Κινδυνεύουν με φυλάκιση στην ΑΕΚ

Ρεπορτάζ της εφημερίδας "Goal" υποστηρίζει ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων και των διευθύνσεων κατοικίας των 17 προσφυγόντων στο ΣτE (διά της αυτούσιας δημοσίευσης του δικογράφου της προσφυγής τους από το site της ΠAE AEK), χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους, παραβιάζει τον νόμο 2472/97 "περί προστασίας προσωπικών δεδομένων".

Κινδυνεύουν με φυλάκιση στην ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Goal"": "Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η AEK είχε κάθε δικαίωμα να λάβει επίσημα γνώση της προσφυγής, γι' αυτό και η σχετική της αίτηση στο ΣτE ικανοποιήθηκε, αλλά δεν είχε κανένα δικαίωμα να μεταδώσει οποιοδήποτε στοιχείο των "17".

H πράξη της διώκεται αυτεπάγγελτα -δεν χρειάζεται, δηλαδή, καν μήνυση από τους θιγόμενους- και επισύρει (άρθρο 22) ποινή φυλάκισης από 12 έως 60 μήνες και χρηματικό πρόστιμο από 3.000 έως 30.000 ευρώ.

Eπιπλέον, αυτεπάγγελτα διώκεται και το αδίκημα της "έκθεσης" (άρθρο 306 του Π.K.) με ποινή φυλάκισης από 6 έως 60 μήνες σε περίπτωση που οποιοσδήποτε εκ των "17" προβεί σε μια απλή καταγγελία στην Eισαγγελία, υποστηρίζοντας ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων του στο site της ΠAE AEK μπορεί να τον θέσει σε κίνδυνο...".

News 24/7

24MEDIA NETWORK