτες πέφτω ευκολότερα έξω από ότι στις ομάδες. Μια ομάδα δύσκολα μπορεί να με ξεγελάσει και να αποδειχτεί καλύτερη.

Ραδιόφωνο, τηλεόραση ή εφημερίδα;

Ράδιο κάνω από πειρατής. Από τον καιρό που ο Γιάννης με το παπί αφιέρωνε στην ξανθιά ρουμάνα το «χωρίς την αγάπη σου θα ήμουνα μόνος». Το ράδιο με αναζωογονεί, αν δεν κάνω δύο μήνες παθαίνω κάτι. Θέλω να κάνω μια μεταμεσονύκτια εκπομπή με αφιερώσεις και λαϊκά, να διαβάζω μόνο τετράστιχα από ημερολόγια και τίποτε άλλο. Πάντως αναλαμβάνω 100% την ευθύνη μόνο για τα γραπτά μου.

Τις γυναίκες τις αγαπάω πολύ για να τις βάζω να λένε αποτελέσματα φορώντας μίνι.

Η γνώμη σας για το ίντερνετ;

Σαν εργαλείο δεν είναι άσχημο. Κατά τα άλλα είναι το περιβόλι του τρελού.

Πως και δεν ασχοληθήκατε με το sportcasting;

Εχει καλούς σπορτκάστερ η Ελλάδα, δε χρειάζεται κι άλλους. Ο Σωτηρακόπουλος είναι ο καλύτερος που έχω ακούσει στην Ευρώπη. Εύστοχος, ψύχραιμος, έτοιμος να αναδείξει τη φάση και τον πρωταγωνιστή και με ωραίες παύσεις. Εγώ θα φλυαρούσα. Εχω κάνει περιγραφές και δε γουστάρω γιατί πρέπει να κοιτάς συνέχεια τη μπάλα ενώ εμένα το μάτι μου πάει διαρκώς αλλού. Στις αποστάσεις, στην κίνηση χωρίς τη μπάλα, στα ανεβάσματα της άμυνας, στους πάγκους κτλ. Μόνο δεύτερη φωνή θα έκανα, επεξηγηματικά, βοηθώντας αυτόν που περιγράφει.

Fame Story βλέπετε; Χωράει ο Μπότος στη κριτική επιτροπή;

Ο Μπότος είναι ένα fame story μόνος του. Φυσικά και χωράει, αλλά είναι πολύ δημοσιοσχεσίτης και δε θα έβαζε κακό βαθμό σε κανένα.

Αν σας έλεγαν στο MEGA να τους προτείνετε ένα ριάλιτι με θέμα το ελληνικό ποδόσφαιρο, τι θα σας ερχόταν στο μυαλό;

Οι περιπέτειες ενός μανάτζερ π.χ του Αγγελου Τραυλού. Θα έβαζα κάποιον να παρακολουθεί το γνωστό μάνατζερ με μια κάμερα και θα ζητούσα από τους παίκτες να ψηφίσουν πόσες μεταγραφές θα καταφέρει να κλείσει.

Σε μία πρόταση για δουλειά, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας ενδιαφέρει; Τα χρήματα, το κλίμα ή οι προοπτικές;

Θεωρητικά με ενδιαφέρει το τι μέσα μου προσφέρουν για να κάνω τη δουλειά μου, αλλά πίστεψέ με ποτέ δεν έχω προβληματιστεί για τίποτα. Φίλοι να υπάρχουν κι όλα θα τα βρούμε.

Ράδιο κάνω από πειρατής. Από τον καιρό που ο Γιάννης με το παπί αφιέρωνε στην ξανθιά ρουμάνα το «χωρίς την αγάπη σου θα ήμουνα μόνος». Το ράδιο με αναζωογονεί, αν δεν κάνω δύο μήνες παθαίνω κάτι.

Θα σταματήσετε να βλέπετε μπάλα:

Ποτέ! Πάντα έχεις κάτι να δεις και πάντα το ποδόσφαιρο θα γίνεται πιο γρήγορο.

Σας αρέσει να κάνετε τηλεόραση:

Γιατί μπορεί να σου τύχει να ασχοληθείς με κάτι αληθινά ιστορικό και σπάνιο, όπως το Euro 2004.

Θα σταματήσετε να κάνετε τηλεόραση:

Όταν βαρεθώ. Σε όλες τις δουλειές όταν βαρεθείς σε έχει βαρεθεί κι ο κόσμος.

Θα θέλατε να δείτε σε ένα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού:

Τον Αλέφαντο να κερδίζει. Δεν έχει συμβεί ποτέ.


Με την υπογραφή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK